WSET LEVEL 2 AWARD

in Wines & Spirits

WSET Level 2 -viinikurssi on johdantokurssi viinien, oluiden ja siiderin sekä väkevien alkoholijuomien maailmaan ja niiden maistelutekniikkaan.

Viinikoulu

Kurssi on hyvin suositeltava johdantokurssi WSET Level 3 Advanced >> -kurssille haluaville. Viinikoulu Perho PROn Level 2 -kurssi vastaa Wine & Spirit Education Trustin >> (WSET) Level 2 Award in Wines and Spirits >> tasoa.

Keväällä 2018 Viinikoulu Perho PROn opiskelija Markku Korhonen sai WSET Level 2 tentistä täydet 100% oikein! Onnea Markku! Tässä Markun ajatuksia koulutuksesta:

”WSET Level 2 on erinomainen viinitiedon peruskurssi, joka sopii hyvin myös vakavalle harrastajalle. Olemassaolevat tiedonmuruset tulee kerrattua ja kehittyvät kokonaisuuksiksi. Täytyy myös nostaa esiin Jouko Mykkäsen karismaattinen tapa luennoida. Luentojen tahti on kova, mutta huumori pilkkoo sitä oikein mukavasti. Suosittelen ja jatkan varmasti itsekin opintoja sopivassa kohdassa.”

 

Kenelle

WSET Level 2 on tarkoitettu niille, joilla on vain vähän /ei lainkaan tietoa viineistä ja muista alkoholijuomista. Se on tarpeellinen tausta jos tarvitset työssäsi kattavan ja tiiviin perustason tietopaketin juomista ja niiden taustoista.

Tämä kansainvälinen kurssi on monessa maassa välttämätön edellytys kaikille alkoholikauppojen myyjille, tukku- ja maahantuojayritysten koko henkilöstölle sekä ravintoloiden tarjoilijoille ja kokeille. Se sopii myös erinomaisesti esimerkiksi viiniharrastajille.

Sertifikaatin haltijat osaavat tulkita juomien etikettejä, antaa ohjausta sopiviin valintoihin juomien suhteen ja ennen kaikkea he hallitsevat ammattimaisen maistelutekniikan.

Sisältö

Opiskelumuoto on luennot, joihin sisältyy maistamisharjoituksia. Luennot ovat iltaisin, kesto kerralla 3,5 tuntia. Yhteensä luentoja on 14 tuntia.

  • Maistelutekniikka Viinin viljely ja valmistus Viiniluokitukset ja -etiketit
  • Keskeiset rypälelajikkeet: Chardonnay ja Pinot Noir Cabernet Sauvignon ja Merlot Sauvignon Blanc ja Riesling Syrah ja Grenache
  • Keskeiset viinimaat: Ranska, Italia, Espanja, Portugali ja Saksa USA, Chile, Argentiina, Etelä-Afrikka, Australia ja Uusi-Seelanti
  • Samppanja ja muut kuohuviinit Sherry, Port ja vastaavat väkevät viinit Väkevät juomat

Kurssimateriaalipaketti sisältää mm. suomenkielisen oppikirjan, opiskeluoppaan ja harjoitustehtäviä. Luennot ovat suomeksi, materiaali ja tentti ovat suomeksi. Syksystä 2019 lähtien materiaali ja tentti ovat englanninkielisiä. Luennot ovat suomeksi.

Ajankohta

WSET Level 2 2019 A

Ma 25.3.2019 klo 15-20, Jouko Mykkänen: Kurssin aloitus, Systemaattinen maistelu, Viljely ja valmistus
Ma 1.4.2019 klo 16-19.30, Jouko Mykkänen: Cabernet Sauvignon, Merlot, Sauvignon Blanc; Syrah, Grenache, Riesling
Ma 8.4.2019 klo 16-19.30, Essi Avellan MW: Chardonnay, Pinot Noir, Kuohuviinit, makeat viinit
Ma 15.4.2019 klo 16-19.30, Jouko Mykkänen: Muut valkoiset ja punaiset lajikkeet, Sherry, Port, Väkevät juomat

Tentti 29.4.2018 klo 15.00. Ilmoittautuminen tenttiin myöhemmin.

Pidätämme oikeuden aikataulun muutoksiin ja kurssin perumiseen mikäli osallistujia ei ole tarpeeksi.

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen WSET Level 2 2019 A -kurssille päättynyt. Seuraava kurssi syksyllä 2019.

Kun olet suorittanut kurssin tentin hyväksytysti saat WSET:ltä sertifikaatin ja pinssin.

Kurssin hinta ja peruutusehdot
Opiskelumaksu on 762 € + alv 24 % (kevään 2019 hinta). Hintaan sisältyy luennot, kurssimateriaalipaketti ja maisteltavat viinit sekä tentti. Mikäli työnantajasi maksaa kurssin ja laskutusosoitteena on sähköinen laskutusosoite, laita rasti kohtaan Työnantajallani on sähköinen laskutus.

Mahdollisista peruutuksista on ilmoitettava viimeistään kaksi viikkoa ennen koulutuksen alkua, tämän jälkeen tapahtuvista peruutuksista veloitamme 50 % kurssin hinnasta. Jos peruutuksen syynä on sairaus (lääkärintodistus esitettävä), on toimistokuluveloitus 50 € sis. alv 24 %. Jos osallistuja jää saapumatta eikä ole perunut osallistumistaan, veloitamme koko kurssimaksun.

Kouluttajat
Jouko Mykkänen, FM, lehtori
Essi Avellan, MW

Tentti

WSET Level 2 -tentin ajankohta  ja ilmoittautuminen

Tunnin mittainen tentti sisältää 50 monivalintakysymystä. Tentti tehdään Suomessa, mutta tarkastetaan Lontoossa.

  • Tentti 29.4.2019 klo 15. Tieto tenttiin ilmoittautumisesta tulee erikseen kurssille osallistujille.

Ilmoittautuminen uusintatenttiin

  • WSET Level 2 -uusintatentti 29.4.2019 klo 15.00. Ilmoittautuminen alkaa myöhemmin.

Tähän tenttiin saavat osallistua vain WSET Level 2 -kurssin Perho PROssa suorittaneet.

Mikäli työnantajasi maksaa osallistumisesi ja laskutusosoitteena on sähköinen laskutusosoite, laita ilmoittautuessasi rasti kohtaan Työnantajallani on sähköinen laskutus.

Uusintatentin hinta

  • WSET uusintatentin hinta on 100 € (+ alv 24 %)
  • Tenttiin ei voi osallistua ellei ole osallistunut WSET Level 2 kurssille

Peruutusehdot

Mahdollisista peruutuksista on ilmoitettava viimeistään kaksi viikkoa ennen tenttiä sirpa.vaahti (at) perho.fi tai  050 3100 787. Myöhemmistä peruutuksista tai saapumatta jättämisestä veloitamme peruutusmaksun 50 € (+ alv 24 %).

Koulutuspaikka
Sekä koulutus että tentti järjestetään Perho Liiketalousopiston Töölön kampuksella: Perho PRO, Perhonkatu 11, 00100 Helsinki.

Lisätiedot

Sirpa Vaahti, koulutuskoordinaattori
050 3100 787
sirpa.vaahti (at) perho.fi