WSET LEVEL 4 DIPLOMA

in Wines

Mikäli olet kiinnostunut aloittamaan Diploman vuonna 2019, ota yhteyttä Sirpa Vaahtiin, sirpa.vaahti (at) perho.fi.

WSET Level 4 Diploma >> -koulutus perustuu WSET Wine and Spirit Education Trust Diploma >>  -kurssiin. Diploma-koulutus järjestettiin Viinikoulu PERHOssa ensimmäisen kerran vuonna 2001. Tämän jälkeen Diploma-sertifikaatin on Perho PROssa suorittanut 49 opiskelijaa (2018 loppuvuosi).

Lisääntynyt kiinnostus viineihin ja Diploma-koulutukset ovat aikaansaaneet lisää osaamista ammattimaisen viinikulttuurin saralla Suomessa. Viinikoulu Perhossa ovat osaamisensa hankkineet myös kolme Master of Wine –tutkinnon suorittanutta suomalaista edelläkävijää. Maahamme on Viinikoulu Perho PROn kautta saatu myös lukuisia merkittäviä kansainvälisiä luennoitsijoita.

Kokemuksia koulutuksesta

Teemu Rinta-Mänty, viinialan yrittäjä ja viinibloggaaja (Copatinto):
”Diploma on ollut merkittävä askel eteenpäin viiniosaamiseni syventämisessä. Koulutus tarjoa erinomaisen mahdollisuuden laajentaa ja syventää ymmärrystä viinimaailmasta kokeneiden kansainvälisten ja kotimaisten huippuosaajien opetuksessa. Eikä pidä tietenkään unohtaa mahtavia opiskelukavereita, joilta saa tukea ja oppii uutta. Opiskelun aikana pääsee haastamaan itseään niin ajankäytöllisesti, opiskelumetodien suhteen kuin myös viinitietouden osalta. Vanhoja näkökulmia ja uskomuksia saa heitellä romukoppaan tai muotoilla uudelleen, kun uusia laaja-alaisempia ja vankempaan faktatietoon perustuvia syntyy tilalle. Diploman tunnettuus ja arvostus syntyvät koulutuksen korkean vaatimustason kautta. Tutkinnon suorittaminen avaa uusia ovia, helpottaa verkostoitumista alalla sekä ennen kaikkea antaa vakuuttavan signaalin asiakkailleni ja yhteistyökumppaneilleni osaamisestani sekä vahvasta sitoutumisestani.”

Reetta Tamminen, Partner, Kattava Catering Lappeenranta:
”Diploman suorittaminen on ollut ennen kaikkea itsensä haastamista ja likoon laittamista. Loistavat ja asialleen omistautuneet opettajat antoivat koulutukselle mahtavat puitteet ja tiukasti aikataulutettu itsenäinen opiskelu palkittiin odotettujen tenttitulosten myötä. Itsensä voittaminen toi aina lisää motivaatiota ja intoa uusia haasteita kohtaan. Diploma antoi eväitä ja itsevarmuutta kouluttaa omaa henkilökuntaa, sekä jakaa viinitietoutta maakunnassa tastingien ja koulutusten merkeissä. Kansainvälisesti tunnetun ja arvostetun tutkinnon suorittaminen antaa myös lisäarvoa yrityksellemme.

Parasta Diplomassa on ollut opiskelukaverit, jotka ovat tsempanneet ja joilta on saanut tukea. Eri-ikäiset ihmiset, eri lähtötilanteista ovat kaikki saman haasteen edessä. On ollut ihana tutustua uusiin ihmisiin, jotka ovat yhtälailla (tai enemmänkin) uppoutuneet viinien maailmaan. Tällaisiin ihmisiin en olisi päässyt tutustumaan kotipuolessa ja uskon että näistä suhteistakin on hyötyä ja iloa jatkossa.”

Diploma-kurssille pääsyn edellytyksenä on WSETin Level 3 Wines, Advanced  >> -kurssin suorittaminen. Level 3 -kurssi antaa hyvän pohjan viinimaailman markkinamekanismeihin syvälliseen oppimiseen. Oppimisen keskiössä ovat tälläkin kurssilla viinit. Systemaattisiin maisteluihin on sisällytetty noin 400 viiniä pedagogisesti mielekkäissä kokonaisuuksissa. Kurssi on englanninkielinen, vain opiskelijapalvelut ovat suomeksi, tarvittaessa englanniksi.

Sisältö
WSET Diploma -koulutus koostuu seuraavista kokonaisuuksista: UNIT 1 Global & Local Business, UNIT 2 Viticulture and Vinification, UNIT 3 Light Wines of the World, UNIT 4 Spirits (jää pois 2019), UNIT 5 Sparkling Wines, UNIT 6 Fortified Wines.

Viinikoulu Perho PROssa UNIT 3:n luennot ovat osin ryhmitelty rypäleittäin, jolloin rypäleet ja eri viinialueiden ominaislaatu ovat mielenkiintoisesti rinnakkain.  Italia ja Espanja esiintyvät omina kokonaisuuksinaan, lisäksi uuden maailman muista viineistä luennoidaan erikseen.

