Tietoa opoille

Lukiosta ja peruskoulusta ammattiin

Opo tietää kaiken! Opo osaa vastata ammattia kuin ammattia koskeviin kysymyksiin! Opo tietää aidosti parhaat jatko-opintopaikat!

Siinä sitä tietämisen haastetta opinto-ohjaajalle, kun kevään yhteishaku ammatillisiin opintoihin on käsillä ja jatkuva haku on käynnissä koko ajan.

Kuituskuva: Tietoa opoille – perholaisia opiskeljoita lähiopetuksessa

Opo tietää kaiken! Myös perholaiset opettajat tietävät. He jakavat tietoaan ja osaamistaan opiskelijoille myös lähiopetuksessa, joka ei ole kadonnut Perho Liiketalousopistosta kadonnut mihinkään.

Tule siksi, mikä haluat olla.

Perho Liiketalousopisto on ravintola-, matkailu- ja liiketoiminnan alojen yksityinen oppilaitos, joka on myös valtakunnallinen urheiluoppilaitos. Koulutamme ammattitaitoisia ja ennakkoluulottomia palvelualojen vastuullisia osaajia ja varmistamme heidän työllistymisensä ja urakehityksensä.

Ravintola-alan ammatillinen opetus tapahtuu Perho Liiketalousopiston Töölön kampuksella, matkailu- ja liiketoiminnan alojen opetus pääsääntöisesti Malmilla. Huippu-urheilijalle suunnatun Urhea-linjan opintoja järjestetään Malmin kampuksellamme sekä Mäkelänrinteen lukiossa.

Vastuullliset oppimispolut

Elokuusta 2021 alkaen opiskelijoillamme on ollut mahdollisuus vastuullisiin oppimispolkuihin. Kestävän kehityksen painotukset ovat muun muassa seuraavissa kaikille koulutusaloillemme valinnaisissa tutkinnon osissa:

 • yritystoiminnan suunnittelu
 • yrityksessä toimiminen
 • vastuullinen liiketoiminta
 • vastuullinen matkailu.

Pari sanaa kaksoistutkinnosta

Kaksoistutkinto-opintojen lukio-opinnoissa ja perustutkinto-opinnoissa menestyminen eivät ole sidoksissa toisiinsa eli vaikka lukio-opinnot eivät johtaisi ylioppilastutkintoon, voit silti valmistua ammatilliseen perustutkintoon.

Meillä peruskoulupohjaisen matkailualan perustutkinnon voi suorittaa vain kaksoistutkintona.

Töölön kampuksella Eiran aikuislukio kanssa yhteistyössä toteutettavissa kaksoistutkinnoissa on mahdollisuus suorittaa ammatillisen perustutkinnon rinnalla koko lukion oppimäärä.

Miksi myös lukiosta kannattaa hakea ammatilliseen perustutkintoon?

 • Lukio-opinnoista hyväksiluetaan noin vuosi perustutkinto-opinonista. Opintojen kestoksi jää näin vain 1–2 vuotta.
 • Pääset nopeasti työelämään – jo opintojen aikana.
 • Tutustut alaan: onko se minulle oikea – haluanko jatkaa samalle alalle korkea-asteen opintoihin?
 • Voit hakea perustutkinto-opintoihin opintotukea. Saamasi opintotuki ei vaikuta mahdollisten jatko-opintojesi opintotukikuukausien määrään korkea-asteella.
 • Perustutkinnon suorittaminen ei vaikuta ensikertalaisuuteen korkeakouluhaussa.
 • Voit hakea tradenomi-*/restonomikoulutukseen myös pelkällä ammatillisella perustutkinnolla
 • Merkonomin opintoihin voit sisällyttää Haaga-Helian tarjoamia väyläopintoja 15 osp ja edistää näin amk-opintoja jo samaan aikaan perustutkinto-opintojen kanssa.**
 • Väyläopinnoissa voit suorittaa kokkiopintojen aikana Haaga-Helia ammattikorkeakoulun ensimmäisen lukuvuoden restonomiopintoja 55 osp ja hakeutua jatkamaan amk-opintoja suoraan toiselle vuosikurssille.
 • Ravintola- ja catering -alan perustutkinnon voi suorittaa myös englanninkielisinä Restaurant Cook -päivä- tai oppisopimusopintoina.
 • Urhea-linjalla mahdollisuus yhdistää muun muassa liiketoiminnan lukiopohjaiset ammatilliset opinnot ja huippu-urheilu.***

* ** *** Ylioppilaspohjaiseen liiketoiminnan perustutkintoon ja ylioppilaspohjaiselle Urhea-linjalle voi hakea vain  jatkuvassa haussa.Virtuaaliset avoimet ovet 2021 tallenteina

Kevään 2021 virtuaalisissa infotapahtumissa esittelimme lyhyesti Perho Liiketalousopistoa ja kerroimme ravintola-, matkailu- ja liiketoiminnan alojen sekä urheilijakoulutustemme kuulumisia ja meille opintojen pariin hakemista.


Seuraa perholaisten opiskelijoiden yhteisöllistä arkea ja juhlaa somessa

Perho Liiketalousopiston koulutusalojen opetuskäyttöön tarkoitetuilla yhteisillä Eduperho -sometileillä perholaiset opiskelijat pääsevät harjoittelemaan muun muassa somemarkkinointia ja -viestintää sekä tiedottamista eri projekteihin liittyen.


Tietoa opoille – lisätiedot

Päivi Kaksonen, opinto-ohjaaja, ravintola-ala
040 480 5511
paivi.kaksonen (at) perho.fi

Anne Maijala, lehtori, opinto-ohjaaja, matkailuala
040 714 4276
anne.maijala (at) perho.fi

Karoliina Kemppainen, opinto-ohjaaja, liiketoiminta
040 714 4257
karoliina.kemppainen (at) perho.fi

Tuuli Merikoski, koulutuspäällikkö, Urhea-linjat
0400 711 728
tuuli.merikoski (at) perho.fi