WSET LEVEL 4 DIPLOMA

in Wines & Spirits

Ilmoittautuminen WSET Level 4 2018-kurssille on alkanut. Ilmoittautuminen tästä >>. Kurssin aikataulu julkaistaan helmikuussa 2018.

WSET Level 4 Diploma in Wines & Spirits WSET Level 4 Diploma winecourse WSET Diploma Studies at Haaga_English  >>

WSET Level 4 Diploma  >> -koulutus perustuu WSET (Wine and Spirit Education Trust) >>  Diploma -kurssiin. Diploma-koulutus järjestettiin Viinikoulu PERHOssa ensimmäisen kerran vuonna 2001. Tämän jälkeen Diploma-sertifikaatin on Perho PROssa suorittanut 43 opiskelijaa (2017).

”Diploma on mahdollistanut itselleni huomattavan uramuutoksen ja siirtymisen työskentelemään viiniammattilaisena. Diploman tunnettuus ja arvostus olivat merkittäviä syitä uuden työpaikan saamisessa. Diploman suorittaminen oli selkeä signaali uudelle työnantajalle osaamisestani ja intohimostani viinejä kohtaan. Diploma on myös lisännyt itseluottamusta omaan osaamiseeni ja se auttaa jokapäiväisessä työssäni luomaan parempia kokemuksia asiakkaille.” – Petri Pentikäinen, Sommelier The Three Chimneys (Isle of Skye, UK)

Lisääntynyt kiinnostus viineihin ja Diploma-koulutukset ovat aikaansaaneet lisää osaamista ammattimaisen viinikulttuurin saralla Suomessa. Viinikoulu PERHOssa ovat osaamisensa hankkineet myös kolme Master of Wine –tutkinnon suorittanutta suomalaista edelläkävijää. Maahamme on Viinikoulu Perho PROn kautta saatu myös lukuisia merkittäviä kansainvälisiä luennoitsijoita.

Kenelle
Diploma-kurssille pääsyn edellytyksenä on WSETin Level 3 Wines, Advanced  >> -kurssin suorittaminen. Level 3 -kurssi antaa hyvän pohjan viinimaailman markkinamekanismeihin syvälliseen oppimiseen. Oppimisen keskiössä ovat tälläkin kurssilla viinit. Systemaattisiin maisteluihin on sisällytetty noin 400 viiniä pedagogisesti mielekkäissä kokonaisuuksissa. Kurssi on englanninkielinen, vain opiskelijapalvelut ovat suomeksi.

Sisältö
WSET Diploma -koulutus koostuu seuraavista kokonaisuuksista: UNIT 1 Global & Local Business, UNIT 2 Viticulture and Vinification, UNIT 3 Light Wines of the World, UNIT 4 Spirits, UNIT 5 Sparkling Wines, UNIT 6 Fortified Wines.

Viinikoulu Perho PROssa UNIT 3:n luennot ovat osin ryhmitelty rypäleittäin, jolloin rypäleet ja eri viinialueiden ominaislaatu ovat mielenkiintoisesti rinnakkain.  Italia ja Espanja esiintyvät omina kokonaisuuksinaan, lisäksi uuden maailman muista viineistä luennoidaan erikseen.

WSET Diploma tutkintokuvaus >>

Lisäaineisto
Kurssin hintaan sisältyy WSETin toimittamat opiskeluoppaat, joissa on tiivistetysti mutta kattavasti esitetty aiheiden teoria. Tämän lisäksi on välttämätöntä perehtyä WSETin suositusten mukaisesti muutamaan tärkeimpään alan teokseen. Lisäksi suosittelemme hankkimaan lisäkirjallisuutta koulutuksessa annettavan listan mukaisesti.

