MATKAOPAS

Matkaoppaan ammattitutkinto näyttötutkintona

Hae nyt syyskuussa 2017 alkaviin opintoihin!
Hakulomake sivun alalaidassa.

Matkaoppaan ammattitutkinnon Perho Liiketalousopistossa suorittaneet ovat matkailijalle elämyksiä tuottavia kanssakulkijoita. Tutkinnon suoritettuasi olet todellinen matkailualan moniosaaja!

Kenelle
Matkaoppaan ammattitutkinto on tutkinto jo alalta kannuksensa hankkineelle, jolla on opintoja tai työkokemusta tai muuten kykyä tuottaa elämyksellisiä kokemuksia kohtaamilleen matkailijoille ammattilaisen ottein.

Lue lisää: Mikä on näyttötutkinto >>

  

Suomi-opas tai Helsinki-opas

Suomi-oppaan tutkinnon suorittaja on tyypillisesti ulkomaanopas tai muuta matkailualan työtä ammatikseen tehnyt, joka haluaa käyttää kieli- ja kulttuuriosaamistaan hyödyksi Suomessa. Tutkinnon suoritettuaan opas voi anoa opasyhdistyksen jäsenyyttä ja auktorisoitua viralliseksi Helsinki-oppaaksi.

Helsinki-oppaaksi suuntautuvalla tulee olla erittäin hyvä kielitaito vähintään yhdellä vieraalla kielellä – laajempi kielivalikoima parantaa työllistymismahdollisuuksia. Helsingissä tarvitaan tällä hetkellä erityisesti saksan, kiinan, japanin, vietnamin ja hollannin kieliä osaaville oppaille. Muita tärkeitä kieliä ovat englannin lisäksi espanja, ranska, italia, ruotsi ja venäjä. Oppaan työllistymisen kannalta freelance-yrittäjyys tai oman yrityksen perustaminen on potentiaalinen vaihtoehto.

Ulkomaanopas

Tarjoamme mahdollisuuden sisällyttää tutkintoon kahden kuukauden jakson Aurinkorannikon Matkaopaskoulussa , joka antaa valmiudet oppia ulkomaanoppaan työtä.  Maksettavaksi tulee tällöin  kurssimaksun lisäksi noin 1700€ maksu lennoista, majoituksesta, uniformusta ja ruokailuista. Aurinkorannikon Matkaopaskoulu tuo lisäarvoa työllistymiseen ja antaa mahdollisuuden ”testata” ulkomaanoppaan toimintaympäristössä elämistä ennen töihin lähtemistä. Tutkinnon osan suoritus edellyttää aikaisempaa kokemusta alalta. Jos kokemus puuttuu, voi ulkomaanoppaan suuntautumisen valita osaksi Matkailualan perustutkintoa. Ulkomaanoppaana jo aiemmin työskennelleelle tutkintotodistus tuo lisäarvoa myös kotimaahan palatessa tai muihin tehtäviin siirryttäessä.

Perho liiketalousopistossa työskentelevä, matkailualan vaikuttaja Anu Nylund kertoo lukeutuvansa niiden tuhansien Suomalaisten matkailualalla työskentelevien joukkoon, jotka kertovat juuri oppaan työtä tehdessään >> oppineensa elämästä eniten.

Matkanjohtaja

Tutkinnon suorittaa myös yhä useampi matkanjohtaja, joka haluaa osoittaa osaamisensa vaativassa työssä, ja saada tutkintotodistuksen jota voi käyttää mm. oman osaamisensa markkinoinnin tukena.

Koulutuksen sisältö
Matkaoppaan ammattitutkinto suoritetaan näyttötutkintona. Tutkintotilaisuuksiin valmistava koulutus on monimuotokoulutusta, joka sisältää  lähitapaamispäiviä sekä opiskelua verkko-oppimisympäristössä (Moodle). Opintojen alussa jokaiselle opiskelijalle määritellään yhdessä vastuukouluttajan kanssa henkilökohtainen opiskelusuunnitelma.Tarjoamme Yrittäjyys -tutkinnon osaan  valmistavaa koulutusta ja mahdollisuutta suorittaa tutkinto Yritys & InnovaatioLab – projekteissa ryhmätyöskentelynä.

Täydennuskoulutus oppaille
Tarjoamme joka vuosi ajankohtaisiin teemoihin sopivia täydennyskoulutuksia jo matkailualalla toimiville ammattilaisille. Vuoden 2017 teemoja ovat  Urban & Nature, Suomi100v ja Ruokamatkailu. Lisätietoja erikoisoppaana toimiminen >> -tutkinnonosasta.

Ajankohta   Alkaa 5.9.2017, kesto 1 lukuvuosi.

Haku   Haku syksyn koulutukseen 3.4.-20.8.2017.

Hinta
Opiskelumaksu on 550 € (sis. tutkintomaksun 58 €). Opiskelija vastaa itse omista matka- ja oppimateriaalikustannuksista. Jos sinulla on alan työpaikka tai toimit yrittäjänä, voit suorittaa tutkinnon oppisopimuksella >>

Lisätiedot

Maarit Havukainen, vastuukouluttaja, matkaopas, NTM
050 455 7001
maarit.havukainen (at) liiketalousopisto.fi

Maiju Pieskä, koulutuskoordinaattori, aikuiskoulutus, NTM
040 714 4255
maiju.pieska (at) liiketalousopisto.fi

 

HAE KOULUTUKSEEN:

Matkaoppaan ammattitutkinto, näyttötutkinto

  • Hakijan tiedot

  • Suoritetut tutkinnot

  • Muu koulutus tai tutkinnot

  • Hakijan tilanne

  • Verkko-opiskelu ja kielitaito

  • Kiitos hakemuksestasi Perho Liiketalousopistoon!

    Otamme hakijoihin yhteyttä sähköpostitse, joten seuraathan sähköpostiasi.