Culinary Caravan on the Move -kevätseminaari suut ja silmät täyteen hyvää

CC on the Move -kevätseminaari 3.5. Perho Liiketalousopistossa


Culinary Caravan on the Move -kevätseminaari toi paikalle 40 kansainvälisestä yrittäjyyskoulutuksesta kiinnostunutta

Culinary Caravan on the Move -kevätseminaarissa 3. toukokuuta Perho Liiketalousopistossa laitettiin halki, poikki ja pinoon tulevana syksynä päättyvän ja nelivuotisella taipaleellaan kiitosta ja onnistumisia niittäneen kaksivuotisen oppimishankkeen tulokset, opiskelijakokemukset ja mukana olleiden yrittäjien näkemykset.

Ravintola Juuren Antti Ahokas kertomassa kokemuksiaan hankkeesta.

Paikalla olikin saapunut reilut 40 yhteistyökumppaniamme ja muita kansainvälisestä pop up -oppimismallista kiinnostuneita. Yksi heistä oli Helmi Liiketalousopisto Oy:n hallituksen puheenjohtaja Tauno Jalonen, joka on seurannut hankkeen nelivuotista taivalta tiiviisti vaihe vaiheelta.

Jalonen käytti salintäyteisen tilaisuuden kiittää kaikkia hankkeeseen osallistuneita erinomaisesta työstä:

”Tätä hanketta on ollut upea seurata. Vaikka urakka on ollut kaikin puolin iso ja paikoin varmasti raskaskin, niin joka hankkeen vaiheessa aurinko voitti. Kuten olemme täällä tänään saaneet kuulla, Culinary Carvan on ollut ennenkaikkea innostava ja opettava kokemus kaikille osallistujilleen.

Kiitos teille, tarkemmin ajatellen, tästäkin onnistumisesta. Tämän hankkeen edeltäjähän* oli oikein EU-tason menestys. Että eiköhän jatketa valitulla tiellä!”

*Culinary Caravan on the Move -oppimishanke jatkoi edeltänsä, yrittäjyyskoulutusta jo uudistamaan kehitetyn ja EU-tasolla menestystarinaksi lokakuussa 2017 noteeratun, Kick Off to Entrepreneurship with Pop Up Company -hankkeen jalanjäljissä.


Seminaarin aiheet

Miksi hanke on haluttu tehdä

Kv-vaihdon päällikkö Johanna Mäesalu summasi sekä syyt siihen, miksi  hankkeeseen lähdettiin että tulokset:

”Nuorten innostus yrittäjyyteen on ollut kautta linjan käsin kosketeltavaa. Opiskelijat ovat olleet motivoituneita oppimaan – tai vastaavasti motivoituneet oppimaan – yrittäjyyttä sekä kehittämään sosiaalisia ja viestinnällisiä taitojaan.”

Mitä kaikkea saimmekaan aikaan

Myös digiä puhuttiin sujuvasti, kun vuorossa oli Intellectual output – eLearning with Pop Up Company Module -verkkoalustan esittely. ”Project-in-Project’ia” esittelivät lehtorit Leni Palminkoski-Pihlamo (liiketalous)
ja Akis Staboulis (ravintola-ala):

””Semidigitaalisessa” Culinary Caravan on the Movessa mukana olleet ravintola-  ja liiketalouden alojen opiskelijat toteuttivat  yhdessä suunnittelemansa ja markkinoimansa pop up -ravintolan kussakin partnerimaassa.

Yrittäjyyteen liittyvien taitojen kylmäharjoittelulle ja yritystoiminnan valmisteluille toimi hankkeessa kehitetty “Building up International elearning Entrepreneurship Platform with Pop up Module” -verkko-oppimisympäristö.”

