PERHO GREEN CITY FARM

Hyvinvointia kestävän kehityksen hengessä

Perho Liiketalousopiston Perho Green City Farm -pelto on keväällä 2017 muokattu ja ensimmäinen satokasvu on käynnissä.

Perho Green City Farmilla ravintola-, matkailu- ja liiketalouden opiskelijat pääsevät kokemaan ruoan kestävän tien ekologiselta pellolta keittiöön ja asiakkaan pöytään. Ilmiöpohjaisessa pelto-oppimisympäristössä matkaan kytkeytyy yrittäjyyttä, markkinointia ja tuotekehitystä.

Perho Green City Farm

Tästä se kasvu lähtee. Perho Liiketalousopiston lehtori Jarmo Åke (vas.), rehtori Juha Ojajärvi ja Herttoniemen Ruokaosuuskunnan Heidi Hovi askeltamassa peltoa syksyllä 2016.

Yhteistyössä viljelijät, opiskelijat, opettajat, yhteistyökumppanit ja kaupungin asukkaat

Longinojalta, Perho Liiketalousopiston Malmin kampuksen kupeesta, Helsingin kaupungilta vuokrattu 1,2 hehtaarin peltoalue on jo nyt kiinteä osa oppilaitoksen toiminta- ja opetussuunnitelmaa, jonka keskiössä on hyvinvointi. Pellon juuret ovat kumppanuusmaataloudessa, joka tukee pienimuotoista ja luonnonmukaista viljelytoimintaa samalla yhdistäen lähialueen asukkaita, kaupunkilaisia ja sidosryhmiä.

”Haluamme luoda pellon ympärille yhteisöllisen ja gastronomisen verkoston, jossa toimivat viljelijät, opiskelijat, opettajat ja sidosryhmät edistävät terveellisen, ravitsemuksellisen ja maistuvan ruokakulttuurin kehittymistä Suomessa”, sanoo rehtori Juha Ojajärvi.

Lähialueen asukkaille Longinojan pelto ja Malmin kampus tuottavat tulevaisuudessa virikkeitä ja tilaisuuden osallistua viljelyyn ja ruoanvalmistukseen sekä asukkaiden omista toiveista muodostuvaan yhteisölliseen toimintaan.

Perho Green City FarmEnsimmäisen satokauden työsarkana maanparannus

Perho Green City Farmin pellon viljely aloitettiin elvyttämällä maaperää maanparannusviljelyllä, jossa maaperä saa ravintoaineita ja pieneliöitä luonnonmukaisilla menetelmillä. Maaperän ravinteita parantavat viljeltävät kurpitsat, auringonkukat, härkäpavut ja viherlannoskasvit kuten ruisvirna & italianraiheinä, kaalikasvit sekä perunalajikkeet Annabelle ja Nicola.

Pellon muokkauksessa ovat olleet apuna Herttoniemen ruokaosuuskunnan puutarhurit.

Perho Green City Farm

Kekrijuhla pe 22.–la 23.9.2017

Perho Green City Farmin ja sen ensimmäisen satokauden kunniaksi järjestämme syyskuussa Kekrijuhlan ja Sadonkorjuumarkkinat Malmin kampuksella (Latokartanontie 12) Longinojan pellolla.

Pe 22.9. klo 14–18 • Kutsuvierastilaisuus

La 23.9. klo 11–15 • Sadonkorjuumarkkinat – vapaa pääsy

Paikalla molempina päivinä mm. Herttoniemen ruokaosuuskunnan puutarhurit kertomassa biodynaamisesta kaupunkiviljelystä ja esittelemässä satokauden tuotteita. Tietoa myös siitä, miten kaupunkilaiset voivat osallistua pelto-osuuskuntien toimintaan.

Lauantaina Perhon Ruokarekasta myynnissä kahvia sekä raikasta ja maukasta purtavaa!

Perho Green City Farm -yhteistyökumppanit
Fazer Food Services Oy >>Setlementtiasunnot Oy >> | Haaga-Helia ammattikorkeakoulu >>

Lisätiedot

Perhon ruokaosuuskunta Helsinki-Malmi/Perho Liiketalousopisto Oy
Juha Ojajärvi, rehtori ja toimitusjohtaja
0400 939 269
juha.ojajarvi (at) perho.fi

Perho Green City Farm – http://bit.ly/2svdBU2

Kumppanuusmaataloutta Herttoniemen ruokaosuuskunnan kanssa

Perhon ruokaosuuskunta Helsinki-Malmin toiminnan taustalla on vuosia kestänyt yhteistyö Kaupunkilaisten oman pellon (Herttoniemen ruokaosuuskunta) kanssa. Korson Vallinojan pellosta nostetut ja ostetut  sato-osuudet, vihannekset ja kasvikset, on toimitettu Ravintola Perhon keittiöön ja Töölön kampuksen opetuskeittiöihin.

Kumppanuusmaataloustoiminnasta kiinnostuneilla oppilaitoksilla, sidosryhmillä ja muilla yhteisöillä on mahdollisuus liittyä Perhon ruokaosuuskunnan toimintaan ostamalla sato-osuuksia satokaudelta 2018.

Ota yhteyttä: jarmo.ake (at) perho.fi