KESTÄVÄN GASTRONOMIAN HUIPPUSEMINAARI 2018

Perjantain 21.9. antia

Kestävän gastronomian huippuseminaarin 21.9.2018 antia

Perho Liiketalousopiston Kestävän gastronomian huippuseminaarissa pe 21.9.2018 asiantuntevien ja asiallaan sykähdyttäneiden puhujien sekä innostuneen yleisön lisäksi mukana oli kestävän gastronomian jo arjen agendalleen nostaneet Perhon Ruokarekka, Fazer Food Services, Haaga-Helia ammattikorkeakoulun opiskelijakunnan Raski Catering ja Puhtaiden makujen menu.

Kestävän gastronomian huippuseminaarin 21.9.2018 antia

Kestävän gastronomian huippuseminaarin 21.9.2018 antia

Mutta ennenkuin Puhtaiden makujen menun ääreen päästiin, kuunneltiin, mitä seminaarin puhujilla oli meille kerrottavaa. Päivän ohjelman juontajina toimivat Ora Restaurantin ravintoloitsija Sasu Laukkonen ja Perho Liiketalousopiston ruokatuotannon lehtori Sampo Kantele.

Kestävän gastronomian huippuseminaari

Kestävän gastronomian huippuseminaarin 21.9.2018 antia

Perho Liiketalousopiston rehtori Juha Ojajärvi toi seminaarin alkuun Green City Farmin terveiset.

Millaisen Suomen sinä haluat?

Kestävän gastronomian huippuseminaarin 21.9.2018 antia

Apulaispääsihteeri Marja Innanen, Kestävän kehityksen toimikunta

Kestävän gastronomian huippuseminaarin 21.9.2018 antia

Trubaduuri Ari Jokinen viihdytti seminaarivieraita

Sitoumus2050 & kahdeksan tavoitetta:

Kestävän gastronomian huippuseminaarin 21.9.2018 antia

Kestävän kehityksen ydinkysymys: maistuisiko elämä donitsissa? Tulevien sukupolvien eväät on pian syöty…ellemme toimi tänään!

  • yhdenvertaiset mahdollisuudet hyvinvointiin
  • vaikuttavien ihmisten yhteiskunta
  • työtä kestävästi
  • kestävät yhdyskunnat ja paikallisyhteisöt
  • hiilineutraali yhteiskunta
  • resurssiviisas talous
  • luonnon kantokykyä kunnioittavat elämäntavat
  • luontoa kunnioittava päätöksenteko

Lisätiedot

Kestävän gastronomian huippuseminaarin 21.9.2018 antia
Kestävän kehityksen toimikunta
Marja Innanen, apulaispääsihteeri, marja.innanen (at) vnk.fi

ELO-säätiön ja Perho Liiketalousopiston kestävän kehityksen sitoumukset

Kestävän gastronomian huippuseminaarin 21.9.2018 antia

ELO-säätiön toimitusjohtaja Bettina Lindfors ja Perho Liiketalousopiston Jarmo Åke, koulutusteknologian kehittämispäällikkö

Kestävän gastronomian huippuseminaarin 21.9.2018 antia

Vuoden Kokki 2018 Kalle Tanner ja Vuoden Tarjoilija 2018 Noora Sipilä

Lisätiedot
ELO-säätiö
Bettina Lindfors, toimitusjohtaja, bettina.lindfors (at) elo-saatio.fi

Perho Liiketalousopisto
Jarmo Åke, koulutusteknologian kehittämispäällikkö, lehtori, jarmo.ake (at) perho.fi

Sitoumus2050

Hyvinvoiva luonto on meille tärkeä, sillä ilman sitä, meillä ei olisi myöskään kestävää gastronomiaa.

Tarjoamme uusia oivalluksia kestävästä gastronomiasta ja matkailusta koulutuksen keinoin. Seuraamme ja kuuntelemme metsän, pellon ja veden tarinoita riippumatta siitä, miten suurella tai pienellä äänellä ne kerrotaan. #metsäntarina #pellontarina #vedentarina

Kestävän gastronomian huippuseminaarin 21.9.2018 antia

Kestävän gastronomian huippuseminaarin 21.9.2018 antia

Kestävän gastronomian huippuseminaariin varta vasten tehty Perhon Hunajaolut kuohui laseissa. Lopullisen silauksensa ale-tyyppinen olut on saanut Green City Farmin hunajasta.

Elo-säätiön ja Perho Liiketalousopiston kestävän kehityksen Sitoumus2050 >>

Lisätiedot

Kestävän gastronomian huippuseminaari kiittää
Perho Liiketalousopisto
Jarmo Åke, koulutusteknologian kehittämispäällikkö, lehtori, jarmo.ake (at) perho.fi

Elämän kirjo luonnon monimuotoisuudessa

Luonnon monimuotoisuus näkyy luonnonmukaisessa viljelyssä, maanhoidossa ja kumppanuusmaataloudessa.

