KIELITESTIT VIRALLISILLE OPPAILLE

Hanki todistus opastuskielitaidostasi

Perho Liiketalousopistosta valmistuu vuosittain noin 50 matka- ja erikoisopasta pääosin pääkaupunkiseudun virallisen oppaan tehtäviin. Englanti, ranska, espanja, saksa, italia, venäjä.. osa oppaista on suorittanut osatutkintona yhden vieraan kielen.

Oppaan kielitaidon arviointi ja todentaminen
Perho Liiketalousopisto järjestää virallisina oppaina toimiville ja oppaaksi opiskeleville kielitaidon testaamisen ja arvioinnin, jonka kautta todennettu osaaminen voidaan merkitä myös Helsingin turistioppaat ry:n Oppaan osaaminen -esittelyyn. Merkintä kyseiseen rekisteriin on mahdollista saada esittämällä kielitestitodistus Helsingin Turistioppaat ry:lle.

Kielitesti virallisille oppaille -kokeen kielitaidon testaajina toimivat pätevät kielen opettajat, kieltä äidinkielenään puhuvat yhteistyöverkoston jäsenet (opas, kouluttaja yms.) tai kielitestin suorittaneet viralliset oppaat.

Kenelle
Kielitestiin osallistuvalta oppaalta edellytetään virallista oppaan pätevyyttä. Lisäksi hänellä pitää olla todistus testattavan kielen opinnoista ja/tai näyttöä siitä, että on asunut ko. kielen kielialueella ja käyttänyt kieltä siellä työskennellessään.

Ensisijaiset testattavat kielet ovat englanti, ranska, espanja, saksa, italia ja venäjä, joiden lisäksi oppaat voivat ehdottaa myös muita testikieliä.

Testin sisältö
Opaskielitesti sisältää simuloidun opastuksen näytön sekä asiakaspalvelutilannetta vastaavaa vuorovaikutteista keskustelua. Simuloidussa opastuksessa hyödynnettävä kuvamateriaali (videot, valokuvat) on pääosin Helsingin opastusalueelta. Mukana voi olla myös tilannekuvia Suomen matkailun kannalta merkityksellisistä kohteista kuten tapahtumista tai muista vetovoimatekijöistä. Opas kertoo kuvista autenttista opastustilannetta imitoiden, ja täydentää kertomaansa testaajan esittäessä kysymyksiä tai halutessa tietää lisää kohteesta.

Läpäistystä kielitestistä opas saa sertifikaatin, joka postitetaan kolmen arkipäivän sisällä testistä.

Ajankohta
Seuraavat kielitestit järjestetään maaliskuussa 2017 – tiedotamme testipäivistä ja kulloinkin testattavista kielistä kotisivuillamme sekä Helsingin Turistioppaat ry:n jäsensivuilla. Testaukset alkavat klo 15 ja yksi testi kestää noin 30 minuuttia. Henkilökohtainen testiajankohta sovitaan tarkemmin ilmoittautuneiden kanssa.

Ilmoittautuminen kielitestaukseen
Ilmoittautuminen viimeistään kaksi (2) viikkoa ennen kielitestiä sähköpostitse osoitteeseen: maiju.pieska (at)  perho.fi Liitä viestiisi yhteystietosi (nimi, osoite, puhelinnumero ja sähköpostiyhteystiedot) sekä testitilaisuudessa testattava kieli.

Kielitestimaksu
Kielitestimaksu on 85 € ja se on maksettava viimeistään kaksi viikkoa ennen kielitestiä. Maksutiedot päivitetään sivuille lähiaikoina. Määräpäivään mennessä kielitestiin ilmoittautuneet ja maksaneet saavat sähköisen kutsuvahvistuksen lisätietoineen.

Lisätiedot

Maiju Pieskä, koulutuskoordinaattori, aikuiskoulutus, NTM
040 714 4255
maiju.pieska (at) perho.fi