PRO BEER LEVEL 3

Opi erottamaan bisse oluesta – Level 3

PRO Beer Level 3 -kurssilla opit

…hallitsemaan oluen oikeaoppisen säilytyksen ja tarjoilun erinomaisella tasolla
…esittelemään ja kertomaan eri oluttyyleistä
…oluen valmistusprosessin vaiheiden ja keskeisten raaka-aineiden vaikutuksen oluen makuun
…erittelemään ja kuvailemaan oluen makuja ja aromeja sekä tunnistamaan yleisimmät virhemaut
…yhdistämään oluen ja ruuan

Koulutuksen sisältö

PRO Beer Level 3 -kurssiin sisältyy kontaktiopetusta 40 tuntia sekä välikokeet opiskeltavista aiheista sekä kontaktiopetuskerroilla maistettavat oluet.

• Aistinvaraisen arvioinnin käytännön harjoittelu, makujen ja aromien analyyttinen ja systemaattinen kuvaaminen, virhemakujen tunnistaminen ja niiden syiden pohtiminen.
• Oluttyylien numeeriset ja aistinvaraiset erot, tyylien tunnistaminen, historia ja esittely.
• Eri maltaisiin ja humalalajikkeisiin perehtyminen, valmistusprosessin eri vaiheiden ja erilaisten valmistuskäytänteiden teorian opiskelu.
• Säilytys- ja tarjoilulämpötilat, hygienia, lasivalinnat, tarjoilu pullosta ja hanasta.
• Oluen ja ruuan yhdistämisen teoria ja käytännön toteutus.

Lisäksi on vapaaehtoinen omakustanteinen opintomatka, jonka kohde ja kesto sovitaan osallistujien kesken.

Edeltävät opinnot
Perho PRO Beer Level 2 >> tai Cicerone Certified Beer Server >> Myös muu vastaava osaaminen voidaan tapauskohtaisesti hyväksyä.

Kurssimateriaali ja kirjallisuus
Kurssimateriaali on pääasiassa sähköisessä muodossa. Osa kurssimateriaalista on englanniksi. Lisäksi kurssilaisten tulee hankkia teos

Randy Mosher: Tasting Beer (2009/2017).

Aikataulu ja ilmoittautuminen

Seuraava kurssi syksyllä 2019

Lisäksi noin 10 tuntia ekskursioihin + mahdollinen omakustanteinen opintomatka.

Ilmoittautuminen alkaa myöhemmin.

Mikäli kurssin ja/tai kokeen maksaja on työnantajasi ja laskutusosoitteena on sähköinen laskutusosoite, muista laittaa rasti kohtaan ”Työnantajallani on sähköinen laskutus”.

Pidätämme oikeuden aikataulun muutoksiin ja kurssin perumiseen, mikäli osallistujia ei ole tarpeeksi.

Hinta

Kurssin hinta on 925 € + alv 24 %.

Lisätiedot

Sirpa Vaahti, koulutuskoordinaattori
050 3100 787
sirpa.vaahti (at) perho.fi

Sampo Järvi, Certified Cicerone®, KK, restonomi
040 5488 205
sampo (at) olutakatemia.fi

Peruutusehdot

Mahdollisista peruutuksista on ilmoitettava viimeistään kaksi viikkoa ennen koulutuksen alkua, tämän jälkeen tapahtuvista peruutuksista veloitamme 50 % kurssin hinnasta. Jos peruutuksen syynä on sairaus (lääkärintodistus esitettävä), on toimistokuluveloitus 50 eur sis. alv 24 %. Jos osallistuja jää saapumatta eikä ole perunut osallistumistaan, veloitamme koko kurssimaksun.