PM-kokki- ja tarjoilijaoppilaiden ammattitaitokilpailut 21. – 22.4.2017

Pohjoismaisten kokki- ja tarjoilijaoppilaiden ammattitaitokilpailujen (Nordic Championship For Cooks and Waiters Apprentices in Helsinki 2017) kisapaikkana on Perho Liiketalousopiston Töölön kampus perjantaista 21. lauantaihin 22.4.2017. Suomen kilpailut järjestää Matkailu- ja Ravintolapalvelu MaRa ry.

Kilpailuun osallistuu kansallisista SM-esikarsinnoista valitut joukkueet. Suomea edustavat Savon ammatti- ja aikuisopiston tarjoilujoukkue ja Jyväskylän ammattiopiston kokkijoukkue.

Kokkikilpailijat

Islanti: Ásdís Björgvinsdóttir & Kristinn Gísli Jónsson
Tanska: Mikkel Klintmann & Sebastian Holbert Svendsgaad
Norja: Simen Buvik & Tord Johnsæter
Suomi: Roope Minkkinen & Toni Haimakainen
Ruotsi: Pontus Dunström & Fredrik Kristensen

Tarjoilijakilpailijat

Islanti: Alma Karen Sverrisdóttir & Gréta Sóley Arngrímsdóttir
Tanska: Simone Westerberg & Cecilie Josephine Brand
Norja: Maria Suarez & Maria Moldver
Suomi: Jaana Juutilainen & Janna Miettinen
Ruotsi: Dzeneta Vocisa & Joel Johansson

Tiukassa aikataulussa ruoka-annoksia, tarjoilua ja viinien tunnistamista

Kokkikilpailijoiden tehtävänä on valmistaa perjantaina kasvisruoka-annos kuudelle asiakkaalle. Lisäksi he valmistavat finger food valikoiman sekä keittävät lihaliemen. Tarjoilijajoukkueet kattavat illallispöydän, tunnistavat viinejä, valmistavat juomasekoituksia, transeeraavat ja liekittävät.

Toisena kilpailupäivänä kunkin maan kokki- ja tarjoilijajoukkue suunnittelevat, valmistavat ja tarjoilevat asiakkaille yllätyskorin (Mystery box) raaka-aineista neljän ruokalajin päivällisen viineineen.

Tarjoilija- ja kokkikilpailijat tunnistavat raaka-aineita teoriakokeessa, johon sisältyy myös matematiikkaa.

Kilpailuja järjestetty vuorovuosin Pohjoismaissa 70-luvulta asti

PM-kokki- ja tarjoilijaopiskelijoiden ammattitaitokilpailuja on järjestetty 1970-luvun lopulta lähtien. Kunkin maan pohjoismainen matkailu- ja ravintola-alan työnantajajärjestö toimii järjestäjänä. Kilpailuilla halutaan tuoda esiin pohjoismaista osaamista ja ammattitaitoa ja nostaa ravintola-alan arvostusta. Kilpailijat ovat joko valmistuvia tai vastavalmistuneita opiskelijoita. Osallistujan yläikäraja on 23 vuotta. Kilpailuihin osallistuvat kaksihenkiset kokki- ja tarjoilijajoukkueet kaikista viidestä Pohjoismaasta. Tuomareina toimivat joukkueidenjohtajat.

Lisätiedot:

Hannu Hakala, asiantuntija,
Matkailu- ja Ravintolapalvelut MaRa ry
050 60673

Marja Hemmi, koulutusalajohtaja
Perho Liiketalousopisto
040 480 5577

Kilpailut Facebookissa: Nordic Championship for Cook and Waiter Apprentices >>