Tietoa opoille

Lukiosta ja peruskoulusta ammattiin

Opo tietää kaiken! Opo osaa vastata ammattia kuin ammattia koskeviin kysymyksiin! Opo tietää aidosti parhaat jatko-opintopaikat!

Siinä sitä tietämisen haastetta opinto-ohjaajalle, kun kevään yhteishaku ammatillisiin opintoihin on käsillä ja jatkuva haku on käynnissä koko ajan.

Kuituskuva: Tietoa opoille – perholaisia opiskeljoita lähiopetuksessa

Opo tietää kaiken! Myös perholaiset opettajat tietävät. He jakavat tietoaan ja osaamistaan opiskelijoille myös lähiopetuksessa, joka ei ole kadonnut Perho Liiketalousopistosta kadonnut mihinkään.

Tule siksi, mikä haluat olla.

Perho Liiketalousopisto on ravintola-, matkailu- ja liiketoiminnan alojen yksityinen oppilaitos, joka on myös valtakunnallinen urheiluoppilaitos. Koulutamme ammattitaitoisia ja ennakkoluulottomia palvelualojen osaajia ja varmistamme heidän työllistymisensä ja urakehityksensä.

Ravintola-alan ammatillinen opetus tapahtuu Perho Liiketalousopiston Töölön kampuksella, matkailu- ja liiketoiminnan alojen opetus pääsääntöisesti Malmilla. Huippu-urheilijalle suunnatun Urhea-linjan opintoja järjestetään Malmin kampuksellamme sekä Mäkelänrinteen lukiossa.

Pari sanaa kaksoistutkinnosta

Kaksoistutkinto-opintojen lukio-opinnoissa ja perustutkinto-opinnoissa menestyminen eivät ole sidoksissa toisiinsa eli vaikka lukio-opinnot eivät johtaisi ylioppilastutkintoon, voit silti valmistua ammatilliseen perustutkintoon.

Meillä peruskoulupohjaisen matkailualan perustutkinnon voi suorittaa vain kaksoistutkintona.

Ravintola-alan kaksoistutkinnossa lukio-opintojen ohella opiskellaan kokin ammattiin.


Syksyn 2020 opoinfot

Opoinfoissa esittelimme lyhyesti Perho Liiketalousopiston ja kerroimme ravintola-, matkailu- ja liiketoiminnan alojen sekä urheilijakoulutustemme kuulumisia ja kerroimme opintojen pariin hakemista.

Videotallenne Malmin kampuksen 6.11.2020 opoinfosta:


Esitys Töölön kampuksen 30.10.2020 opoinfosta:

Kokkiopiskeliaj lusikoi kastiketta annokseen ja tarjoilija kantaa juomalaseja tarjottimella.


Seuraa perholaisten opiskelijoiden yhteisöllistä arkea ja juhlaa somessa

Perho Liiketalousopiston koulutusalojen opetuskäyttöön tarkoitetuilla yhteisillä Eduperho -sometileillä perholaiset opiskelijat pääsevät harjoittelemaan muun muassa somemarkkinointia ja -viestintää sekä tiedottamista eri projekteihin liittyen.

Tietoa opoille – lisätiedot

Päivi Kaksonen, opinto-ohjaaja, ravintola-ala
040 480 5511
paivi.kaksonen (at) perho.fi

Anne Maijala, lehtori, opinto-ohjaaja, matkailuala
040 714 4276
anne.maijala (at) perho.fi

Jouni Ilmarinen, opinto-ohjaaja, liiketoiminta
040 041 2113
jouni.ilmarinen (at) perho.fi

Tuuli Merikoski, koulutuspäällikkö, Urhea-linja
0400 711 728
tuuli.merikoski (at) perho.fi