Kestävästä gastronomiasta ja matkailusta valtavirtaa

Tänään tiistaina 30.5.2017 alkavan Euroopan kestävän kehityksen viikon >> tähtiä ovat kestävä gastronomia ja matkailu. ELO-säätiö ja Perho Liiketalousopisto ovat julkaisseet omat kestävän kehityksen toimenpidesitoumuksensa osana valtioneuvoston kanslian kestävän kehityksen ohjelmaa Sitoumus 2050 >>

***

ELO – Suomalaisen ruokakulttuurin edistämissäätiö >> ja Perho Liiketalousopisto sitoutuvat vahvistamaan ammattilaisten ymmärrystä vastuullisuudesta yhteisellä lupauksella:

Tarjoamme uusia oivalluksia kestävästä gastronomiasta ja matkailusta koulutuksen ja viestinnän keinoin.

***

”ELOn ja Perho Liiketaloustopiston yhteinen tavoite on tehdä kestävästä gastronomiasta ja matkailusta valtavirtaa sekä tuottaa ruoka- ja matkailualalle kestävyyttä edistäviä osaajia ja toimintamalleja”, kertoo ELO-säätiön johtaja Seija Kurunmäki.

 

Yhteispeli on selvä: ELO tuo monipuolisen yhteistyön keinoin kestävän gastronomian kiinteäksi osaksi ruokakulttuuriamme, Perho LTO kouluttaa kestävän gastronomian ja matkailualan ammattilaisia.

Kuva: @kaisamaria_t

Hyvä kiertämään ja tietous kasvamaan

Kestävä gastronomia kuuluu jo Perho LTO:n oppiaineisiin. Nyt se pilotoi kestävän kehityksen huomioivan laajan koulutusmallin, jonka tavoitteena on, että meiltä valmistuvat ammattilaiset osaavat käyttää muokatun ja muokkaamattoman ympäristömme resursseja viisaasti sekä toimia raaka-ainetta ja luontoa kunnioittavasti.

ELO haluaa osaltaan myös kehittää tapaa, jolla vastuullisuudesta ja kestävyydestä viestitään. Elämyksellisen viestinnän ja monipuolisen yhteistyön keinoin sitoudutaan vahvistamaan ammattilaisten ymmärrystä vastuullisuudesta.

”Kun kestävän kehityksen mukaisesta toiminnasta tulee luonnollinen osa opiskelijoiden ammattitaitoa ja omaa elämäntapaa, myös he haluavat ja osaavat välittää tietoa edelleen”, sanoo Perho Liiketalousopiston rehtori Juha Ojajärvi.

Moniulotteinen urbaani ympäristö on moniulotteinen oppimisympäristö

Perho LTO:lla ja ELO-säätiöllä on kesäkuun alusta lähtien työpaja- ja yleisötilaisuuksia mahdollistava yhteinen tila Helsingin Teurastamolla. Malmin kampuksen Longinojan kaupunkipellolla perholaiset opiskelijat pääsevät näkemään ja kokemaan, mistä ruoka tulee, miten se siirtyy ekologisesti ja kestävän gastronomian filosofian mukaisesti pellolta keittiöön ja siitä sitten asiakkaan lautaselle.

”Edelläkävijänä rakennamme uudenlaisia ilmiöpohjaisia oppimisympäristöjä ja oppimisen malleja opiskelijoille”, lehtori Jarmo Åke sanoo ja lupaa, että Perho Liiketalousopisto haastaa syksyn aikana 15 eriasteista oppilaitosta mukaan toteuttamaan kestävää gastronomiaa ja matkailua.

Lue Perho Liiketalousopiston sitoumus täältä >>
Lue ELO-säätiön sitoumus täältä >>

TIEDOTE 29.5.2017: Kestävästä gastronomiasta ja matkailusta valtavirtaa >>

Kestävästä gastronomiasta ja matkailusta valtavirtaa – kohti kokonaisvaltaisempaa hyvinvointia

Lisätiedot
PERHO LIIKETALOUSOPISTO OY
Juha Ojajärvi, rehtori, toimitusjohtaja
0400 939 269
juha.ojajarvi (at)perho.fi

Jarmo Åke, koulutusteknologian kehittämispäällikkö, lehtori
kestävä gastronomia
040 1478 552
jarmo.ake (at) perho.fi

Anu Nylund, kehittämispäällikkö
matkailu
040 962 2006
anu.nylund (at) perho.fi

ELO-säätiö
Seija Kurunmäki, johtaja
0400 460894
seija.kurunmaki (at) elo-saatio.fi