WSET Diploma tutkintokuvaus >>

Lisäaineisto
Kurssin hintaan sisältyy WSETin toimittamat opiskeluoppaat, joissa on tiivistetysti mutta kattavasti esitetty aiheiden teoria. Tämän lisäksi on välttämätöntä perehtyä WSETin suositusten mukaisesti muutamaan tärkeimpään alan teokseen. Lisäksi suosittelemme hankkimaan lisäkirjallisuutta koulutuksessa annettavan listan mukaisesti.

WSET Diploma-koulutuksen opettajat

  • Geisenheimin yliopistosta tuleva Prof. Dr. Monica Christmann tunnustettu ja kysytty viininviljelykseen ja viininvalmistukseen syvällisesti perehtynyt tutkija. Geisenheim on yksi maailman arvoastetutuimpia viinialan tutkimuslaitoksia.
  • Viinialan konsultti ja opettaja Master of Wine Frank Smulders on Espanjan ja Alsacen alueiden ja viinien erikoisasiantuntija.
  • Master of Wine Michael Palij vetää Diploma-koulutuksia Oxfordissa toimien samalla viinien maahantuojana. Palij on erikoistunut Ranskan ja Italian viineihin.
  • Master of Wine Essi Avellan on kansainvälisesti tunnettu samppanja-asiantuntijamme.
  • Aistipsykologi (PsM) Mika Vanne on toiminut jo vuosikymmenen Viinikoulu Perho PROn opettajana. Vanne kirjoittaa artikkeleita ja konsultoi viinialaa Suomessa.
  • Jouko Mykkänen on Viinikoulu Perho PROn koulutusjohtaja ja kirjoittaa mm. Helsingin Sanomiin viineistä.

Aikataulu
WSET Level 4 Diploma-koulutus alkoi 31.8.2018 (pidätämme oikeuden aikataulun muutoksiin).

Lataa aikataulu tästä: Perho Pro WSET DIPLOMA 2018-2019 Schedule >>

Kesto
WSET Diploma ohjelma on mahdollista opiskella yhden kalenterivuoden aikana. Koulutukset toteutetaan kerran kuukaudessa 1–3 päivän mittaisina kokonaisuuksina Perho PROssa. Yhteensä lähiopetusta on n. 23 päivää ja lisäksi 5 tenttipäivää. Omaehtoiseen opiskeluun on syytä varata ainakin kuusi päivää kuukaudessa. Ennen tenttejä on hyvä varata rauhallista aikaa valmistautumiseen.

Tentit
WSET Diploman tentit mittaavat opiskelijan osaamista monipuolisesti. UNIT 1 Business suoritetaan kahdella kirjallisella tentillä, UNIT 2 osaaminen osoitetaan 100 kysymyksen monivalintatentillä. UNIT 3:ssa on 12 viinin sokkotentti sekä 3 tunnin teoriakoe, jossa on esseekysymyksiä. UNIT 4, 5, 6 tentitään kukin kolmen näytteen sokkomaistelulla ja kolmella teoriakysymyksellä.

Kun olet suorittanut kurssin kaikki tentit hyväksytysti, saat WSET:ltä sertifikaatin ja pinssin.

Hinta ja peruutusehdot
Opiskelumaksu on 7.200 eur + alv 24 % (vuoden 2019 hinta). Hinta sisältää ohjelman mukaiset luennot Perho PROssa ja opintomatkalla, maisteltavat näytteet, harjoitustentit ja -esseet, WSET -opiskelumateriaalin ja tentit. Uusintatenteistä erillinen lisähinta. Koulutus laskutetaan neljässä erässä opiskelun aikana, kaksi erää syksyllä ja kaksi keväällä. Kun kurssin alkaminen on vahvistettu, on osallistuminen sitovaa.

Koulutuspaikka
2018–2019 koulutusjaksot pidetään Helsingissä Perho PROssa, Perhonkatu 11, 00100 Helsinki.

Kurssille osallistujat opiskelivat myös Geisenheimin Tutkimusinstituutissa Rheingaussa, Saksassa. Tällä jaksolla opiskeltiin sekä teoriaa että maistelua ja vierailtiin Rheingaun viinitiloilla ja muilla läheisillä viinialueilla. Matka jatkui Saksasta myös Alsacen ja Champagnen alueelle Ranskaan, jossa oli myös teoriaopintoja, maistelua sekä vierailuja viinitiloille. Toinen jakso oli 8 päivää pitkä.

Internaattijakson matkat ja asuminen ovat omakustanteisia. Perho PRO ei varaa matkoja eikä toimi matkanjärjestäjänä, vaan kukin opiskelija hoitaa ja maksaa itse matkansa (yöpymiset alustavasti n. 40 eur/yö). Lisäksi opiskelijat kustantavat paikalliset tilausbussimatkat viinitiloille ja ylimääräisiin maisteluihin (n. 80 eur).

Lisätiedot

Sirpa Vaahti, koulutuskoordinaattori
050 3100 787
sirpa.vaahti (at) perho.fi