KANSAINVÄLINEN TOIMINTA

Ulkomaille työssäoppimimaan tai opiskelijavaihtoon

Vaihtoon tai työssäoppimaan – ulkomailla tarvitaan rohkeutta käyttää vieraita kieliä ja intoa tutustua vieraaseen kulttuuriin.

Kannattaakin opetella ainakin oman alan ammattisanastoa kohdemaan kielellä jo ennen lähtöä – paikanpäällähän se kielitaito vain paranee samalla kuin se muu ammatillinen osaaminenkin!

Työelämä arvostaa kansainvälistä kokemusta. Perho Liiketalousopistossa opiskelijat valitaan opiskelijavaihtoon tai ulkomaan työssäoppimisjaksolle haastattelun ja ryhmäohjaajan suosituksen perusteella. Matkan alkaessa opiskelijan tulee olla täyttänyt 18 vuotta.

Perho Liiketalousopisto osallistuu ulkomaan opiskelijavaihdon ja työssäoppimisen rahoitukseen, myös omaa rahaa on hyvä olla matkassa – ja matkaa varten. Ulkomaan työssäoppimisjaksolle tai opiskelijavaihtoon valittu voi hakea koulun KV-työssäoppimisapurahaa, joka kattaa pääsääntöisesti kohtuulliset matkakustannukset ja vakuutuksen. Työssäoppiminen on useimmiten palkatonta.

Työssäoppiminen ulkomailla

Työssäoppimista – Suomessa tai ulkomailla – sisältyy ammatilliseen perustutkintoon vähintään 30 osaamispistettä (noin 6 kuukautta). Työssäoppimisjakson pituus on 2–5 kk riippuen koulutusohjelmasta. ulkomailla suoritettavat työssäoppimisjaksot voivat olla myös selvästi lyhyempiä.

Ulkomailla työssäoppimista suositellaan 2. tai 3. vuoden opiskelijoille.

Perustutkinto-opiskelijoiden lisäksi ammatti- ja erikoisammattitutkintoa suorittavien aikuis-/monimuoto-opintoihin voi sisältyä työssäoppimisjakso ulkomailla. Opiskelijat valitaan motivaation, asenteen, kielitaidon ja työssä tarvittavien ammatillisten taitojen perusteella.

Perho Liiketalousopisto tarjoaa ulkomaisia työssäoppimispaikkoja yhteistyökumppaneidensa kautta. Voit myös itse etsiä ulkomaisen työnantajan, jonka palveluksessa haluat suorittaa ulkomaan työssäoppimisjaksosi. Osallistut työssäoppimisjakson järjestelyihin ja yhteydenpitoon ulkomaiseen työssäoppimispaikkaan oppilaitoksen yhteyshenkilön ohjauksessa.

Perholaiset bloggaavat ulkomailla >>

Restaurant Cook -opiskelijoiden työssäoppimisjaksot

Suomalaiset Restaurant Cook-opiskelijat suorittavat 12 viikon työssäoppimisjakson ulkomailla. Kv-jakso sijoitttuu toisen opiskeluvuoden alkuun. Työssäoppimispaikan valitsevat opiskelija ja työssäoppimisen ohjaaja yhdessä. Infot ja työssäoppimisen ohjaus ovat ensimmäisenä vuonna erikseen ilmoitettavana aikana.

Kv-työssäoppiminen

• Kriteerit ja ohjeet >> (tulossa)
• Raportointiohjeet >> (tulossa)
• Apurahahakemus >> (tulossa)

Application forms – work abroad

• Travel-tourism_studies_application-form_work-abroad_MT17K (docx)
• Business_studies_application-form_work-abroad_Spring-2017 (docx)
+ Europass CV >>

Ravintola-alan opiskelijoille tarkoitettu kv-info löytyy iPerhosta/Kansainvälisyys. Muita kv-työssäoppimisjaksoon liittyviä lomakkeita löydät iHelmen työssäoppimissivuilta
(mm. englanninkielinen harjoittelusopimus / Work Placement Agreement ja työssäoppimisjakson arviointilomake).

Työssäoppimaan tullaan myös Suomeen

Perho Liiketalousopisto järjestää vuosittain yli kymmenelle ulkomaalaiselle opiskelijalle työssäoppimispaikan ja asunnon pääkaupunkiseudulla. Opiskelijoillemme tarjoutuu näin mahdollisuus kotikansainvälistymiseen, kun he viettävät vapaa-aikaa esim. saksalaisten, hollantilaisten, espanjalaisten ja italialaisten nuorien kanssa. Majoittajaperheenä toimiminen on ollut erityisen suosittua.

Opiskelijavaihto

Ulkomaanjaksolle voivat suunnata Perho Liiketalousopiston lukiopohjaiset opiskelijat. Opiskelijavaihdon yhteistyökumppanina toimii Finlandia University >> USA:n Michiganissa. Vaihtojakson pituus on 4–5 kuukautta.

Erasmus+ opiskelijavaihtojaksoille valittavien ravintola-alan opiskelijoiden vaihtojaksot alkavat syyskuussa ja helmikuussa. Syyskuun jakso on kestoltaan 5 kuukautta ja helmikuun jakso 4. Ensimmäinen kuukausi opiskellaan kohdemaan kieltä ja kulttuuria vastaanottavassa oppilaitoksessa ja sen jälkeen lähdetään työssäoppimaan henkilökohtaisen opiskelusuunnitelman mukaisesti.

Ulkomailla opiskelijavaihdossa suoritetut opinnot ovat pääsääntöisesti osa Perho Liiketalousopistossa suoritettavaa perustutkintoa.  Ulkomaille lähtevät opiskelijat valitaan motivaation, asenteen, kielitaidon ja aiotun opintokokonaisuussuunnitelman perusteella. Hauista ilmoitetaan Wilmassa.

Hakulomake – kansainvälinen opiskelijavaihto (pdf) >> (tulossa)

Erasmus+ opiskelijavaihto

Ravintola-alan opiskelijoille vaihtojaksot alkavat syyskuussa (5 kk) ja helmikuussa (4 kk).

Lisätiedot

Ms Minna Jalonen, Head of International Exchange
040 777 9791
minna.jalonen (at) perho.fi
(tourism and business studies)

Ms Johanna Mäesalu, Head of International Exchange
050 380 5944
johanna.maesalu (at) perho.fi
(ravintola-ala / culinary studies)

Yhteistyökouluja mm. seuraavissa kohteissa:

Wuppertal, Saksa – Hancock, Yhdysvallat – Dolný Kubín, Slovakia – Plymouth, Iso-Britannia – Badalona, Espanja – Kööpenhamina, Tanska – Berlin, Saksa – Istanbul, Turkki – Silves, Portugali – Göteborg, Ruotsi – Tenerife, Espanja – Göteborg, Ruotsi – Kortrijk, Belgia – Bardolino, Italia – ‘s-Hertogenbosch, Alankomaat – Kuressaare, Eesti – Guyancourt, Ranska – Firenze, Italia – St Etienne, Ranska – Lillehammer, Norja – Rooma, Italia – Skeggjastadir, Norja – Antwerpen, Belgia – Riga, Latvia – Dungannon, Irlanti – Parma, Italia – Rochelle, Ranska – München, Saksa – Eastbourne, Englanti – Tekirdag, Turkki – Budapest, Unkari – Dublin, Irlanti