Pop up -ravintola Teurastamon joulumarkkinoilla

Seminaarissa kuultiin myös hankkeessa mukanan olleiden yritysten ääntä. Sinä toimi Juuri Yhtiöt Oy:n keittiötoimenjohtaja Antti Ahokas, joka kertoi ravintoloitsijoiden näkemyksiä projektin kulusta ja tuloksista sekä siitä, miten opiskelijoiden kreaama pop-up-ravintolakonsepti toimi Teurastamon joulumarkkinoilla.

”Culinary Caravan on the Moven olleen onnistunut projekti. Se on meidän yrityksessämme johtanut paitsi yhdessä tehtyihin hienoihin tapahtumiin ja elämyksiin, myös projektissa kunnostautuneiden opiskelijoiden rekrytointeihin.

Ja pakko hehkuttaa: suomalaiset opiskelijat erottuivat kansainvälisessä joukossa edukseen. Olen todella ylpeä kaikesta, mitä olemme yhdessä saaneet aikaan. Olemme vieneet läpi hankkeen kaikki neljä pop up -ravintolaa ammattimaisesti. Ravintoloiden menut ovat olleet maukkaita – ja keikat jopa taloudellisesti kannattavia. Se on tämän tyyppisissä hankkeissa todella harvinaista. Tällainen onnistuminen tuo uskottavuutta tekemiseen, mikä on tärkeää opiskelijoille.”

Vottosen ON-THE-MOVE-menu

Samanmukaisesti kattavan kevätseminaarin päätteeksi nautittiin

Bocuse d’Or-, Global Chef Challenge- ja Vuoden Kokki 2012 -kilpailussa menestystä niittäneen fine dining -huippukokki Eero Vottosen ON-THE-MOVE-menu.


Culinary Caravan on the Move -kevätseminaari to 3.5.2018

ERASMUS+ CULINARY CARAVAN ON THE MOVE -OPPIMISHANKKEESEEN OSALLISTUJAT: Perho Liiketalousopisto Oy | MERCURIA Kauppiaitten Kauppaoppilaitos Oy | Col legi Badalonès S.L. | Istituto Professionale per i Servizi Alberghieri e della Ristorazione ”Luigi Carnacina” | Riga Technical School of Tourism and Creative Industry | Estudis d´Hoteleria i Turisme CETT S.A. | Jekabpils Agrobusiness College | Istituto di Istuzione Superiore `De Amicis` | Golfa Kluba Restorans Sapori d ´Italia S.R.L | Zipuli Restaurant Juuri

Kun yrittäjyys innostaa

– ammatillisten oppilaitosten opiskelijat perustivat pop up -ravintoloita ympäri Eurooppaa

Loppuvuodesta 2016 käynnissä ollut kansainvälinen Erasmus+ Culinary Caravan on the Move -oppimishanke luotsaa vielä tämän kevään neljän EU-maan ammatillisissa oppilaitoksissa opiskelevia nuoria yrittäjyyteen. Mukana olleet ravintola- ja liiketalouden alojen opiskelijat ovat hankkeen aikana perustaneet neljä pop up -ravintolaa partnerimaissa.

Culinary Caravan on the Move -oppimishankkeen yhtenä liikkeelle panevista voimista oli saada nuoret innostumaan yrittäjyydestä monikulttuurisessa ja käytännönläheisessä ympäristössä. Samalla haluttiin myös kehittää hauskalla ja innostavalla tavalla yrittäjäosaamiseen kiinteästi kuuluvia yhteistyö- ja verkostoitumistaitoja.

Culinary Caravan on the Move -oppimishanketta on yhteisrahoitettu Euroopan unionin Erasmus+-ohjelmasta. Suomessa Erasmus+-ohjelmien hallinnoinnista ja toimeenpanosta vastaa kansallinen toimisto Opetushallituksessa.

Students establish four pop-up restaurants across Europe >>

Culinary Caravan on the Move -kevätseminaari to 3.5.2018

Lisätiedot

Johanna Mäesalu, kv-vaihdon päällikkö
050 380 5944
johanna.maesalu@perho.fi