PERHON HUNAJA

Yksi kesä voi tuottaa jopa 100 kiloa hunajaa

Perho Liiketalousopiston sekä Malmin että Töölön kampusten terasseilla mehiläiset pörräävät ja tuottavat perholaista hunajaa.

Töölön kampuksen ravintola-alan opetuskeittiöt ja Ravintola Perho käyttävät Perhon hunajaa ruoanvalmistuksessa ja leivonnassa. Hunajan sadon korjuu ja käsittely on käsityötä.  Hunajaa voi käyttää lingottuna tai suoraan hunajakennoista. Ensimmäiset kaksi satokautta tuottivat hunajaa yhteensä 180 kiloa.

Pörriäiset ovat täällä

Malmin kampuksella on kaksi mehiläispesää, Longinojan kupeessa sijaitsevan ekopelto Perho Green City Farmin vieressä.

Video mehiläisten saapumisesta Malmin kampukselle:
***

Töölön kampuksella on tällä hetkellä kaksi pesää, mutta kesä–heinäkuun vaihteessa  pesiä on taas totutut neljä kappaletta, kun saamme pesiä lisää jaokkeista.

Mehiläiset ovat luonnon, eläinten ja ihmisten kavereita

Mehiläisten arvokas pölytystyö on elinehto monille viljely- ja luonnonkasveille. Ilman mehiläisiä moni kasvi ei pystyisi lisääntymään. Pölyttäjät tuottavat suurimman osan maailman ruoasta. Onnistunut pölytys kasvattaa hedelmien kokoa ja kasvattaa maanviljelijän sato-osuutta jopa 50 %, kun viljelypellon lähellä on mehiläistarha.

Lisätiedot

Jarmo Åke
koulutusteknologian kehittämispäällikkö
040 1478 552
jarmo.ake (at) perho.fi

Mehiläisten hoitajat

Malmin kampus

Merja-Riitta Laurila, mehiläistarhaaja
040 511 2052

Töölön kampus

Maarit Aurasmaa, mehiläistarhaaja
020 118 0800

Olli Haukka, mehiläistarhaaja
020 118 0800

Seppo Honkanen, mehiläistarhaaja

Sauli Jarva, mehiläistarhaaja
020 118 0800

Erkki Keskinen, mehiläistarhaaja
040 147 8526

Kirsi Kolehmainen, mehiläistarhaaja
0400 207 329

Jarmo Åke, mehiläistarhaaja (OTO)
040 147 8552