MATKAOPPAAN AMMATTITUTKINTO, Erikoisoppaana toimiminen

Täydennuskoulutusta oppaille ja matkailuyrittäjille

Perho PRO Culinary Tourism – kestävää suomalaista gastronomiaa kaikille vieraille

Tarjoamme joka vuosi ajankohtaisiin teemoihin sopivia täydennyskoulutuksia jo alalla toimiville ammattilaisille. Vuoden 2017 teemoja ovat  Urban & Nature, Suomi 100v ja Ruokamatkailu.

Kenelle
Koulutuskokonaisuuden tavoitteena on antaa täydennyskoulutusta Helsingin ja Etelä-Suomen alueen matkaoppaille ja matkailuyrittäjille teemoilla: #culinary tourism #Suomi100 #Urban Nature.

Sisältö
Erikoisoppaana toimiminen –tutkinnonosa suoritetaan näyttötutkintona ja tutkintotilaisuuksiin valmistava koulutus on monimuotokoulutusta, joka sisältää  lähitapaamispäiviä sekä opiskelua verkko-oppimisympäristössä (Moodle). Opintojen alussa jokaiselle opiskelijalle määritellään henkilökohtainen opiskelusuunnitelma yhdessä vastuukouluttajan kanssa. Opinnot toteutetaan alla olevan ohjelman mukaisesti.

Lue lisää: Mikä on näyttötutkinto?

Ohjelma
Alla lähiopetuksen sisältö. Lisäksi opiskelu sisältää henkilökohtaista sekä ryhmäohjausta ja toteuttamissuunnittelupajoja, blogipajoja sekä kotitehtäviä (mm. museokäyntejä, tapahtumaosallistumisia, kirjallisuutta, bloginkirjoitusta). Blogi toimii oppimispäiväkirjana.

  • ti 28.3. klo 16–19.30 Orientaatio. Matkaoppaan ammattitutkinnonosan ”Erikoisoppaana toimiminen” suorittaminen. Oman osaamisen brändääminen; oman blogin perustaminen.
  • ke 29.3. klo 16–19.30 Erikoisopastus Helsingin keskustassa (2 h). Opastuksen oppien kertaaminen.
  • to 30.–pe 31.3. klo 16–19.30 Matkailualan Turvallisuuspassi –koulutus (MaTuPa).
  • ti 4.4. klo 16–19.30 Suomalaisten kohtalo (kohtalon etymologia: ”se osa joka kullekin saaliista kuuluu”). Toimeentulon, luonnon ja ruoan historiaa. Opastus Helsingin keskustassa. Opastuksen oppien kertaaminen.
  • ke 5.4. klo 16–19.30 Ruokaa kaupasta ja ravintolasta. Ruoka, astiat, service design. Opastettu kierros Helsingin Kauppahallissa ja ruokaosastoilla. Opastuksen oppien kertaaminen.
  • to 6.4. klo 16–19.30 Talvi. Lappi. Saamelaisuus. Käynti Lappi-ravintolassa. Tutustuminen aitoon saamelaiskulttuuriin.
  • to 11.4. klo 8–17 Lähiruoan tuotanto. Opintomatka Bovikiin ja Hankoon.
  • ti 18.4. klo 14–19 Eräruokaa talviluonnossa. Retki Kiljavan opistolle.
  • ke 19.4. Suomalainen vieraanvaraisuus. Kulttuuria ja primitiivisiä, aitoja asioita. Opastettu kävelykierros Helsingin keskustassa.
  • ke 3.5. klo 13–18 Kevät. Ruokaretki luonnossa. Mukana yhteistyössä Perhon kokkiopiskelijoita ja Perhon ruokarekka.
  • ti 9.5. klo 10-12 Päättäjäiset.

HUOM! Ohjelman muutokset mahdollisia. Tarkista aikataulu kurssin alkaessa.

Ajankohta
Valmistava koulutus alkaa maaliskuussa 2017 ja päättyy toukokuussa 2017. Tutkinnonosa suoritetaan viimeistään syyskuussa 2017.

Hakuaika
Haku koulutukseen tammi-helmikuussa 2017. Voit hakea koulutukseen alla olevalla lomakkeella.

Hinta
Opiskelumaksu on 360 €. Hintaan sisältyy yllä mainittu valmistava koulutus, ohjaus sekä tutkintomaksu. OKM tukee tutkintoon johtavaa koulutusta. Mikäli osallistut vain valmistavaan koulutukseen ilman tutkinnon suorittamista, koulutuksen hinta on 580 €.

Lisätiedot

Ulla-Maija Rouhiainen, vastuukouluttaja, Helsinki-opas, NTM
050 454 2789
ulla-maija.rouhiainen (at) perho.fi

Maarit Havukainen, vastuukouluttaja, matkaopas, NTM
050 455 7001
maarit.havukainen (at) perho.fi

HAE MUKAAN!

Osatutkinto - Matkaoppaan ammattitutkinto, näyttötutkinto -

  • Hakijan tiedot

  • Suoritetut tutkinnot

  • Muu koulutus tai tutkinnot

  • Kiitos hakemuksestasi Perho Liiketalousopistoon!