Kestävän gastronomian huippuseminaarin 21.9.2018 antia

Green City Farmin Steven Lowndres näyttää, mistä kestävää gastronomiaa kannattaa alkaa etsiä.

Kestävän gastronomian huippuseminaarin 21.9.2018 antia

Kestävän gastronomian ja Green City Farmin puhtaat raaka-aineet löytää myös Perhon Ruokarekasta.

Green City Farmin toiminnasta lisää täältä >>

Lisätiedot
Kestävän gastronomian huippuseminaarin 21.9.2018 antia
Green City Farm
Steven Lowndes, personal farmer, steven.lowndes (at) perho.fi

Monimuotoisuus luonnonmukaisessa viljelyssä, maanhoidossa sekä kumppanuusmaataloudessa

Kestävä maatalous ylläpitää biologista monimuotoisuutta:

  • Yhteisen pellon ympäristölliset hyödyt
  • Biologinen monimuotoisuus
  • Ruokajätteen minimointi
  • Pienviljelyn tukeminen
  • Ekosysteemipalveluiden hyödyntäminen
  • Tiedon lisääntyminen ja osallistuminen
  • Maasta & ympäristöstä huolehtiminen
  • Ravinteiden kierrätys
Kestävän gastronomian huippuseminaarin 21.9.2018 antia

Herttoniemen ruokaosuuskunnan Heidi Hovi ja Helsingin kaupunkiympäristön apulaispormestari Anni Sinnemäki Green City Farmilla

Kestävän gastronomian huippuseminaarin 21.9.2018 antia

Edessä Jarmo, Heidi, Anni, Steven ja Merja-Riitta, takana Green City Farm.

Maistuvaa satoa kuluttajien ruokapöytään tuottava vastuullinen maan hoito auttaa myös suomalaisia alkuperäislajeja pysymään hengissä.

Lisätiedot

Kestävän gastronomian huippuseminaarin 21.9.2018 antia
Herttoniemen ruokaosuuskunta
Heidi Hovi, vastuuviljelijä, ruokaosuuskunta (at) gmail.com

Suojele pölyttäjiä

Kukkakasvit ja luonnonpölyttäjät ovat hyötyneet toisistaan aikojen alusta asti. Pölyttäjät ovat vaarassa kuolla sukupuuttoon. Miten käy maailman tasapainolle, eläinten ja ihmisten ruoan riittävyydelle, jos vihreän ruoka-aittamme turvaajia ei enää ole?

Kestävän gastronomian huippuseminaarin 21.9.2018 antia

Mesilan isä & pojan Merja-Riitta Laurila

Kestävän gastronomian huippuseminaarin 21.9.2018 antia

Mehiläisyhdyskunta: kuningatar, työläiset ja kuhnurit

Mehiläiset ovat reiluja ja suvaitsevaisia, ne palvelevat kaikkia kukkia ja kaikkia oman yhteisönsä jäseniä. Parhaista kukkalaitumista, jotka osuvat mehiläispesän 1256 hehtaarin laajuiselle keruualueelle, käydään kertomassa pesässä muillekin. Ja siitä sitten lähdetään porukalla pölyttämään 75–85 % maailman kasvilajeista.

Lisätiedot

Kestävän gastronomian huippuseminaarin 21.9.2018 antia
Merja-Riitta Laurila, mehiläistarhaaja
Mesila isä & poika avoin yhtiö, posti (at) mesila.fi

P.S.  Hunajan aromi, väri ja koostumus ovat maiseman muovaamia!

Fazer Brainhow® -ohjelma

Fazer Brainhow® -ohjelma tutkii aivoystävällisen ruoan ja raaka-ainevalintojen vaikutuksia ihmisen terveyteen, hyvinvointiin ja jaksamiseen – vauvasta vaariin.

Kestävän gastronomian huippuseminaarin 21.9.2018 antia

Fazer Brainhow®:n Marika Laaksonen

Aivosi ansaitsevat huomiota yhtälailla kuin kehosi. Aivojen ravintoa on aivoterveellisen, kognitiiviseen suorituskykyyn vaikuttavan ruoan ja sitä tukevan aivoystävällisen ateriarytmin lisäksi myös

  • uni
  • fyysinen aktiivisuus ja palautuminen
  • henkinen hyvinvointi

Lisätiedot

Kestävän gastronomian huippuseminaarin 21.9.2018 antia
Fazer Brainhow®, Fazer Lab, Tutkimustiimi
Marika Laaksonen, Lead in Health, ETT, marika.laaksonen (at) fazer.com

Hävikkimestari

Hävikkimestari >>  Roskis on kallis elätti, sillä se haukkaa viidesosan ruoista. On siis syytä laittaa roskis dieetille – ja miettiä ylijäävälle ruoalla mahdollinen parempi sijoituspaikka.Kestävän gastronomian huippuseminaarin 21.9.2018 antia

Kestävän gastronomian huippuseminaarin 21.9.2018 antia

Tätä kannattaa toivoa joulupukiltakin: puhdasta ja värikästä lähiruokaa!

