TASTE EUROPE ON THE GO

Kansainvälinen koulutushanke

Kausi: 1.9.2018–30.11.2020

Hanke pähkinänkuoressa

Rahoittaja: OPH/Erasmus+ -ohjelma, strateginen kumppanuushanke KA2

Koordinaattori: Perho Liiketalousopisto

Partnerit: MERCURIA Kauppiaitten Kauppaoppilaitos, Col legi Badalonés, Istituto di Istruzione Superiore “De Amicis”, Estudis d’Hoteleria i Turisme CETT, IPSAR “Luigi Carnacina”, Haaga-Helia ammattikorkeakoulu ja NHTV Breda University of Applied Sciences

Kuvaus/tavoitteet: Taste Europe on the Go! on hyvien käytäntöjen vaihtoa tukeva jatkohanke International POP-UP Restaurant ja Culinary Caravan >> -hankkeille.

Hankkeessa ravintola-alan ja liiketoiminnan opiskelijat suorittavat sähköisen tutkinnonosan Working at a Company ja toteuttavat opettajien ohjaamina pop up -ravintolan.  AMK-opiskelijat Suomesta ja Hollannista toimivat pop up -ravintolassa esimiehinä.

Neljä viikon mittaista workshopia järjestetään vuorotellen mukana olevissa maissa (Suomi, Italia, Espanja ja Hollanti). Ensimmäinen workshop on Suomessa Teurastamon joulumarkkinoilla joulukuussa 2018.

Perho Liiketalousopistossa vastuuopettajina toimivat Leni Palminkoski-Pihlamo ja Akis Staboulis.

Experimenting​ Entrepreneurial​ eLearning Platform​ for the Success of​ International​ Pop-Up Restaurant Business​

Taste Europe ​on the Go! -hankkeella on selkeä tavoita: rohkaista ja innostaa nuoria yrittäjyyteen ​inspiroivassa ja kannustavassa kansainvälisessä ilmapiirissä sekä antaa boostia ​menestymiselle.

Taste Europe ​on the Go!​ – mikä?

Opiskelijoita rohkaistaan ottamaan vastuuta, tekemään itsenäisiä päätöksiä ja kokemaan yrittämisen riskit sekä tekemään yhteistyötä monikansallisissa tiimeissä.

Taste Europe ​on the Go!​ – mikä?

Projektin aikana opiskelijat perustavat omaa osaamistaan hyödyntäen ravintolan kahdeksi päiväksi ja suorittavat 15 osp:n Yrityksessä toimiminen -tutkinnon osan

  • laaditaan liiketoimintasuunnitelma (business model canvas)
  • kaksi online-tapaamista ja viikkotapaamisia, joissa esityksiä ja keskusteluja
  • tehdään markkinointia ja suunnittelua
  • testataan ja räätälöidään tuotteet perustettavien pop-up -ravintoloiden kohdemaiden markkinoille sopiviksi

Taste Europe ​on the Go!​ – mikä?Taste Europe ​on the Go!​ – mikä?

Nuorta yrittäjämäistä ravintola- ja liiketoimintaosaamista neljän maan kahdeksasta oppilaitoksesta

Taste Europe ​on the Go! -hankkeessa on mukana neljästä Euroopan maasta kahdeksan partnerioppilaitosta, joista kustakin kolme opiskelijaa ​+ opettaja ja koordinaattori​.

  • Perho Liiketalousopisto (FI)​: ravintola-ala ja liiketoiminta
  • Mercuria (FI):liiketoiminta
  • Haaga-Helia ammattikorkeakoulu (FI): liiketoiminta​
  • Breda University of Applied Sciences (NL)​: liiketoiminta
  • Colžlegi Badalonès (E)​:
  • CETT (E)​:
  • Istituto Professionale per i Servizi Alberghieri ​ e della Ristorazione ”Luigi Carnacina” (I):​
  • Istituto di Istruzione Superiore ​ ”De Amicis” (I)​:

Ammattikorkeakoululaiset toimivat tiimien vetäjinä​. Yhteisenä työkielenä on englanti​ ja oppimisalustana MoodleRooms, iPerho.​

Pop-up -ravintolat pystyyn Suomessa, Italiassa, Espanjassa ja Hollannissa

Taste Europe ​on the Go!​ – mikä?Taste Europe ​on the Go!​ – mikä?Taste Europe ​on the Go!​ – mikä?

Projektissa toimitaan kansainvälisissä tiimeissä, jotka perustavat yhteiset neljä street food pop up -ravintolaa​

  • Helsinki, Finland (12/2018)​
  • Bardolino, Italy (6/2019)​
  • Barcelona, Spain (5/2020)​
  • Breda, the Netherlands (12/2019)​

Taste Europe ​on the Go!​ – mikä?Taste Europe ​on the Go!​ – mikä?

Pop-up -ravintoloiden intensiiviviikot

  • (1. päivä: saapuminen kohdemaahan)
  • 2.–3. päivä: valmistautuminen
  • 4.–5. päivä: pop-up -ravintola toiminnassa
  • 6. päivä: tulosten tulkinta ja raportointi
  • 7. päivä: tulosten esittäminen ja arviointikeskustelut
  • (8. päivä: lähtö kotimaahan)

MOT: TEGo!

Taste Europe ​on the Go!​ – mikä?

  • innostava, kansainvälinen ja käytännönläheinen mahdollisuus oppia yrittäjyyttä ammatillisessa koulutuksessa
  • yhteistyö- ja monikulttuurisia- sekä verkostoitumistaitojataitoja kehittävä

Lisätiedot – Taste Europe on The Go! -koulutushanke

Johanna Mäesalu, kansainvälisen toiminnan päällikkö
050 380 5944
johanna.maesalu (at) perho.fi

Leni Palminkoski-Pihlamo
leni.palminkoski (at) perho.fi