MATKAOPAS

Matkaoppaan ammattitutkinto näyttötutkintona

Hae nyt syyskuussa 2017 alkaviin opintoihin!
Hakulomake sivun alalaidassa.

Matkaoppaan ammattitutkinnon Perho Liiketalousopistossa suorittaneet ovat matkailijalle elämyksiä tuottavia kanssakulkijoita. Tutkinnon suoritettuasi olet todellinen matkailualan moniosaaja!

Kenelle
Matkaoppaan ammattitutkinto on tutkinto jo alalta kannuksensa hankkineelle, jolla on opintoja tai työkokemusta tai muuten kykyä tuottaa elämyksellisiä kokemuksia kohtaamilleen matkailijoille ammattilaisen ottein. jonka aikana ammattitaito osoitetaan käytännön työtehtävissä järjestettävissä tutkintotilaisuuksissa.

Lue lisää: Mikä on näyttötutkinto >>

Helsinki-opas

Erityisesti Helsinki-oppaaksi suuntautuvalla tulee olla erittäin hyvä kielitaito vähintään yhdellä vieraalla kielellä – laajempi kielivalikoima parantaa työllistymismahdollisuuksia. Helsingissä tarvitaan tällä hetkellä erityisesti saksan, kiinan, japanin, vietnamin ja hollannin kieliä osaaville oppaille. Muita tärkeitä kieliä ovat englannin lisäksi espanja, ranska, italia, ruotsi ja venäjä.

Suomi-opas

Suomi-oppaan tutkinnon suorittaja on tyypillisesti ulkomaanopas, joka haluaa käyttää maailmalla hankittua kieli- ja kulttuuriosaamistaan hyödyksi Suomeen palattuaan. Tutkinnon suoritettuaan opas voi anoa opasyhdistyksen jäsenyyttä ja auktorisoitua viralliseksi Helsinki-oppaaksi.

Ulkomaanopas

Ulkomaanoppaana jo aiemmin työskennelleelle tutkintotodistus tuo lisäarvoa myös kotimaahan palatessa tai muihin tehtäviin siirryttäessä. Tutkinnon suorittaa myös yhä useampi matkanjohtaja, joka haluaa osoittaa osaamisensa vaativassa työssä, ja saada tutkintotodistuksen jota voi käyttää mm. oman osaamisensa markkinoinnin tukena.

Oppaan työllistymisen kannalta freelance-yrittäjyys tai oman yrityksen perustaminen on potentiaalinen vaihtoehto. Tarjoamme Yrittäjyys-tutkinnon osaan valmistavaa koulutusta ja mahdollisuutta suorittaa tutkinto Yritys & InnovaatioLab- projektissa.

Suomessa asuu tuhansia ihmisiä, minä niiden joukossa, jotka sanovat oppineensa eniten elämästä oppaan työtä tehdessään >>

Koulutuksen sisältö
Matkaoppaan ammattitutkinto suoritetaan näyttötutkintona. Tutkintotilaisuuksiin valmistava koulutus on monimuotokoulutusta, joka sisältää  lähitapaamispäiviä sekä opiskelua verkko-oppimisympäristössä (Moodle). Opintojen alussa jokaiselle opiskelijalle määritellään yhdessä vastuukouluttajan kanssahenkilökohtainen opiskelusuunnitelma. Opinnot toteutetaan Yritys & InnovaatioLab -ryhmätyöskentelynä, joka tarjoaa mahdollisuuden suorittaa tutkinto yhdessä kollegoiden kanssa uusia matkailupalveluita kehittäen.

Täydennuskoulutus oppaille
Tarjoamme joka vuosi ajankohtaisiin teemoihin sopivia täydennyskoulutuksia jo alalla toimiville ammattilaisille. Vuoden 2017 teemoja ovat  Urban & Nature, Suomi100v ja Ruokamatkailu. Lisätietoja erikoisoppaana toimiminen >> -tutkinnonosasta (toteutus maalis–toukokuu 2017).

Ajankohta
Alkaa syksyllä 2017, kesto 1 lukuvuosi.

Haku
Haku syksyn koulutukseen 3.4.-20.8.2017.

Hinta
Opiskelumaksu on 550 € (sis. tutkintomaksun 58 €). Opiskelija vastaa itse omista matka- ja oppimateriaalikustannuksista. Jos sinulla on alan työpaikka tai toimit yrittäjänä, voit suorittaa tutkinnon oppisopimuksella >>

Lisätiedot

Maarit Havukainen, vastuukouluttaja, matkaopas, NTM
050 455 7001
maarit.havukainen (at) liiketalousopisto.fi

Maiju Pieskä, koulutuskoordinaattori, aikuiskoulutus, NTM
040 714 4255
maiju.pieska (at) liiketalousopisto.fi

 

HAE KOULUTUKSEEN:

Matkaoppaan ammattitutkinto, näyttötutkinto

  • Hakijan tiedot

  • Suoritetut tutkinnot

  • Muu koulutus tai tutkinnot

  • Hakijan tilanne

  • Verkko-opiskelu ja kielitaito

  • Kiitos hakemuksestasi Perho Liiketalousopistoon!

    Otamme hakijoihin yhteyttä sähköpostitse, joten seuraathan sähköpostiasi.