OPPIMISYMPÄRISTÖT ABC

Työelämä – olet siellä jo ennen kuin tutkintosi on valmis

Opintojen aikana hankittua ammatillista perusosaamista syvennetään työssäoppimien, jona aikana myös tutustutaan ja verkostoidutaan työelämään. Perustutkinnoissa on vähintään 30 osp (noin 6 kk) on työssäoppimista joko yhdessä tai useammassa jaksossa.

Työssäoppiminen on myös erinomainen väylä sijoittua työmarkkinoille pysyvästi.

Opiskelijoilla on läpi lukuvuoden mahdollisuus päästä mukaan myös yritysten tilaisuuksiin kuten messuille tai asiakastapahtumiin.

Perho Liiketalousopistossa vuosittain järjestettävillä Työnantajapäivillä yritykset tulevat tutustumaan opiskelijoihin mm. potentiaaleina työssäoppijoina ja kesä-/osa-aikatyöntekijöinä ja esittelevät samalla edustamiensa yritysten rekrytointikäytänteitä.

Yhteistyölukiot (yhdistelmätutkinnot)

Eiran aikuislukio >>
Töölön yhteiskoulun aikuislukio (TYK) >>
Mäkelänrinteen lukio (Märsky) >>

iPerho – verkkokampus

Perho Liiketalousopiston verkkokampus on oppilaitoksen kolmas aktiivinen kampus, jossa yhdistyvät kaikki opiskelijan tarvitsemat digitaaliset palvelut. Verkkokampuksen palveluihin kuuluvat ajanmukainen oppimisympäristö, opiskelijahallinnon palvelut ja opiskelijan työelämässä tarvitsemat ohjelmistot. Verkkokampuksen perusajatuksena on opiskelijalähtöisyys henkilökohtaisine oppimispolkuineen ja se tarjoaa myös kouluttajille mahdollisuuden soveltaa erilaisia pedagogisia malleja opiskeluun.

Lue lisää >>
Kirjautuminen Perho Liiketalousopiston verkkopalveluihin >>

Teurastamon yrittäjyyden ympäristö

Teurastamo on aito liiketoimintatila Kalasataman Teurastamo-alueella. Siellä opitaan pienissä moniammatillisissa yrityksissä yrittäjyyden erivaiheita ja malleja tekemällä ja kokeilemalla.

Liikuntakeskus Helmi Center

Malmin kampuksella sijaitseva oma liikuntakeskus, Helmi Center >> tarjoaa opiskelijoille ja henkilökunnalle monipuoliset puitteet liikunnalle ja urheilulle niin työ- kuin vapaa-ajalla.

Ruokarekka – oppimisympäristö pyörien päällä

ruokarekkaweb3

Ruokarekka on esimerkki innovatiivisesta ja isosta investoinnista tulevaisuuteen ja tulevaisuuden oppimiseen. Uudenlainen liikkuva oppimisympäristö mahdollistaa monipuolisen yhteistyön yli koulutusalojen. Matkailu- ja ravitsemisalan opiskelijat toteuttavat Ruokarekka-tapahtumia yhdessä liiketalouden opiskelijoiden kanssa yli koulutusalojen.

Ruokarekkatapahtumien paikkoja ovat torit, messut, festivaalit, konsertit, juna-asemat ja Perho Liiketalousopiston tapahtumat kuten Avoimet ovet.

Ruokarekka-toiminta muodostaa kokemuksellisen, yrittäjämäisen ja toiminnallisen oppimisprosessin. Opiskelijat suunnittelevat ja ideoivat, opettajat ovat ohjaajina ja mahdollistajina ja toimivat taustatukena, sparraajana ja palautteen antajina. Oppiminen syntyy toiminnan ja tekemisen kautta ja opiskelijoiden luovuus, vastuullisuus ja yhteistyö ovat keskiössä.

Matkailualan Amadeus-luokka

Amadeus-luokassa opitaan nimensä mukaisesti maailman suurimman matkavarausjärjestelmän, Amadeuksen >> käyttöä alkeista ammattilaistasolle ja osaamisen päivitykseen.Vuodesta 2011 lähtien jo 90 % Helmen valmistuneista matkailuvirkailijoista on ollut Amadeus-sertifioituja.

Perho Liiketalousopisto oli maailman ensimmäinen oppilaitos, joka sai valtuutuksen järjestää Amadeus Certified Travel School Student –sertifikaattikokeen.

Myynnillisten asiakaskohtaamisten Kauppaluokka

Kauppaluokassa harjoitellaan asiakaspalvelutilanteita ja kassan käyttöä sekä myyntituotteiden esillepanoa.

Sähköinen taloushallinto 24/7

Kirjanpidon oppimisvälineenä on Tikon-ohjelma, joka on pilvipalveluna opiskelijan käytössä 24/7 koko opintojen ajan.

Visuaalisen myyntityön Visustudio

Visustudio on somistustila, jossa harjoitellaan visuaalista myyntityötä suunittelemalla ja rakentamalla erilaisia näyteikkunaesillepanoja niin Malmin kampuksen käytävillä oleviin näyteikkunakaappeihin kuin tilaustyönä yrityksille.

Visustudiossa syntyvät myös lakanabanderollit ym. penkkarirekvisiitta!

Ravintola Perho

Töölän kampuksen yhteydessä olevan Ravintola Perhon >> aidossa työympäristössä opiskelijat aloittavat ravintola-alan opintonsa työssäoppimalla ravintolan salissa ja keittiössä.

Opetusravintolan toimintaa piristävät opiskelijoiden pop up-ravintolatapahtumat.

Ravintola Perhon panimo

Opetuskeittiön yhteydessä olevassa Perhon panimossa >> tuotetaan olutta keskimäärin kahdesti viikossa. Opiskelijat osallistuvat ohjatusti oluen valmistukseen.

Opiskelija- ja henkilöstöravintola Herkku

Ruokalassa ruoat ovat tarjolla itsepalvelulinjastossa, jota valvovat ruokalavuoron opiskelijat.

Keskusvarasto

Keskusvarastossa on valikoima opetuskeittiöissä, ammattityöntunneilla ja Ravintola Perhossa tarvittavia perustuotteita. Pääraaka-aineiden tilaamisessa on käytössä Jamix-ohjelma.

Raaka-ainehankinnoissa huomioimme kestävän kehityksen periaatteet suosien mahdollisuuksien mukaan lähiruokaa ja luomutuotteita.

Keskusvaraston henkilöstö neuvoo ja opastaa raaka-aineiden saatavuudesta, ostopaikoista ja hinnoista. Ravintolavuorosta työskentelee yksi opiskelija keskusvarastossa.

Keskusvarastossa työskentely harjaannuttaa
• tuntemaan raaka-aineita
• hyvää järjestystä ja sen ylläpitoa
• omavalvontaa
• tavaroiden purkamista
• kuiva- ja kylmätavaroiden säilytystilojen puhtaanapitoa
• tavaroiden vastaanottoa ja kuormakirjojen tarkistusta
• taloudellista ja vastuullista raaka-aineiden käyttöä

Keskusvarasto on avoinna ma–pe klo 7–14.15.

Peltohankkeet

Luomuviljeelyyn keskittyneet Perho Pelto (Korso) ja Longiojan pelto (Malmi). Lisätietoja tulossa!