MATKAOPAS

Matkaoppaan ammattitutkinto näyttötutkintona

Matkaoppaan ammattitutkinnon Perho Liiketalousopistossa suorittaneet ovat matkailijalle elämyksiä tuottavia kanssakulkijoita. Tutkinnon suoritettuasi olet Suomi-opas / Helsinki-opas, ulkomaanopas tai matkanjohtaja, todellinen matkailualan moniosaaja!

Kenelle
Matkaoppaan ammattitutkinto on tutkinto jo alalta kannuksensa hankkineelle, jolla on opintoja tai työkokemusta tai muuten kykyä tuottaa elämyksellisiä kokemuksia kohtaamilleen matkailijoille ammattilaisen ottein.

Lue lisää: Mikä on näyttötutkinto >>

Oppaan työllistymisen kannalta freelance-yrittäjyys tai oman yrityksen perustaminen on potentiaalinen vaihtoehto. Tarjoamme Yrittäjyys -tutkinnon osaan  valmistavaa koulutusta ja mahdollisuutta suorittaa tutkinto Yritys & InnovaatioLab – projekteissa ryhmätyöskentelynä.

Matkaoppaan ammattitutkinto – suuntautuminen

Matkaoppaan ammattitutkinto

Suomi-opas / Helsinki-opas

Tyypillinen Suomi-oppaan tutkinnon suorittaja on ulkomaanopas tai muuta matkailualan työtä ammatikseen tehnyt, joka haluaa hyödyntää kieli- ja kulttuuriosaamistaan Suomessa.

Tutkinnon suorittanut voi anoa Helsingin opasyhdistyksen >> jäsenyyttä ja auktorisoitua viralliseksi Helsinki-oppaaksi.

Helsinki-oppaaksi suuntautuvalla tulee olla erittäin hyvä kielitaito vähintään yhdellä vieraalla kielellä – laajempi kielivalikoima parantaa työllistymismahdollisuuksia. Helsingissä tarvitaan tällä hetkellä erityisesti saksan, kiinan, japanin, vietnamin ja hollannin kieliä osaaville oppaille. Muita tärkeitä kieliä ovat englannin lisäksi espanja, ranska, italia, ruotsi ja venäjä.

Ulkomaanopas

Opintohin voi sisällyttää kahden kuukauden jakson Aurinkorannikon Matkaopaskoulussa >> , joka antaa valmiudet ulkomaanoppaan työhön.  Kurssimaksun lisäksi tulee tällöin noin 1.700 eur maksu lennoista, majoituksesta, työasusta ja ruokailuista.

Tutkinnon osan suoritus edellyttää aikaisempaa kokemusta alalta. Jos kokemus puuttuu, voi ulkomaanoppaan suuntautumisen valita osaksi Matkailualan perustutkintoa.

Matkaoppaan ammattitutkintoUlkomaanoppaana jo aiemmin työskennelleelle tutkintotodistus tuo lisäarvoa myös kotimaahan palatessa tai muihin tehtäviin siirryttäessä. Aurinkorannikon Matkaopaskoulun antaa mahdollisuuden myös ”testata” ulkomaanoppaan toimintaympäristössä elämistä ennen töihin lähtemistä.

Perho liiketalousopistossa työskentelevä, matkailualan vaikuttaja Anu Nylund kertoo lukeutuvansa niiden tuhansien Suomalaisten matkailualalla työskentelevien joukkoon, jotka kertovat juuri oppaan työtä tehdessään oppineensa elämästä eniten >>

Matkanjohtaja

Tutkinnon suorittaa myös yhä useampi matkanjohtaja, joka haluaa osoittaa osaamisensa vaativassa työssä  ja saada tutkintotodistuksen, jota voi käyttää mm. oman osaamisensa markkinoinnin tukena.

Matkaoppaan ammattitutkinto

Koulutuksen sisältö
Matkaoppaan ammattitutkinto suoritetaan näyttötutkintona. Tutkintotilaisuuksiin valmistava koulutus on monimuotokoulutusta, joka sisältää  lähitapaamispäiviä sekä opiskelua verkko-oppimisympäristössä (Moodle). Opintojen alussa jokaiselle opiskelijalle määritellään yhdessä vastuukouluttajan kanssa henkilökohtainen opiskelusuunnitelma.

Hinta
Opiskelumaksu on 550 eur (sis. tutkintomaksun 58 eur).
Opiskelija vastaa itse omista matka- ja oppimateriaalikustannuksista. Jos sinulla on alan työpaikka tai toimit yrittäjänä, voit suorittaa tutkinnon oppisopimuksella >>

Ajankohta ja hakuaika
Seuraava koulutusryhmämme aloittaa syksyllä 2018.
Hakeutumiseen liittyvät tiedot päivitetään tälle sivulle.

Täydennuskoulutusta oppaille

Tarjoamme joka vuosi ajankohtaisiin teemoihin sopivia täydennyskoulutuksia jo matkailualalla toimiville ammattilaisille. Vuoden 2017 erikoisoppaan teemoja ovat Urban & Nature • Suomi100v • Ruokamatkailu. Lue lisää: erikoisoppaana toimiminen >>

Lisätiedot

Maarit Havukainen, koulutusasiantuntija, matkaopas, NTM
050 455 7001
maarit.havukainen (at) perho.fi

Maiju Pieskä, koulutuskoordinaattori, aikuiskoulutus, NTM
040 714 4255
maiju.pieska (at) perho.fi