Ja tapahtumaa pukkaa! Päivittyvä juttu!

Ja tapahtumaa pukkaa!Pääsiäismyyjäiset Teurastamolla 1.–2.4.2017

Kirjaus 6.3.2017:
ryhmämme PM14A on päättänyt järjestää pääsiäismyyjäiset Teurastamolla >>

Iloinen pääsiäismieli musiikilla ja hyvällä meiningillä

Olemme jakaneet ryhmämme pieniin tiimeihin, joista jokainen toteuttaa oman myyjäispisteensä. Tiimit tekevät suunnitelmat myytävistä tuotteista, budjeteista, aikatauluista ja tavoitteista. Tapahtumassa myytäviä tuotteita ovat mm. pääsiäismunat ja -vitsat sekä kahvi, mehu ja leivokset. Luvassa myös arpajaiset!

Aktiviteetteina lapsille järjestämme pääsiäisvitsojen tekemistä sekä pääsiäismunien maalausta ja koristelua.

Tapahtumaa pukkaa yhteishaku 2017

Työn alla hyvä meininki.

Yhteistyössä meidän kanssamme toimii Perho Liiketalousopiston kokkiopiskelijat >>Teurastamon kirjaverstas >> ja Helsingin kahvipaahtimo >>. Toivomme saavamme lisää yhteistyökumppaneita Teurastamonalueella toimivista yrityksistä.

Tapahtumaa pukkaa – pääsiäismyyjäiset Teurastamolla

”Tapahtuma järjestetään osana markkinointiviestinnän näyttöämme ja mielestämme on kiva, että pääsemme järjestämään oman tapahtuman”, toteavat liiketalouden PM14A-ryhmän Henna Koistinen ja Jenni Jaakkola ja lupaavat samaan hengenvetoon:

 Päivittelemme lisää lähempänä tapahtumaa 🙂

Vierailu Töölön kampuksella

Ja tapahtumaa pukkaa!

Malmin kampuksen merkonomiopiskelijat tutustumassa Ravintola Perhoon.

Kirjaus 3.3.2017:
tänään olimme vierailulla Perho Liiketalousopiston Töölön kampuksella.

Keskustelimme kokkiopiskelijoiden ohjaajan ja open Jarmo Liimataisen kanssa siitä, mitä aiomme laittaa myyntiin pääsiäisviikolla sekä viikonloppuna. Kokkiopiskelijat eivät itse valitettavasti päässeet paikalle työssäoppimisen vuoksi.

Ruokarekka. Bistrorekka. Perhon Pehtoori. Perhon UFO.

Ruokarekka mukaan pääsiäismenoon

Noh, kokkiopiskelijat tekevät kuitenkin pääsiäistuotteita pääsiäismyyjäisiin, jonka järjestämme Teurastamolla 1.–2.4. Samalla viikolla ennen meidän viikonloppumyyjäisiä, Ruokarekka parkkeerataan Teurastamolle ja koulumme PM15B-ryhmäläiset ovat silloin myös paikalla myymässä mm. luomutuotteita.

Easter St. Kitchen Food 5 Eur – ja rapiat

Töölön kampuksen vierailulla suunnittelimme siis Jarmon kanssa, mitä tuotteita myyjäisissä myytäisiin ja millä hinnoilla. Ajankohtana olisi lounasaika ja ideana

pääsiäisruokaa street kitchen -tyyliin.

Hinnaksi mietimme 5,90 eur. Se olisi mielestämme kohtuuhintainen.

Merkonomit ovat puhuneet, mitä sanovat kokit?

Mahdollisina kappalemyyntituotteina olisivat mämmi ja pasha, pakkauksen koosta riippuen hintaan à 3–4 eur. Mämmi ja pasha voitaisiin paketoida värillisiin astioihin tai lautasiin, siihen sellofaania ympärille ja jollakin koristenauhalla kiinni, jotta tuote näyttäisi houkuttelevalta ja juhlavalta. Jarmo tarkistaa vielä tuotteiden valmistuksen sujuvuuden ja kysyy myös kokkiopiskelijoiden mielipidettä ennen kuin pääsiäisherkkujen valmistus lyödään lukkoon.

Ja tapahtumaa pukkaa!

”Ravintola Perhon panimo on tällä hetkellä Helsingin ainoa toimiva panimo”, kertoi Perhon panimomestari

Pääsimme myös kierrokselle perinteikkääseen ravintolakouluun ja tutustuimme mm. opetuskeittiöihin ja olutpanimoon sekä Ravintola Perhoon, jossa opiskelijat työskentelevät ruokien valmistus- js tarjoilutehtävissä.

Kirjaus ma 13.3.2017:

Luomutuotanto osana Perhon pääsiäismyyjäisiä Teurastamolla

Perho Liiketalousopiston kestävän kehityksen ruokakulttuuri huomioiden myyjäisissä myymme Tuula Kinnusen luomutuotteita. Tuula opettaa Haaga-Helia ammattikorkeakoulussa matematiikkaa ja tilastotiedettä ja toimii opinto-ohjaajana.

Ja näin Tuula:

– Luomu, joka on lyhenne sanasta luonnonmukainen, on asetuksella säädetty ja valvottu tuotantotapa. Eli tuote on valmistettu maatalousperäisistä ainesosista, jotka on tuotettu luomusäädösten mukaisesti. Luomuväittämien käyttö edellyttää aina sertifiointia. Luomu on aitoa ruokaa, ilman turhia lisäaineita ja maatalouskemikaaleja.

Tuulalla on Aurassa oma kahvila nimeltä Kahvila Kylä ja siellä myytävät viljatuotteet ovat omaa luomutuotantoa. Kahvila sijaitsee 9-tien varrella vanhassa myllymiljöössä ja kahvilana toimii vuodelta 1885 oleva vanha mylläriperheen koti. Tuotteet myydään tilan nimellä ”Kyläuotila”. Luomutilalla ei käytetä kasvinsuojelumyrkkyjä, vaan rikkaruohoja pyritään torjumaan viljelykierrolla (eri kasveja kasvamaan eri vuosina pellolle) ja niittämällä.

Kuva: Riikka Kyläheiko Photography

Tuula on viljellyt luomua jo lähes 20 vuotta. Hän tuottaa erilaisia viljoja esim. ruista ja ohraa. Puuroista saa esimerkiksi hyvän aamupalan aikaiseksi.

Tuula tuottaa myös omenamehua: ”Omenamehuun valikoidaan makeita ja vähemmän makeita lajikkeita – sokeria ei lisätä, vaan makeus tulee itse omenista.”

Ruokarekka ja luomu tulevat Teurastamolle 28.–30.3. sekä 1.–2.4.

Tuulan luomujauhoja ja ryynejä myydään Teurastamolla myyjäispäivinä la 1.4. – su 2.4. että edeltävällä viikolla tiistaista torstaihin 28.–30.3., jolloin Teurastamon alueella on myös  Perhon ruokarekka pääsiäisen street foodia tarjoamassa.

 Päivittelemme taas tuonnempana eli lähempänä tapahtumaa!