MATKAOPPAAN AMMATTITUTKINTO

Erikoisoppaana toimiminen

Näyttötutkintomuotoista täydennyskoulutusta oppaille ja matkailuyrittäjille

Perho PRO Culinary Tourism – kestävää suomalaista gastronomiaa kaikille vieraille

Tarjoamme joka vuosi ajankohtaisiin teemoihin sopivia täydennyskoulutuksia jo alalla toimiville ammattilaisille. Vuoden 2017 teemoja ovat  Urban & Nature, Suomi 100v ja Ruokamatkailu.

Kenelle
Koulutuskokonaisuuden tavoitteena on antaa täydennyskoulutusta Helsingin ja Etelä-Suomen alueen matkaoppaille ja matkailuyrittäjille teemoilla: #culinary tourism #Suomi100 #Urban Nature.

Sisältö
Erikoisoppaana toimiminen –tutkinnonosa suoritetaan näyttötutkintona ja tutkintotilaisuuksiin valmistava koulutus on monimuotokoulutusta, joka sisältää  lähitapaamispäiviä sekä opiskelua verkko-oppimisympäristössä (Moodle). Opintojen alussa jokaiselle opiskelijalle määritellään henkilökohtainen opiskelusuunnitelma yhdessä vastuukouluttajan kanssa. Opinnot toteutetaan alla olevan ohjelman mukaisesti.

Lue lisää: Mikä on näyttötutkinto?

Ohjelma
Alla lähiopetuksen sisältö. Lisäksi opiskelu sisältää henkilökohtaista sekä ryhmäohjausta ja toteuttamissuunnittelupajoja, blogipajoja sekä kotitehtäviä (mm. museokäyntejä, tapahtumaosallistumisia, kirjallisuutta, bloginkirjoitusta). Blogi toimii oppimispäiväkirjana.

  • ti 28.3. klo 16–19.30 Orientaatio. Matkaoppaan ammattitutkinnonosan ”Erikoisoppaana toimiminen” suorittaminen. Oman osaamisen brändääminen; oman blogin perustaminen.
  • ke 29.3. klo 16–19.30 Erikoisopastus Helsingin keskustassa (2 h). Opastuksen oppien kertaaminen.
  • to 30.–pe 31.3. klo 16–19.30 Matkailualan Turvallisuuspassi –koulutus (MaTuPa).
  • ti 4.4. klo 16–19.30 Suomalaisten kohtalo (kohtalon etymologia: ”se osa joka kullekin saaliista kuuluu”). Toimeentulon, luonnon ja ruoan historiaa. Opastus Helsingin keskustassa. Opastuksen oppien kertaaminen.
  • ke 5.4. klo 16–19.30 Ruokaa kaupasta ja ravintolasta. Ruoka, astiat, service design. Opastettu kierros Helsingin Kauppahallissa ja ruokaosastoilla. Opastuksen oppien kertaaminen.
  • to 6.4. klo 16–19.30 Talvi. Lappi. Saamelaisuus. Käynti Lappi-ravintolassa. Tutustuminen aitoon saamelaiskulttuuriin.
  • to 11.4. klo 8–17 Lähiruoan tuotanto. Opintomatka Bovikiin ja Hankoon.
  • ti 18.4. klo 14–19 Eräruokaa talviluonnossa. Retki Kiljavan opistolle.
  • ke 19.4. Suomalainen vieraanvaraisuus. Kulttuuria ja primitiivisiä, aitoja asioita. Opastettu kävelykierros Helsingin keskustassa.
  • ke 3.5. klo 13–18 Kevät. Ruokaretki luonnossa. Mukana yhteistyössä Perhon kokkiopiskelijoita ja Perhon ruokarekka.
  • ti 9.5. klo 10-12 Päättäjäiset.

HUOM! Ohjelman muutokset mahdollisia. Tarkista aikataulu kurssin alkaessa.

Ajankohta
Valmistava koulutus alkaa maaliskuussa 2017 ja päättyy toukokuussa 2017. Tutkinnonosa suoritetaan viimeistään syyskuussa 2017.

Hakuaika
Haku koulutukseen 12.3. asti. Voit hakea koulutukseen alla olevalla lomakkeella.

Hinta
Opiskelumaksu on 360 €. Hintaan sisältyy yllä mainittu valmistava koulutus, ohjaus sekä tutkintomaksu. OKM tukee tutkintoon johtavaa koulutusta. Mikäli osallistut vain valmistavaan koulutukseen ilman tutkinnon suorittamista, koulutuksen hinta on 580 €.

Lisätiedot

Sari Vuontisjärvi, koulutusasiantuntija, NTM
040 714 4290
sari.vuontisjarvi (at) perho.fi

Maarit Havukainen, koulutusasiantuntija, matkaopas, NTM
050 455 7001
maarit.havukainen (at) perho.fi