Kumppanuusmaatalous

Satokautena paikalliselta viljelijältä juureksia ja kasviksia

Kumppanuusmaatalous >> Paikallisia ruoka-osuuskunnan jäseniä sitoutuu ostamaan paikalliselta viljelijältä sadon ja jakamaan riskin. Sovittu summa seuraavan satokauden osuudesta maksetaan etukäteen jo keväällä. Satokautena ruokaosuuskunta toimittaa ruokapiirin jäsenille kasviksia viikoittain.

Ostamme Herttoniemen ruokaosuuskunnalta sato-osuuksia

Perho Liiketalousopisto ostaa keväisin 15 sato-osuutta Herttoniemen ruokaosuuskunnalta, jonka pelto sijaitsee Vantaan Korsossa. Kaupunkilaisten omalla pellolla on viljelypinta-alaa kolme hehtaaria puutarhoineen ja kasvihuoneineen. Biodynaaminen viljely takaa, että kaikki tuotteet ovat luomua. Pellolla kasvatetaan muun muassa perunoita, sipulia, härkäpapuja, salaattia sekä useita juureksia. Kaksi palkattua maanviljelijää suunnittelevat sekä huolehtivat pellon toiminnnasta jäseniensä kanssa.

Peltotöissä opiskelijoita ja henkilöstöä

Perho Liiketalousopiston opiskelijoilla ja henkilöstöllä sekä viljelytoiminnasta kiinnostuneilla kaupunkilaisillakin on mahdollisuus osallistua peltotöihin, kitkentään, viljelyyn ja sadonkorjuuseen sekä tutustua maanviljelyyn. Töölön kampuksen opetuskeittiöissä ja Ravintola Perhon keittiöissä kauden raaka-aineista valmistetaan maukkaita ruokia asiakkaille, opiskelijoille ja henkilöstölle.

Kumppanuusmaatalousyhteistyön aloitti Ravintola Perho Herttoniemen ruoka-osuuskunnan kanssa parantaakseen tuoreiden, lähellä tuotettujen vihannesten ja kasvisten saantia vuonna 2013.

Lisätietoa kumppanuusmaatalous- ja osuuskuntatoiminnasta >>

Kestävä kehitys ja turvallisuus Perho Liiketalousopistossa >>