Christian Angelov, 19 v

Tarjoilijaopiskelija, kilpailuvalmennettava / Perho Liiketalousopisto

Christian Angelov ylsi Euroopan parhaaksi tarjoilijaksi Coupe Georges Baptiste 2017 -kilpailun opiskelijasarjassa tarjolija ja hopeasijalle Taitajissa.

Mitä on tulossa?

Valmistujaisjuhla 2.6.2017 / Hotelli-, ravintola- ja cateringalan perustutkinto, kokki

Missä olen menestynyt?

Syksyllä 2016 voitin Markuksen kanssa pääkaupunkiseudun tarjoilukilpailun: kilpailujen paras tarjoilija /paras pari paikassa Omnia

Miksi kilpailutoimintaan?

Jos kilpailutoiminta kiinnostaa, sitten vaan rohkeasti muutkin mukaan. Suosittelen. Omana itsenään pääsee pitkälle. Kilpailutreenaus on huikeata!

Opiskelu Perhossa?

No hei, tarjoilijakilpailija valmistuu kokiksi! Alun perin aloitin ruokapalvelun osaamisalan opinnot. Matkan varrella tajusin että haluan osata sekä kokin että tarjoilijan työtehtävät. Kävi niin, että kaikki kolmannen vuoden kokkikurssit vaihtuivat tarjoilukursseiksi, niin kuin à la carte-ruoanvalmistus vaihtui à la carte-tarjoiluun. Opiskeluaika on ollut sitä mitä halusinkin: opintojen vaihtelevuus pitää mielenkiintoni yllä.

Kilpailuihin valmentautuminen?

Harjoittelu on aloitettu lukuvuoden alusta: treenejä on ollut viikoittain Töölön kampuksella Seppo Honkasenohjauksessa iltaisin ja koulupäivän jälkeen. Treenit Coupe George Baptiste ja Taitaja-kilpailuihin ovat menneet vähän kuin rinnakkain. Tällä hetkellä treenaan huhtikuisiin CGP-kisoihin. Taitaja-kilpailujen tehtävälista vaihtelee vuosittain, ja sen julkistamisen jälkeen starttaa tositreenaus Taitajiin.

Olen myös treenannut ravintola Murussa huippusommelier Samuil Angelovin, Vuoden tarjoilija ja Vuoden sommelier Taneli Lehtosen ja hallitsevan Pohjoismaiden parhaan tarjoilijan, paljon kisakokemusta omaavan Saara Alanderin, ja tarjoilija, kisakonkari Noora Sipilän ohjauksessa. Hiomme tarjoilun pieniä yksityiskohtia yhdessä.

Stressaako treenaus, edes vähän?

Nyt en osaa stressata tai jännittää. Innostus menee stressin edelle. Kilpailutilanteessa voi olla toisin.

Työpaikkana ravintola?

Joo, työkokemusta on tullut työssäoppimispaikoista ja työnohessa töitä tehden. Ravintola-ala on jatkuvassa muutoksessa, ravintoloiden liikeideat muuttuvat, asiakkaille on tarjottava uusia elämyksiä ja ruoka- ja juomanautintoja. Uuden, mitä se milloinkin on, oppimiseltakaan en voi välttyä.

Onko haasteita?

On joskus. Ongelmat on tehty ratkaistaviksi! Ei muuta.

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notify of