PERHO GREEN CITY FARM

Hyvinvointia kestävän kehityksen hengessä

Perho Liiketalousopiston Perho Green City Farmin pelto on keväällä 2017 muokattu ja ensimmäinen satokasvu on kerätty – ja myös kokattu – talteen.

Perho Green City Farmilla ravintola-, matkailu- ja liiketalouden opiskelijat pääsevät kokemaan ruoan kestävän tien ekologiselta pellolta keittiöön ja asiakkaan pöytään. Ilmiöpohjaisessa pelto-oppimisympäristössä matkaan kytkeytyy yrittäjyyttä, markkinointia ja tuotekehitystä.

Perho Green City Farm

Tästä se kasvu lähtee. Perho Liiketalousopiston lehtori Jarmo Åke (vas.), rehtori Juha Ojajärvi ja Herttoniemen Ruokaosuuskunnan Heidi Hovi askeltamassa peltoa syksyllä 2016.

Yhteistyössä viljelijät, opiskelijat, opettajat, yhteistyökumppanit ja kaupungin asukkaat

Longinojalta, Perho Liiketalousopiston Malmin kampuksen kupeesta, Helsingin kaupungilta vuokrattu 1,2 hehtaarin peltoalue on jo nyt kiinteä osa oppilaitoksen toiminta- ja opetussuunnitelmaa, jonka keskiössä on hyvinvointi. Pellon juuret ovat kumppanuusmaataloudessa, joka tukee pienimuotoista ja luonnonmukaista viljelytoimintaa samalla yhdistäen lähialueen asukkaita, kaupunkilaisia ja sidosryhmiä.

”Haluamme luoda pellon ympärille yhteisöllisen ja gastronomisen verkoston, jossa toimivat viljelijät, opiskelijat, opettajat ja sidosryhmät edistävät terveellisen, ravitsemuksellisen ja maistuvan ruokakulttuurin kehittymistä Suomessa”, sanoo rehtori Juha Ojajärvi.

Lähialueen asukkaille Longinojan pelto ja Malmin kampus tuottavat tulevaisuudessa virikkeitä ja tilaisuuden osallistua viljelyyn ja ruoanvalmistukseen sekä asukkaiden omista toiveista muodostuvaan yhteisölliseen toimintaan.

Perho Green City FarmEnsimmäisen satokauden työsarkana maanparannus

Perho Green City Farmin pellon viljely aloitettiin elvyttämällä maaperää maanparannusviljelyllä, jossa maaperä saa ravintoaineita ja pieneliöitä luonnonmukaisilla menetelmillä. Maaperän ravinteita parantavat viljeltävät kurpitsat, auringonkukat, härkäpavut ja viherlannoskasvit kuten ruisvirna & italianraiheinä, kaalikasvit sekä perunalajikkeet Annabelle ja Nicola. Pellon muokkauksessa ovat olleet apuna Herttoniemen ruokaosuuskunnan puutarhurit.

ePerho Green City Farm

Perho Green City Farm on osa oppimisympäristöä myös verkkokampuksellamme. Tervetuloa tutustumaan kuviin ja videoihin pellon toiminnasta! Jatkossa löydät täältä myös mm. tehtäviä, ruokaohjeita ym. mielenkiintoista.

Kirjaudu Vierailijana

MATKAN VARRELTA NAPSITTUA
@facebook.com/perholiiketalousopisto >>

Pe 22.9. Kekrijuhlien ja la 23.9.2017 Sadonkorjuumarkkinoiden tunnelmia >>

30.8.2017 >>
24.8.2017 >>

4.8.2017 >>
22.7.2017 >>
8.6.2017 >>
28.4.2017 >>

Kestävästä gastronomiasta ja matkailusta valtavirtaa >>
Huhkimista Korsossa Kaupunkilaisten oma pelto -ruokaosuuskunnan plantaaseilla >>

Lisätiedot
Perhon ruokaosuuskunta Helsinki-Malmi/Perho Liiketalousopisto Oy
Juha Ojajärvi, rehtori ja toimitusjohtaja
0400 939 269
juha.ojajarvi (at) perho.fi

 

Kumppanuusmaataloutta Herttoniemen ruokaosuuskunnan kanssa

Perhon ruokaosuuskunta Helsinki-Malmin toiminnan taustalla on vuosia kestänyt yhteistyö Kaupunkilaisten oman pellon (Herttoniemen ruokaosuuskunta) kanssa. Korson Vallinojan pellosta nostetut ja ostetut  sato-osuudet, vihannekset ja kasvikset, on toimitettu Ravintola Perhon keittiöön ja Töölön kampuksen opetuskeittiöihin.

Kumppanuusmaataloustoiminnasta kiinnostuneilla oppilaitoksilla, sidosryhmillä ja muilla yhteisöillä on mahdollisuus liittyä Perhon ruokaosuuskunnan toimintaan ostamalla sato-osuuksia satokaudelta 2018.

Ota yhteyttä: jarmo.ake (at) perho.fi

Perho Green City Farm

Perho Green City Farm – pääyhteistyökumppanit
Fazer Food Services Oy >>Setlementtiasunnot Oy >> | Viittakivi Oy >>Haaga-Helia ammattikorkeakoulu >>

Fazer Culinary Team Finland

LOKAKUUN 2017 EKOTEMPAUS: POTUT JA -PERUNAT

itsepoimittuna 4 eur/ämpäri (noin 0,57 eur/kg) to 19.–pe 20.10.2017 klo 10–17. Saat paikan päältä talikon ja ämpärin sekä kotiinkuljetuspusseja.

Tervetuloa kuokkimaan!

Perho Green City Farm c/o Perho Liiketalousopisto
Latokartanontie 12, Malmi