Ruokaa pystytään tuottamaan puolet enemmän lisäämättä veden kulutusta tai raivaamatta lisää peltopinta-alaa.

JOS

  • ruokahävikki puolitetaan
  • eläinperäisestä proteiininsaannista puolet korvataan kasviperäisillä proteiininlähteillä

…mistä seuraa mm. että

  • ravintola säästää raaka-aine-ja jätemaksuissa
  • ympäristö ja eläimet kiittävät.

Lisätiedot

Kestävän gastronomian huippuseminaarin 21.9.2018 antia
Lassila & Tikanoja
Eveliina Lindell, eveliina.lindell (at) lassila-tikanoja.fi

Zero Waste Philosophy

Kestävän gastronomian huippuseminaarin 21.9.2018 antia

Chef Albert Franch Sunyer, Restaurant Nolla – Zero Waste

Kestävän gastronomian huippuseminaarin 21.9.2018 antia

Wøh.

Ekologinen ravintola on järkevää liiketoimintaa! Ruoasta on otettava kaikki irti – jätteet voi voi kompostoida ja käyttää lannoitteena. Pakkausta voi kierrättää useampaan kertaan, kun tilaa raaka-aineet suoraan pienviljelijältä. Muista kierrätysmateriaalit sisustuksessa! Kaikki meni, nollahävikki!Lisätiedot

Kestävän gastronomian huippuseminaarin 21.9.2018 antia
Restaurant Nolla >>
Albert Sunyer, chef, info@restaurantnolla.com

Kestävän gastronomian huippuseminaarin 21.9.2018 antia

Viherympäristöliiton pääsihteeri, ympäristöneuvos Sauli Rouhinen on toiminut aiemmin kestävän kehityksen toimikunnan pääsihteerinä.Päivän melkein päätteeksi ennen Puhtaiden makujen menua käytiin paneelikeskustelu kiertotalouden ja ekologisuuden vaikutuksista gastronomiaan. Aihetta ventiloivat Vuoden Kokki 2018 Kalle Tanner ja Vuoden Tarjoilija 2018 Noora Sipilä, Sasu Laukkonen, Fazer Food Services/Fazerin vierailukeskuksen keittiömestari Tapio Bergström, Juuri Yhtiöiden ravintoloitsija Ilja Björs sekä Perho Liiketalousopiston personal farmer Steven Lowndes.

Uusi yhteisöllisyys

Suomen Setlementtiasuntojen toimitusjohtaja Heli Kotilainen puhui yhteisöllisestä asumisesta, joka tarkoittaa arjen kohtaamisia ja asukkaiden yhdessäoloa. Setlementtiasunnot tarjoavat asukastiloissa mahdollisuuksia monenlaiseen yhteiseen toimintaan.

Kestävän gastronomian huippuseminaarin 21.9.2018 antia

Suomen Setlementtiasuntojen toimitusjohtaja Heli Kotilainen

Lisätiedot

Heli Kotilainen, toimitusjohtaja CEO
heli.kotilainen (at) setlementtiasunnot.fi

Kestävän gastronomian huippuseminaarin 21.9.2018 antia

 

 

 

Tapahtumassa kuultiin lisäksi esitys

Kestävän gastronomian huippuseminaarin 21.9.2018 antia

Helsingin kaupungin Kaupunkiympäristön apulaispormestari Anni Sinnemäki: Kestävän kehityksen Helsinki

Kestävän gastronomian huippuseminaarin 21.9.2018 antia

Kaupunkiympäristön apulaispormestari Anni Sinnemäki vierellään oikealla Perho Liiketalousopisto Oy:n ja Helmi-säätiö sr:n hallitusten puheenjohtaja Tauno Jalonen ja vasemmalla Perho Liiketalousopisto Oy:n rehtori Juha Ojajärvi


Kestävän gastronomian huippuseminaari kiittää kaikki osallistujia!

Kestävän gastronomian huippuseminaarin 21.9.2018 antia

Hyvää ja monimuotoista syksyä toivottaen,

PERHO LIIKETALOUSOPISTO OY >> | PERHO GREEN CITY FARM >>
Juha Ojajärvi, rehtori, toimitusjohtaja
0400 939 269, juha.ojajarvi (at) perho.fi

Perho Green City Farm – pääyhteistyökumppanit

Kestävän gastronomian huippuseminaarin 21.9.2018 antia

Fazer Food Services, Setlementti Oy / Viittakivi Oy, Haaga-Helia ammattikorkeakoulu

Yhteistyössä mukana myös:
ELO-säätiö  Helmi-säätiö sr.  Lassila ja Tikanoja  MaRa ry  Mesila isä & poika  Juuri Yhtiöt  Restaurant Nolla •  Ora Restaurant


Kestävän gastronomian huippuseminaarin 21.9.2018 antia

Me olemme jo sitoutuneet rakentamaan parempaa Suomea.