MATKAOPAS

Helsinki-opas / Suomi-opas / ulkomaanopas / matkanjohtaja

Haku helmikuussa 2019 alkavaan koulutukseen käynnistyy 10.12.2018

Matkaoppaan ammattitutkinto

Matkaoppaan ammattitutkinnon Perho Liiketalousopistossa suorittaneet ovat matkailijalle elämyksiä tuottavia kanssakulkijoita. Tutkinnon suoritettuasi olet Helsinki-opas / Suomi-opas, ulkomaanopas tai matkanjohtaja, todellinen matkailualan moniosaaja!

Kenelle
Matkaoppaan ammattitutkinto on tutkinto jo alalta kannuksensa hankkineelle, jolla on opintoja tai työkokemusta tai muuten kykyä tuottaa elämyksellisiä kokemuksia kohtaamilleen matkailijoille ammattilaisen ottein.

Matkaoppaan ammattitutkinnon eperusteet >>

Matkaoppaan ammattitutkinto – suuntautumisvaihtoehdot

Matkaoppaan ammattitutkinto

Helsinki-opas / Suomi-opas

Tyypillinen Suomi-oppaan tutkinnon suorittaja on ulkomaanopas tai muuta matkailualan työtä ammatikseen tehnyt, joka haluaa hyödyntää kieli- ja kulttuuriosaamistaan Suomessa.

Tutkinnon suorittanut voi anoa Helsingin opasyhdistyksen >> jäsenyyttä ja auktorisoitua viralliseksi Helsinki-oppaaksi.

Helsinki-oppaaksi suuntautuvalla tulee olla erittäin hyvä kielitaito vähintään yhdellä vieraalla kielellä – laajempi kielivalikoima parantaa työllistymismahdollisuuksia. Helsingissä tarvitaan tällä hetkellä erityisesti saksan, kiinan, japanin, vietnamin ja hollannin kieliä osaaville oppaille. Muita tärkeitä kieliä ovat englannin lisäksi espanja, ranska, italia, ruotsi ja venäjä.

Ulkomaanopas

Ulkomaanoppaana työskentelevälle tutkintotodistus tuo lisäarvoa ja tekee oman osaamisen näkyväksi myös kotimaahan palatessa tai muihin tehtäviin siirryttäessä. Tutkinnon osan suoritus edellyttää aikaisempaa kokemusta alalta.

Jos kokemus puuttuu, voi ulkomaanoppaan suuntautumisen valita osaksi Matkailualan perustutkintoa.
Opintoihin voi sisällyttää kahden kuukauden jakson Aurinkorannikon Matkaopaskoulussa >>, joka antaa valmiudet ulkomaanoppaan työhön.  Kurssimaksun lisäksi tulee tällöin noin 1.700 eur maksu lennoista, majoituksesta, työasusta ja ruokailuista.

Matkaoppaan ammattitutkintoUlkomaanoppaana jo aiemmin työskennelleelle tutkintotodistus tuo lisäarvoa myös kotimaahan palatessa tai muihin tehtäviin siirryttäessä. Aurinkorannikon Matkaopaskoulun antaa mahdollisuuden myös ”testata” ulkomaanoppaan toimintaympäristössä elämistä ennen töihin lähtemistä.

Matkailualan vaikuttaja Anu Nylund kertoo lukeutuvansa niiden tuhansien Suomalaisten matkailualalla työskentelevien joukkoon, jotka kertovat juuri oppaan työtä tehdessään oppineensa elämästä eniten >>

Matkanjohtaja

Tutkinnon suorittaa myös yhä useampi matkanjohtaja, joka haluaa osoittaa osaamisensa vaativassa työssä  ja saada tutkintotodistuksen, jota voi käyttää mm. oman osaamisensa markkinoinnin tukena.

Matkaoppaan ammattitutkinto

Koulutuksen sisältö
Matkaoppaan ammattitutkintoon valmistava koulutus on monimuotokoulutusta, joka sisältää  lähitapaamispäiviä, ohjattua opiskelua verkko-oppimisympäristössä sekä omatoimista opiskelua kuten tiedonhankintaa ja opastusympäristöön tutustumista. Opintojen alussa jokaiselle opiskelijalle laaditaan yhdessä vastuukouluttajan kanssa henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma.

Hinta
500 eur (koulutuksen hinta ilman oppisopimusta)
150 eur (koulutuksen hinta oppisopimuskoulutuksena osallistuvalle)

Opiskelija vastaa itse omista matka- ja oppimateriaalikustannuksista.

Ajankohta ja hakuaika Haku syksyllä 2018 aloittavaan ryhmään on päättynyt. Haku helmikuussa 2019 alkavaan koulutukseen toteutetaan ajalla 10.12.2018 – 13.1.2019. Hakulomakkeet koulutuksen avautuvat tälle sivulle, ja soveltuvat hakijat kutsutaan hakijahaastatteluihin, jotka järjestetään viikoilla  4 ja 6.

Täydennuskoulutusta oppaille

Tarjoamme joka vuosi ajankohtaisiin teemoihin sopivia täydennyskoulutuksia jo matkailualalla toimiville ammattilaisille. Ilmoitamme alkavista koulutuksista kotisivuillamme.

Lisätiedot

Maarit Havukainen, koulutusasiantuntija, matkaopas, NTM
050 455 7001
maarit.havukainen (at) perho.fi

Maiju Pieskä, koulutuskoordinaattori, aikuiskoulutus, NTM
040 714 4255
maiju.pieska (at) perho.fi