Huippukokki Antti Lukkari in memoriam

Yksi gastronomian kirkkaimmista tähdistä on poissa

Muistamme lämpimästi äkillisesti menehtynyttä huippukokki Antti Lukkaria. Hän oli ystävä, inspiraatio, mentori ja esikuva monelle alalle tulevalle nuorelle. On riipaisevan surullista menettää nuori talentti ja koko suomalaisen gastronomian yksi kirkkaimmista tähdistä.

ANTTI IN MEMORIAM

Antti Lukkari valmistui Ravintolakoulu Perhosta vuonna 2012. Koulussa Antista välittyi vahva kiinnostus ravintolakokin työhön. Intohimoisena opiskelijana Antti teki koulutyönsä tunnollisesti ja näytti osaamistaan koulun opetuskeittiöissä tekemällä harjoitustehtävät niin hyvin kuin osasi. Osaamistaan Antti kasvatti työssäoppimisjaksolla Savoyn keittiössä. Koulutyönsä ohella hän teki töitä Kulosaaren kasinolla.

SM–amattitaitokilpailussa menestystä

Antti valittiin toisen vuoden opiskelijana edustamaan koulua opiskelijoiden SM-kilpailuihin, joissa hän saavutti komean kakkossijan. Kolmannen vuoden opiskelijana Antti osallistui uudelleen opiskelijoiden SM-kilpailuihin ja nappasi parikilpailuissa voiton. Tämän ansiosta hän pääsi osallistumaan opiskelijoiden pohjoismaisiin mestaruuskilpailuihin Tanskaan: reissusta kotiintuomisena oli pronssinen mitali.

Antti oli Matti Jämsénin opissa monta vuotta.

Parhaat suoritukset oikeaan aikaan

Antin kova itseluottamus kannusti häntä eteenpäin urallaan, ja tie veikin valmistumisen jälkeen G.W. Sundmansin keittiöön ja Matti Jämsénin oppiin. Jämsén huomasi Antin kyvyt nopeasti ja opetti hänelle keittiön hienouksia ja luomuksia. Antti osallistui Suomen keittiömestarien tuella ja valmennuksella pohjoismaisiin Nordic Young Chef -kilpailuihin, joissa hän saavutti hopeamitalin. Samaisena vuonna 2015 Antti Lukkari toimi Bocuse d´Or -kilpailuissa Matti Jämsénin assistenttina. Antti valittiin koko finaalikilpailun parhaaksi assistentiksi. Matti Jämsénin sanoin: ”Antti teki taas parhaimman suorituksen juuri oikeaan aikaan.”

Antti Lukkari Bocuse d’Or -kilpailutreeneissä Töölön kampuksen opetuskeittiössä. Kuva on tallennettu Ravintolakoulu Perhosta kertovaan juhlavuosikirjaan 2015.

Näyttävä ura ulkomailla

Antin tie maailman huippukeittiöihin vei Tanskan ensimmäisen kolmen Michelin-tähden ravintolan Geraniumin kautta Ruotsiin Björn Frantzénin uuteen ravintola Frantzéniin, joka saavutti Ruotsin ensimmäisenä ravintolana kolme Michelin-tähteä. Siellä Antti yleni kuudessa vuodessa keittiöpäälliköksi vasta 29 vuoden iässä.

Ammattitaitoinen ja luotettava esimies

Antti tunnettiin myös erittäin ammattitaitoisena, kunnianhimoisena ja määrätietoisena keittiöpäällikkönä, johon luotettiin kaikessa tekemisessä. Antti oli hyvin pidetty työyhteisöissään, joissa hän toimi aina osaavana, opastavana ja tukevana esimiehenä. Antin suuri intohimo ruoanlaiton ohella oli nuorena hankittu harrastus jalkapallon parissa.

Jäämme kaipaamaan sinua Antti Lukkari. Voimia suuressa surussanne Antin omaiset, ystävät ja työtoverit.

Perho Liiketalousopiston henkilöstö

Kirjoittaja on ruokatuotannon lehtori Sampo Kantele.

5 7 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments