Monikulttuurisuus ja kansainvälisyys

KEKE-opas:
Tietämätön rakentaa rajoja, jotka rohkea ylittää

Kansainvälisyys ja monikulttuurisuus ovat rajatonta ja rikastavaa vuorovaikutusosaamista.

Kansainvälinen osaaminen tarjoaa kilpailuetua globaalissa maailmassa

Monikulttuurisuus

Monikulttuurisuus on rikkaus. Anna sille mahdollisuus ja ylläty positiivisesti.

Monikulttuurisuuden käsite on monimutkainen ja hyvin laaja. Ennakkoluulot, ennakkoasenteet ja stereotypia-ajattelu juontavat usein juurensa tietämättömyyteen: kun ei tunneta asian todellista laitaa, joudutaan arvaamaan, olettamaan ja yleistämään. Jo­kai­nen meis­tä on eri­lai­nen ja ai­nut­laa­tui­nen. Erilaisuus ei ole syy kiusaamiselle.

Perho Liiketalousopistossa on nollatoleranssi kaikkeen kiusaamiseen.


Kansainvälisyys (kv)

Kansainvälisyys on tärkeä osa maailmankansalaiseksi kasvamista. Siihen liittyvät vahvasti eri kulttuurien kunnioitus, eettisyys ja vastuullisuus.

Monikulttuurisuus ja kansainvälisyys ovat vieraiden kielten ja kulttuurien opiskelua, kv-työssäoppimisjaksoja, -hankkeita, -projekteja sekä opintomatkoja

Kansainvälisyys osaamisena muodostuu tiedoista, taidoista, arvoista, asenteista ja tahdosta, jonka avulla opiskelija pystyy toimimaan demokraattisesti, vastuullisena ja aktiivisena osana paikallista, kansallista, eurooppalaista ja globaalia yhteisöä.

Kv-osaamiseen on yleensä liitetty sellaisia valmiuksia kuin kielitaito, suvaitsevaisuus ja kulttuurien välinen tuntemus. Nykyään puhutaan laajennetusta kansainvälisestä osaamisesta. Siihen kuuluvat edellä mainittujen lisäksi sitkeys, tuottavuus ja uteliaisuus.

Perho Liiketalousopistossa monikulttuurisuus ja kansainvälisyys kuuluvat luontevasti kaikkien opiskelijoiden arkeen. Ne ovat mukana myös perholaisessa opetussuunnitelmassa vieraiden kielten ja kulttuurien opetuksena, kv-työssäoppimisjaksoina, -hankkeina ja projekteina sekä kv-opintomatkoina. Kansainvälinen osaaminen tarjoaa kilpailuetua globaalissa maailmassa.


Testaa, millainen kansainvälinen osaaja olet!


KEKE-opas – sivunavigaatio

3. Monipuoliset ja vastuulliset oppimisympäristöt

4. Sinäkin voit toimia vastuullisesti

5. Lisätietoa ja muita hyvinvoinnin lähteitä

 

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments