KOULUTUS – PERUSTUTKINNOT

Aseta omat tavoitteesi – me autamme sinua saavuttamaan ne

Haku päivä-/monimuoto-opintoihin on käynnissä!

Oletko suorittanut lukion tai ammatillisen-/korkeakoulututkinnon ja/tai sinulla on työkokemusta? Hae nyt tammikuussa 2018 alkaviin ravintola-, matkailu- ja liiketalouden alojen sekä urheilun perustutkinto-opintoihin. Haun lisätiedot >>

Perho Liiketalousopistossa koulutus on monipuolista ja laaja-alaista. Voit suorittaa ravintola-, matkailu- tai liiketalouden alan ammatillisen perustutkinnon

• peruskoulu- tai ylioppilas-/lukiopohjaisina päiväopintoina
• yhdistelmätutkintona (ammatillinen perustutkinto ja ylioppilastutkinto)
• näyttötutkintona joustavasti työn ohessa

Meillä hankittu koulutus saa sinut erottumaan joukosta – voit mm. yhdistää opinnoissasi eri tutkintojen osia

Ajanmukaiset oppimisvälineet ja -ympäristöt tukevat onnistumista: innostavaa uuden oppimista ja omaksumista. Opintojen lisämausteita ovat muun muassa yrittäjyys, kansainvälisyys ja hyvinvointi.

Opinnoissa voi yhdistää eri tutkintojen osia ja erilaistaa näin itsestä vaikka yrittäjämäisesti toimivan kokin, palvelumuotoilua ymmärtävän tarjoilijan, kirjanpitoa taitavan matkailuvirkailijan tai gastronomiaa hallitsevan merkonomin. Tiesi on auki vaikkapa monialaiseksi yrittäjäksi.

Perustutkinto on väylä myös korkeakouluopintoihin
Ammatillisesta perustutkinnosta saa yleisen jatko-opintokelpoisuuden ammatti- ja tiedekorkeakouluun.

Perustutkinto päiväopintoina

Ravintola-, matkailu- ja liiketalouden alojen päiväopintomuotoinen koulutus koostuu lähiopetuksesta, verkko-opinnoista sekä mm. Suomessa tai ulkomailla suoritettavasta työssäoppimisesta. Osaamisen tunnustamista tehdään esim. lukion päättötodistuksen ja/tai työkokemuksen perusteella: mitä enemmän sinulla on jo tutkinnon vaatimaa osaamista, sitä nopeammin valmistut.

Urheilu >> on liitettävissä kaikkiin tutkintoihin joustavilla opintojärjestelyillä.

Perustutkintojen nimiin 1.8.2018 tulevat muutokset
• Hotelli-, ravintola- ja cateringalan perustutkinto muuttuu ravintola- ja cateringalan perustutkinnoksi.
• Liiketalouden perustutkinto muuttuu liiketoiminnan perustutkinnoksi.

• Hakeminen päiväopintoihin: yhteishaku @Opintopolku.fi & jatkuvahaku @perho.fi

• Jos pohjakoulutuksesi on peruskoulu, etkä ole suorittanut ammatillista tutkintoa tai korkeakoulututkintoa, hae valtakunnallisessa yhteishaussa osoitteessa Opintopolku.fi >>
• Mikäli olet jo suorittanut lukion ja/tai ammatillisen tutkinnon/korkeakoulututkinnon ja/tai sinulla on tutkintoalaa vastaavaa työkokemusta, hae päiväopintoihin jatkuvassa haussa >>

Perustutkinto näyttötutkintona (aikuisopinnot)

Näyttötutkintomuotoisilla opinnoilla >> voi työn ohessa suorittaa perus- tai ammattitutkinnon: pätevöityä ravintola-, matkailu- tai liiketalouden alalle, jolta on jo hankkinut osaamista työssä, opinnoissa tai vaikkapa harrastuksissa. Ammattitaitoa voi myös täydentää ja päivittää yksittäisillä tutkinnon osilla. Opinnot sopivat myös alan vaihtajalle.

Työpaikalla, verkossa ja lähiopetuksessa täydennetty osaaminen osoitetaan käytännön työtehtävissä työpaikalla järjestettävissä tutkintotilaisuuksissa. Aiemmin hankitun osaamisen voi näyttää myös ilman, että on osallistunut lähiopetukseen.

• Hakeminen aikuisopintoihin @ perho.fi

Hae työn ohessa suoritettaviin näyttötutkintomuotoisiin perustutkintoihin sekä ammatti- ja erikoisammattitutkintoihin oppilaitoksemme oman suorahaun kautta. Linkki koulutuskohtaisiin suorahakulomakkeisiin löytyy näyttötutkintokoulutusten esittelysivuilta. Haut perustutkintokoulutuksiin on auki läpi vuoden, muihin koulutuksiin ja valmennuksiin tuotekohtaisesti.

Innostava, ajanmukainen ja käytännönläheinen opetus, kansainvälisyys, tekemisen asenne ja yhteisöllisyys – siinä perholaisen tekemisen kulmakivet.