Johan Kurkela ja Aino Kasanen Bocuse d’Orin finaalissa Lyonissa

Perholaiset Johan Kurkela ja Aino Kasanen kilpailevat ma 23.1.2023 Bocuse d’Orin finaalissa Lyonissa. Joukkue tavoittelee sijoitusta kolmen parhaan joukkoon.

Bocuse d’Or  kokkikilpailuja 35 vuotta

Kilpailua on järjestetty 35 vuotta ja sitä pidetään maailman vaativimpana kokkikilpailuna. Kilpailun finaaliin pääsee yli sadasta maasta 24 maanosakarsintojen kautta. Joukkue aloittaa 5 tuntia 30 minuuttia kestävän suorituksensa maanantaina 23.1. klo 11.10 Suomen aikaa. Ensimmäiset kilpailuannokset valmistuvat 16.10 ja toinen tehtävä klo 16.40.

Ensimmäisenä valmistuvassa tehtävässä tehdään 15 kolmen ruokalajin menua, jonka pääraaka-aineena on kurpitsa ja kohderyhmänä lapset. Menun nimi on Leikki.
Toisena kilpailutehtävänä joukkueet valmistavat tarjoiluvadilla esiteltävän 15 hengelle valmistetun kilpailuruoan, jonka pääraaka-aineena on merikrotti, kampasimpukat ja sinisimpukat. Vatitehtävässä esitellään samalla oman maan ruokakulttuuria ja raaka-aineita ja sen nimi on Loimu.

Suomen kilpailuteemana on tänä vuonna Lumo, joka kertoo kansainväliselle tuomaristolle ja yleisölle pohjoisen talven murtavien ensimmäisten valonsäteiden tarinan. Teema näkyy Suomen ilmeessä niin kilpailuannoksissa, muotoilussa kuin menukorteissa. Lumon tarinaa kerrotaan kilpailuissa joukkueen esittelyvideossa, menukortin teksteissä sekä Suomen tuomarin Eero Vottosen puheessa, joka esittelee Loimu-tehtävän muille tuomareille.

Bocuse d’Or -kauden 2022-2023 finaali käydään 22.-23.1.2023 Lyonissa. Kilpailussa Suomen Bocuse d’Or -edustaja on Johan Kurkela, 25, assistenttinaan Aino Kasanen, 22, ja valmentajanaan Kalle Tanner.

Lisätiedot: Bocuse d’Or Finland >>

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments