NÄYTTÖTUTKINTO, TALOUS- JA TOIMISTOPALVELUT

 Merkonomi, aikuiskoulutus

Talous- ja toimistopalveluiden osaamisalalla suoritettava taloushallinnon tehtäviin valmistava näyttötutkinto on tarkoitettu erityisesti sinulle, joka jo toimit tai olet toiminut esim. kirjanpitäjän, palkanlaskijan tai taloussihteerin tehtävissä. Koulutus sopii myös alan vaihtajalle.

Monimuotoisena (lähi- ja verkko-opinnot sekä työpaikalla oppiminen) toteutettava liiketalouden perustutkintoon johtava näyttötutkintokoulutus sopii myös alan vaihtajalle.

Lue lisää: Mikä on näyttötutkinto >>

Tutkinto: Liiketalouden perustutkinto
Osaamisala: Talous- ja toimistopalvelut
Tutkintonimike: Merkonomi
Pohjakoulutus: Ei määritelty

Suunniteltu kesto: 0–1,5 vuotta
Valmistava koulutus: Työpaikka, verkko ja lähiopetus
Opiskelumuoto: Näyttötutkinto
Opetuskieli: Suomi

Jatkuva suorahaku: Hakulomake sivun alalaidassa
Seuraava koulutus: Seuraava ryhmäaloitus on syyskuussa 2017. Voit halutessasi tiedustella onko tammikuussa aloittaneessa ryhmässä tilaa.

Tutkinnon osat

Kaikille yhteinen: Asiakaspalvelu, Talouspalvelut

Asiakaspalvelu osana liiketoimintaa, vuorovaikutustaidot, työvälineiden hallinta (MS Office -ohjelmat, internet ja tiedonhaku), englannin ja ruotsin kieli

Valinnaisina tutkinnon osina mm.

Toimistopalvelut, Kirjanpito, Organisaation asiakirjojen hoitaminen, Kaupan palvelu ja myynti, Asiakkuuksien hoito, Myynnin tukipalvelut, Finanssipalvelut, Tuoteneuvonta, Toiminnan kannattavuuden suunnittelu, Pankki- ja rahoituspalvelut ja Vakuutus- ja eläkepalvelut

Tutkinnon rakenne  >>

Ammatissa

Talous ja toimistopalvelut -suuntautuneista opinnoista valmistuneilla merkonomeilla tyypillisiin työtehtäviin kuuluu mm. osto- tai myyntireskontran hoitaminen, laskuntarkastus ja ostolaskujen kierto, laskuttaminen, matkalaskujen tarkastaminen, palkanlaskenta, kirjanpito, asiakaspalvelu ja tiliöinti.

Tyypillisiä ammatteja ovat mm. ostoreskontran hoitaja, palkanlaskija, myyntireskontran hoitaja, kirjanpitäjä, talousassistentti, taloussihteeri ja laskenta-assistentti.

Koulutuspaikka

Perho Liiketalousopisto, Malmin kampus, Latokartanontie 12, 00700 Helsinki

Kustannukset

Koulutuksen alussa perimme 58 € tutkintomaksun, muutoin koulutus on maksutonta. Matka- ja oppimateriaalikustannuksista opiskelija vastaa itse.

Lisätiedot

Mirja Koukelo, opinto-ohjaaja, liiketalous, NTM
050 4627 234
mirja.koukelo (at) perho.fi

Johanna Perkiö, koulutuksen kehittämispäällikkö, finanssiala, NTM
050 462 7345
johanna.perkio (at) perho.fi

Opinto- ja tietopalvelut
(09) 350 9210
opintotoimisto (at) perho.fi

Liiketalouden perustutkinto, näyttötutkinto

  • Hakijan tiedot

  • Aiempi koulutus ja suoritetut tutkinnot

  • Muu koulutus tai tutkinnot

  • Nykyinen työpaikka

    (Huomioithan, että näyttötutkinnon suorittaminen (myös oppisopimus) edellyttää, että sinulla on hakemaasi tutkintoon sopiva työpaikka. Tarkempia tietoja aiheesta voit kysyä tutkinnon vastuuhenkilöltä.)
  • Kiitos hakemuksestasi!