TARJOILIJA

Hotelli-, ravintola- ja cateringalan perustutkinto, näyttötutkinto

Tarjoilija palvelee ravintolan asiakkaita ja myy tuotteita.  Ruokalistojen ruoat, juomat ovat ravintolan tarjoilijalle tuttuja. Menestyvän ravintolan keittiön ja salin henkilöstöt pelaavat yhteen – yhteistyö on saumatonta. Tarjoilija on asiakaspalveluhenkinen, noudattaa anniskeluohjeita ja -säädöksiä, ja on joustava kiireenkin keskellä.

Lue lisää: Mikä on näyttötutkinto >>

Tutkinto: Hotelli-, ravintola- ja cateringalan perustutkinto
Osaamisala: Asiakaspalvelu
Tutkintonimike: Tarjoilija
Pohjakoulutus: Ei määritelty

Suunniteltu kesto: 0–1,5 vuotta
Valmistava koulutus: Työpaikka, verkko sekä lähiopetus (noin 40 iltana opintojen aikana)
Opiskelumuoto: Näyttötutkinto
Opetuskieli: Suomi

Jatkuva suorahaku: Hakulomakkeet koulutusten esittelyjen yhteydessä
Seuraava koulutus alkaa: –

Opintojen sisältö

• Majoitus- ja ravitsemispalveluissa toimiminen
• Asiakaspalvelu ja myynti
• Annosruokien ja juomien tarjoilu
• Á la carte tarjoilu
• Juomien myynti ja tarjoilu
• Kahvilapalvelut
• Kokouspalvelut
• Tilaus- ja juhlatarjoilu
• Sisäinen yrittäjyys

Ammatissa

Perho PROn ravintolan tarjoilijan koulutuksesta saa perusvalmiudet toimia tarjoilijana. Opintojen jälkeen asiakaspalvelutyö ja aktiivinen ravintolatuotteiden myyntityö on hallussa. Asiakkaiden palvelu vieraalla kielellä onnistuu, ja vuorovaikutus- ja myyntitaito kruunaa ravintolatyön ammattilaiseksi.

Tutkinnon suorittanut tarjoilija omaa monipuoliset valmiudet toimia tarjoilutehtävissä muun muassa hotelleissa, ruoka- ja seurusteluravintoloissa, kahviloissa, pikaruokapaikoissa, juhla- ja pitopalveluyrityksissä sekä matkustaja-aluksilla. Hotelli-, ravintola- ja cateringalan perustutkinto suoritetaan valmistavan koulutuksen ja loppuvaiheessa omaan työhön liittyvissä tutkintotilaisuuksissa.

Kustannukset

Koulutuksen alussa perimme 58 euron tutkintomaksun, muutoin koulutus on maksutonta. Matka- ja oppimateriaalikustannuksista opiskelija vastaa itse.

Lisätietoja

Marjo Rajala, koulutusasiantuntija
040 1835 353
marjo.rajala (at) perho.fi

Perho PRO >>