AIKUISKOULUTUS

Ravintola- ja cateringalan perustutkinto

Perustutkinnon suorittanut osaa
• toimia ravitsemisalan ruoanvalmistuksen tai asiakaspalvelun suunnittelu-, toteuttamis- ja
myyntitehtävissä
• palvella suomalaisia ja ulkomaisia asiakkaita asiakaslähtöisesti
• hyödyntää ammattisanastoa vierailla kielillä ja kulttuurien tuntemusta
• toimia myynti- ja asiakaspalveluhenkisesti, laatutietoisesti, kannattavasti ja tuloksellisesti,
vastuullisesti ja hygieniavaatimusten sekä kestävän toimintatavan mukaisesti.

Perustutkinnossa voi erikoistua tarjoilu- tai ruoanvalmistustehtäviin.

Tutkinnon suorittanut tarjoilija osaa (asiakaspalvelun osaamisala)
• toimia asiakaspalvelijan tehtävissä erilaisin liikeideoin tai toiminta-ajatuksin toimivissa
ravintoloissa tai julkisen sektorin toimipaikoissa
• kunnostaa asiakastiloja ja laittaa esille myytäviä tuotteita
• esitellä, myydä ja tarjoilla ruokia ja juomia.

Tutkinnon suorittanut kokki osaa (ruokapalvelun osaamisala)
• toimia ruoanvalmistuksen tehtävissä erilaisin liikeideoin tai toiminta-ajatuksin toimivissa
ravintoloissa tai julkisen sektorin toimipaikoissa
• valmistaa maukasta, ravitsevaa ja terveellistä ruokaa huomioiden erityisruokavaliot
• laittaa ruoan esille annoksittain tai suurelle joukolle.

Koulutuksen kesto
Koulutuskokonaisuuden kesto määräytyy opiskelijan henkilökohtaisen osaamisen myötä.

Hakeminen
Hae koulutukseen tämän linkin kautta>>

Hinta
Koulutus on opiskelijalle maksuton. Opiskelija vastaa itse mahdollisista matka- ja materiaalikuluista, kuitenkin oppisopimusopiskelijoiden on mahdollista hakea opintososiaalisia tukia matka-ja majoituskuluihin.

Lisätietoja tästä linkistä >>