WSET LEVEL 3 AWARD

in Wines

WSET Level 3 Award in Wines, Advanced on suunniteltu kattamaan perusteellisesti keskeinen tieto maailman viineistä ja väkevistä alkoholijuomista.

Ilmoittautuminen syksyn 2018 kurssille on menossa. Katso kurssin aikataulu alempaa ja ilmoittaudu!

Viinikoulu WSET Level 3

Level 3 Advanced  on vaatimuksena WSETin Diploma >> -kurssille haluaville. Level 3 Advanced -kurssi vastaa Wine & Spirit Education Trustin  >>(WSET) Level 3 Award in Wines  >> tasoa.

Kenelle
WSET Level 3 Advanced on tarpeellinen sinulle, joka työssäsi käytät ammattimaisia kuvauksia ja arviointeja viineistä, sekä selvität niiden ominaisuuksien taustoja.

Kurssi antaa erinomaisen pohjan tuotetietoudessa mm. alkoholikaupan myyjille ja ostajille, ravintolapäälliköille, viinimestareille tai viinien tarjoilun kanssa toimivalle henkilöstölle. Kurssi sopii myös viiniharrastajille, vaikka näkökulma tässä onkin ammatillinen.

Kurssille osallistujien tulisi hallita viinien ja juomien perusteet. Tähän riittää esimerkiksi WSET Level 2 >> viinikurssi.

Sisältö
Opiskelumuoto on luennot, joihin sisältyy maistamisharjoituksia.  Yhteensä luentoja on 42,5 tuntia.

 • Maistelutekniikka
 • Viinin viljely ja valmistus
 • Viiniluokitukset ja -etiketit
 • Keskeiset rypälejajikkeet:
  Chardonnay ja Pinot Noir
  Cabernet Sauvignon ja Merlot
  Sauvignon Blanc ja Riesling
  Syrah ja Grenache
 • Keskeiset viinimaat:
  Ranska, Italia, Espanja, Portugali ja Saksa
  USA, Chile, Argentiina, Etelä-Afrikka, Australia ja Uusi-Seelanti
 • Samppanja ja muut kuohuviinit
 • Sherry, Port ja vastaavat väkevät viinit

Luennot ovat suomenkielisiä, paitsi Frank Smuldersin, jotka ovat englanniksi. Huom! syksyn 2018 koko kurssi luennoidaan englanniksi. Harjoittelemme maistamissanastoa sekä suomeksi että englanniksi.

Kurssin materiaalipaketti on englanninkielinen (sisältää mm. kirjan Exploring Wines and Spirits, opiskeluoppaan, kartaston ja harjoitustehtäviä).

Kouluttajat
Jouko Mykkänen, FM, lehtori
Frank Smulders, MW
Essi Avellan, MW

Ajankohta

WSET Level 3 2018 B

Keskiviikko 10.10.2018 klo 9-17, Jouko Mykkänen, Viticulture, Pinot Noir
Torstai 11.10.2018 klo 9.30-16, Essi Avellan MW, Chardonnay, Sparkling Wines
Torstai 18.10.2018 klo 9-17, Frank Smulders MW, Riesling, Austria, Loire Alsace, Sauvignon Blanc
Perjantai 19.19.2018 klo 9-16, Frank Smulders MW, Italy, Spain
Keskiviikko 31.10.2018 klo 9-17, Jouko Mykkänen, Cabernet Sauvignon, Merlot, Syrah & Grenache
Torstai 1.11.2018 klo 9-17, Jouko Mykkänen, New World varieties, Fortified Wines, Sweet Wines

Ilmoittautuminen
Ilmoittautuminen kurssille tästä >>

Pidätämme oikeuden hintojen ja aikataulun muutoksiin sekä kurssin perumiseen mikäli ilmoittautuneita ei ole tarpeeksi.

Kurssin hinta ja peruutusehdot
Opiskelumaksu on 1550 €+ alv 24 % (syksyn 2018 hinta). Hinta sisältää luennot, opiskelumateriaalin ja maisteltavat viinit sekä tentin. Mikäli työnantajasi maksaa kurssin ja laskutusosoitteena on sähköinen laskutusosoite, laita rasti kohtaan Työnantajallani on sähköinen laskutus.

Mahdollisista kurssin peruutuksista on ilmoitettava viimeistään kaksi viikkoa ennen kurssin alkua, tämän jälkeen tapahtuvista peruutuksista veloitamme 50 % kurssin hinnasta. Jos peruutuksen syynä on sairaus (lääkärintodistus esitettävä), on toimistokuluveloitus 50 € sisältää alv 24 %. Jos osallistuja jää saapumatta eikä ole perunut osallistumistaan veloitamme koko kurssimaksun.

Course cancellation policy:
Any cancellations must be notified at least two weeks before the start of training, cancellations made after that will be  charged 50% of the price of the course. If the cancellation is caused by illness (medical certificate presented), the office expenses and costs are 50 €. If a participant doesn’t appear and has not withdrawn his/her participation, the entire course fee will be charged.

Tentti WSET Level 3 Advanced

Tenttien ajankohdat ja ilmoittautuminen

Tentti kestää 2,5 tuntia ja siinä on 50 monivalintakysymystä ja avoimia kysymyksiä. Osana tenttiä on myös kahden viinin sokkomaistaminen. Tentti on englanninkielinen.

WSET Level 3 tentti 15.11 klo 14.30-n. klo 17.20. Uusintatentti.

Ilmoittautuminen teoriatentin uusintaan tästä >>

Viimeinen ilmoittautumispäivä 29.10.2018.

HUOM! 31.1.2017 jälkeen olevat tentit ovat Level 3 Wines -tenttejä. Mikäli olet läpäissyt Level 3 Wine & Spirits -tentistä toisen osion, ei sitä hyväksilueta enää 31.1.2017 jälkeen vaan tentitään koko WSET Level 3 Wines -tentti. Tenttiin osallistujan pitää myös hankkia uusi materiaali.

Uusintatenttien hinnat

 • WSET koko uusintatentti 200 €, teoriaosio 130 € (uusinta) ja maisteluosio 70 € (uusinta) hintoihin lisätään alv 24 %. Mikäli työnantajasi maksaa tentin ja laskutusosoitteena on sähköinen laskutusosoite, laita rasti Työnantajallani on sähköinen laskutus-kohtaan. Ilmoittautumislinkit yläpuolella.
 • Pelkkään tenttin ei voi osallistua ellei ole osallistunut WSET Level 3 kurssille. You can’t attend the exam unless you have attended the WSET Level 3 course.

Peruutusehdot

Mahdollisista peruutuksista on ilmoitettava viimeistään kaksi viikkoa ennen tenttiä sirpa.vaahti (at) perho.fi tai  050 3100 787. Myöhemmistä peruutuksista tai saapumatta jättämisestä veloitamme peruutusmaksun 50 € + alv 24 %.

Koulutuspaikka
Sekä koulutus että tentit järjestetään Perho Liiketalousopiston Töölön kampuksella: Perho PRO, Perhonkatu 11, 00100 Helsinki.

Lisätiedot

Sirpa Vaahti, koulutuskoordinaattori
050 3100 787
sirpa.vaahti (at) perho.fi