Tiedote/kutsu, julkaistu 20.4.2018 (ePressi)

CULINARY CARAVAN ON THE MOVE – YRITTÄJYYS INNOSTAA

Ammatillisten oppilaitosten opiskelijat perustivat pop up -ravintoloita ympäri Eurooppaa

Loppuvuodesta 2016 käynnissä ollut kansainvälinen Erasmus+ Culinary Caravan on the Move -oppimishanke luotsaa vielä tämän kevään neljän EU-maan ammatillisissa oppilaitoksissa opiskelevia nuoria yrittäjyyteen. Mukana olleet ravintola- ja liiketalouden alojen opiskelijat ovat hankkeen aikana perustaneet neljä pop up -ravintolaa partnerimaissa.

Culinary Caravan on the Move -oppimishankkeen yhtenä liikkeelle panevista voimista oli saada nuoret innostumaan yrittäjyydestä monikulttuurisessa ja käytännönläheisessä ympäristössä. Samalla haluttiin myös kehittää hauskalla ja innostavalla tavalla yrittäjäosaamiseen kiinteästi kuuluvia yhteistyö- ja verkostoitumistaitoja.

Culinary Caravan on the Move -kevätseminaari to 3.5.2018

Hanke on jatkanut edeltänsä, yrittäjyyskoulutusta jo uudistamaan kehitetyn ja EU-tasolla menestystarinaksi lokakuussa 2017 noteeratun, Kick Off to Entrepreneurship with Pop Up Company -hankkeen jalanjäljissä.

– Nuorten innostus yrittäjyyteen on ollut kautta linjan käsin kosketeltavaa. Opiskelijat ovat olleet motivoituneita oppimaan – tai vastaavasti motivoituneet oppimaan – yrittäjyyttä sekä kehittämään sosiaalisia ja viestinnällisiä taitojaan, kertoo Perho Liiketalousopiston markkinoinnin lehtori Leni Palminkoski-Pihlamo, joka on ollut yksi hankkeen vetäjistä.

”Semidigitaalisessa” Culinary Caravan on the Movessa on ollut mukana ravintola-  ja liiketalouden alojen toisen asteen ammatillisia opiskelijoita Suomesta, Latviasta, Espanjasta ja Italiasta. Opiskelijat toteuttivat vuosina 2016–2018 yhdessä suunnittelemansa ja markkinoimansa pop up -ravintolan kussakin partnerimaassa. Yrittäjyyteen liittyvien taitojen kylmäharjoittelulle ja yritystoiminnan valmisteluille toimi hankkeessa kehitetty “Building up International elearning Entrepreneurship Platform with Pop up Module” -verkko-oppimisympäristö.

Arjen bisnesosaamista hankkeeseen toivat mentoreina toimineet ravintola-alan yritykset kuten suomalainen Juuri Yhtiöt Oy, jonka keittiötoimenjohtaja Antti Ahokas sanoo Culinary Caravan on the Moven olleen onnistunut projekti.

– Se on meidän yrityksessämme johtanut paitsi yhdessä tehtyihin hienoihin tapahtumiin ja elämyksiin, myös projektissa kunnostautuneiden opiskelijoiden rekrytointeihin, Ahokas kertoo ja jatkaa:

– Suomalaiset opiskelijat erottuivat kansainvälisessä joukossa edukseen. Olen todella ylpeä kaikesta, mitä olemme yhdessä saaneet aikaan. Olemme vieneet läpi hankkeen kaikki neljä pop up -ravintolaa ammattimaisesti. Ravintoloiden menut ovat olleet maukkaita – ja keikat jopa taloudellisesti kannattavia. Se on tämän tyyppisissä hankkeissa todella harvinaista. Tällainen onnistuminen tuo uskottavuutta tekemiseen, mikä on tärkeää opiskelijoille.

Students establish four pop-up restaurants across Europe >>
EU noteerasi taas International POP-UP Restaurant -hankkeemme >>

Culinary Caravan on the Move -oppimishanketta on yhteisrahoitettu Euroopan unionin Erasmus+-ohjelmasta. Suomessa Erasmus+-ohjelmien hallinnoinnista ja toimeenpanosta vastaa kansallinen toimisto Opetushallituksessa.

Culinary Caravan on the Move -kevätseminaari 3. toukokuuta

Aika: To 3.5.2018 klo 14–17.30
Paikka: Perho Liiketalousopisto/Perhon Proffa, Perhonkatu 10, 00100 Helsinki

Culinary Caravan on the Move -kevätseminaarissa esittelemme syksyllä 2018 päättyvän kaksivuotisen oppimishankkeen tuloksia, opiskelijakokemuksia ja mukana olleiden yrittäjien näkemyksiä yhteistyökumppaneillemme ja kansainvälisestä pop up -mallista kiinnostuneille.

Seminaarin päätteeksi (noin klo 15.40) vuorossa on fine dining -huippukokki Eero Vottosen ON-THE-MOVE-menu >>

OHJELMA

Miksi hanke on haluttu tehdä?

Hankkeen yleisesittely: Partnerit, workshopit ja osallistujat
Johanna Mäesalu, koordinaattori

Mitä saimme aikaan?

Intellectual output – eLearning with Pop Up Company Module -verkkoalustan esittely
Leni Palminkoski-Pihlamo, lehtori (liiketalous)
Akis Staboulis, lehtori (ravintola-ala)

Pop up -ravintola Teurastamon joulumarkkinoilla

Yrittäjän näkemys, opiskelijoiden mentorointi hankkeen aikana ja case Ravintola Juuren haukihodari
Antti Ahokas, keittiötoimenjohtaja, Juuri Yhtiöt

Keittiömestari Eero Vottosen menu ON-THE-MOVE

Nautimme Bocuse d’Or-, Global Chef Challenge- ja Vuoden Kokki 2012 -kilpailussa menestystä niittäneen fine dining -huippukokin suunnitteleman keväisen menun Ravintola Perhon kabinetissa.

Ilmoittaudu mukaan seminaariin ke 25.4. mennessä tästä linkistä >>

Hankkeen ja seminaarin lisätiedot

PERHO LIIKETALOUSOPISTO
Johanna Mäesalu, kv-vaihdon päällikkö
050 380 5944
johanna.maesalu@perho.fi

(Kokki Eero Vottosen kuva: Timo Kauppila)

Helmi Liiketalousopisto, Ravintolakoulu Perho ja Haaga-Perho yhdistyivät 1.1.2017 ravintola-, matkailu- ja liiketalouden alojen sekä urheilun Perho Liiketalousopistoksi.


ERASMUS+ CULINARY CARAVAN ON THE MOVE

Kumppanioppilaitokset ja yhteistyöritykset
Perho Liiketalousopisto Oy | MERCURIA Kauppiaitten Kauppaoppilaitos Oy | Col legi Badalonès S.L. | Istituto Professionale per i Servizi Alberghieri e della Ristorazione ”Luigi Carnacina” | Riga Technical School of Tourism and Creative Industry | Estudis d´Hoteleria i Turisme CETT S.A. | Jekabpils Agrobusiness College | Istituto di Istuzione Superiore `De Amicis` | Golfa Kluba Restorans Sapori d ´Italia S.R.L | Zipuli Restaurant Juuri


Tule siksi, mikä haluat olla.

perho.fi – #perholainen