Perhon hunaja

Mehiläispesistä hunajaa kymmeniä kiloja

Perho Liiketalousopiston Töölön kampuksella mehiläiset pörräävät ja tuottavat perhon hunajaa. Koulutalon viidennen kerroksen terassin neljässä mehiläisyhdyskunnassa työmehiläiset ja kuningattaret valmistavat hunajaa lämpimänä vuodenaikana.

Mehiläiset ovat ihmisten, eläinten ja luonnon ystäviä

Mehiläisten arvokas pölytystyö on elinehto monille viljely- ja luonnonkasveille. Ilman mehiläisiä moni kasvi ei pystyisi lisääntymään. Pölyttäjät tuottavat suurimman osan maailman ruoasta. Onnistunut pölytys kasvattaa hedelmien kokoa ja kasvattaa maanviljelijän sato-osuutta jopa 50 %, kun viljelypellon lähellä on mehiläistarha.

Perhon hunajaa ruokiin ja leivonnaisiin

Opetuskeittiöt ja Ravintola Perho käyttävät Perhon hunajaa ruoanvalmistuksessa ja leivonnassa. Hunajan sadon korjuu ja käsittely on käsityötä.  Hunajaa voi käyttää lingottuna tai suoraan hunajakennoista. Ensimmäiset kaksi satokautta tuottivat hunajaa yhteensä 180 kiloa.

Lisätiedot

Jarmo Åke
koulutusteknologian kehittämispäällikkö
040 1478 552
jarmo.ake (at) perho.fi