HOTELLI-, RAVINTOLA- JA CATERINGALAN PERUSTUTKINTO, TARJOILIJA

Aikuiskoulutus

Tarjoilijan työ on ensisijaisesti asiakaspalvelu- ja myyntityötä. Ammatissa vaaditaan joustavuutta ja asiakaspalveluhenkeä sekä stressinsietokykyä. Tarjoilijalta vaaditaan monipuolista osaamista ruoasta ja juomista ja anniskeluohjeiden- ja säädösten tuntemista ja noudattamista. Toimiva yhteistyö keittiöhenkilökunnan kanssa on osa toimivaa kokonaisuutta ja tärkeä osa tarjoilijan työtä.

Koulutus antaa perusvalmiudet toimia tarjoilijan tehtävissä. Koulutuksen jälkeen tunnet asiakaspalvelutyön kokonaisuuden ja osaat aktiivisesti myydä ravintolan tuotteita. Koulutuksessa panostetaan myös hyviin vuorovaikutus- ja myyntitaitoihin sekä kielitaitoon. Koulutuksen jälkeen osaat palvella asiakkaita molemmilla kotimaisilla ja yhdellä vieraalla kielellä.

Tutkinnon suorittanut tarjoilija omaa monipuoliset valmiudet toimia tarjoilutehtävissä muun muassa hotelleissa, ruoka- ja seurusteluravintoloissa, kahviloissa, pikaruokapaikoissa, juhla- ja pitopalveluyrityksissä sekä matkustaja-aluksilla.

Hotelli-, ravintola- ja cateringalan perustutkinto suoritetaan valmistavan koulutuksen loppuvaiheessa omaan työhön liittyvissä tutkintotilaisuuksissa. Oppisopimuskoulutus edellyttää hakijalta työpaikkaa ravintolan asiakaspalvelutehtävissä.

Sisältö
• Majoitus- ja ravitsemispalveluissa toimiminen
• Asiakaspalvelu ja myynti
• Annosruokien ja juomien tarjoilu
• Á la carte tarjoilu
• Juomien myynti ja tarjoilu
• Kahvilapalvelut
• Kokouspalvelut
• Tilaus- ja juhlatarjoilu
• Sisäinen yrittäjyys

Hakeminen
Koulutus toteutetaan oppisopimusmuotoisena. Perho PRO tarjoilijan koulutusohjelmaan voi hakeutua vaikka heti täyttämällä hakulomakkeen.

Hakijoille suunnitellaan oma opintopolku henkilökohtaistamalla opinnot. Näin ollen opiskelun pääsee aloittamaan heti ja hakijat ohjataan olemassa olevien ryhmien opetusjaksoille.

Hinta
Koulutuksen alussa perimme 58 € tutkintomaksun, muutoin koulutus on maksutonta. Opiskelija vastaa itse mahdollisista matka- ja materiaalikuluista, kuitenkin oppisopimusopiskelijoiden on mahdollista hakea opintososiaalisia tukia matka-ja majoituskuluihin.

Koulutuspaikka
Perho PRO, Töölön kampus, Perhokatu 10, 00100 Helsinki.

Lisätiedot

Marjo Rajala, koulutusasiantuntija
040 1835 353
marjo.rajala (at) perho.fi

Hotelli-, ravintola- ja cateringalan perustutkinto näyttötutkintona, tarjoilija

  • Nykyinen työpaikka

    (Huomioithan, että näyttötutkinnon suorittaminen oppisopimusmuotoisena edellyttää, että sinulla on hakemaasi tutkintoon sopiva työpaikka.)
  • Suoritetut tutkinnot