WSET Diploma-koulutuksen opettajat

  • Geisenheimin yliopistosta tuleva Prof. Dr. Monica Christmann tunnustettu ja kysytty viininviljelykseen ja viininvalmistukseen syvällisesti perehtynyt tutkija. Geisenheim on yksi maailman arvoastetutuimpia viinialan tutkimuslaitoksia.
  • Viinialan konsultti ja opettaja Master of Wine Frank Smulders on Espanjan ja Alsacen alueiden ja viinien erikoisasiantuntija.
  • Master of Wine Michael Palij vetää Diploma-koulutuksia Oxfordissa toimien samalla viinien maahantuojana. Palij on erikoistunut Ranskan ja Italian viineihin.
  • Master of Wine Essi Avellan on kansainvälisesti tunnettu samppanja-asiantuntijamme.
  • Aistipsykologi (PsM) Mika Vanne on toiminut jo vuosikymmenen Viinikoulu Perho PROn opettajana. Vanne kirjoittaa artikkeleita ja konsultoi viinialaa Suomessa.
  • Jouko Mykkänen on Viinikoulu Perho PROn koulutusjohtaja ja kirjoittaa mm. Helsingin Sanomiin viineistä.

Aikataulu
Seuraava WSET Level 4 Diploma-koulutus alkaa syyskuussa 2018 (pidätämme oikeuden aikataulun muutoksiin). Alla aikataulu vuonna 2016 alkaneesta WSET Level 4 Diploma in Wines & Spirits-kurssista:

Vuoden 2016-17 koulutusjakson johdantopäivät pidettiin Helsingissä Perho PROssa, Perhon Proffassa. Seuraava jakso toteutettiin Geisenheimin Tutkimusinstituutissa Rheingaussa, Saksassa. Tällä jaksolla opiskeltiin sekä teoriaa että maistelua ja vierailtiin Rheingaun viinitiloilla ja muilla läheisillä viinialueilla. Sitten matkattiin Saksasta myös Alsaceen ja Samppanjan alueelle Ranskaan, jossa oli myös teoriaopintoja, maistelua sekä vierailuja viinitiloille. Toinen jakso oli 8-9 päivää pitkä.

Internaattijakson matkat ja asuminen ovat omakustanteisia. Perho PRO ei varaa matkoja eikä toimi matkanjärjestäjänä, vaan kukin opiskelija hoitaa ja maksaa itse matkansa (alustavasti n. 40 €/yö). Lisäksi opiskelijat kustantavat paikalliset tilausbussimatkat viinitiloille ja ylimääräisiin maisteluihin (n. 80 €).

Kesto
WSET Diploma ohjelma on mahdollista opiskella yhden kalenterivuoden aikana. Koulutukset toteutetaan kerran kuukaudessa kahden päivän mittaisina kokonaisuuksina Perho PROssa. Yhteensä lähiopetusta on n. 20 päivää ja lisäksi 5 tenttipäivää. Omaehtoiseen opiskeluun on syytä varata ainakin kuusi päivää kuukaudessa. Ennen tenttejä on hyvä varata rauhallista aikaa valmistautumiseen.

Tentit
WSET Diploman tentit mittaavat opiskelijan osaamista monipuolisesti. UNIT 1 Business suoritetaan kahdella kirjallisella tentillä, UNIT 2 osaaminen osoitetaan 100 kysymyksen monivalintatentillä. UNIT 3:ssa on 12 viinin sokkotentti sekä 3 tunnin teoriakoe, jossa on esseekysymyksiä. UNIT 4, 5, 6 tentitään kukin kolmen näytteen sokkomaistelulla ja kolmella teoriakysymyksellä.

Hinta ja peruutusehdot
Opiskelumaksu on 7200 € + alv 24 % (syksyn 2017 hinta). Hinta sisältää ohjelman mukaiset luennot Perho PROssa ja opintomatkalla, maisteltavat näytteet, harjoitustentit ja –esseet, WSET -opiskelumateriaalin ja tentit. Uusintatenteistä erillinen lisähinta. Koulutus laskutetaan neljässä erässä opiskelun aikana, kaksi erää syksyllä ja kaksi keväällä. Kun kurssin alkaminen on vahvistettu, on osallistuminen sitovaa. Viimeinen ilmoittautumispäivä vuonna 2018 alkavaan Diplomaan on 30.5.2018.

Koulutuspaikka
Perho PRO, Perhonkatu 11, 00100 Helsinki.

Lisätiedot

Sirpa Vaahti, koulutuskoordinaattori
050 3100 787
sirpa.vaahti (at) perho.fi