Kestävä kehitys ja laatu
KASVUA KEHITTYEN JA INNOVOIDEN
Kestävä kehitys on kiinteä osa Perho Liiketalousopistoa. Koko toiminnan läpi leikkaava laatu ja sen hallinta toteutuvat, kun johto ja henkilöstö ovat ammattitaitoisia, osaavia ja laadun kehittämiseen sitoutuneita ja motivoituneita.
Olemme tunnettuja ja tunnustettuja toimintamme korkeasta laadusta. Viimeisimpänä osoituksena tästä Perho Liiketalousopisto voitti vuoden 2022 ammatillisen koulutuksen laatupalkinnon valtakunnallisessa laatupalkintokilpailussa.
Palkintoperusteluiden mukaan Perho Liiketalousopisto on tehnyt pitkäjänteisesti työtä kestävän kehityksen edistämiseksi ja laadun varmistamiseksi.
Kestävä kehitys on strategian keskiössä ja läpäisee koko toiminnan. Opiskelijamme ovat aidosti toiminnan keskiössä ja he kokevat turvallisuutta ja välittämistä.
***

Green City Farmilla opiskelijamme pääsevät tutustumaan ekologiseen maanviljelyyn ja tutustumaan ruoan matkaan pellolta takaisin peltoon
Henkilöstömme ja opiskelijamme tiedostavat ekologisen, taloudellisen, sosiaalisen ja kulttuurisen vastuunsa sekä sitoutuvat noudattamaan ja edistämään suunnitelmallisesti kestävän kehityksen periaatteita toiminnassaan.
Laatupolitiikan tavoitteena Perho Liiketalousopistossa on ammatillisen koulutuksen laatujohtajuus, joka johtaa asiakastyytyväisyyteen ja Perho Liiketalousopiston menestymiseen.
Arvo-lupaus: Vastuu ympäristöstä
Perho Liiketalousopiston ravintola-, matkailu- ja liiketoiminnan alojen sekä huippu-urheilun Helsingin Malmilla ja Töölössä sijaitsevilla kampuksilla opiskelee ja työskentelee päivittäin parituhatta henkilöä.
Negatiivinen ympäristövaikutuksemme on siis lähtökohtaisesti merkittävä, mutta pyrimme aktiivisesti pienentämään sitä hiomalla ja muuttamalla toimintatapojamme entistä vastuullisemmiksi muun muassa ’luopumalla, korvaamalla ja kierrättämällä’.
Muun muassa näin Perho Liiketalousopistossa tehdään kestävää tulevaisuutta:
Vastuulliseen toimintaan step-by-step -sitoutuneena oppilaitoksena myös positiivinen ympäristövaikutuksemme on suuri jo koulutustehtävämme myötä. Missiomme ”Luomme menestyksen mahdollisuuksia” kattaa ammatillisen osaamisen myös kestävän kehityksen osalta: meiltä työelämään valmistuu valveutuneita ammattilaisia, jotka vievät kestävän kehityksen arvot ja osaamisen mukanaan työpaikoilleen.
Pellolta peltoon
Aloitimme oman peltoviljelyn toukokuussa 2017. Green City Farmin ensimmäinen satokausi perustui enimmäkseen maanparannusviljelyyn, jolla elvytettiin peltoalueen maaperän ravintoaineet ja pieneliöt luonnonmukaisin menetelmin.
Viljelemme kaupunkipellollamme muun muassa porkkanaa, punajuurta, pensaspapuja, avomaankurkkuja, yrttejä, salaattia, lehtikaalia, fenkolia ja mesikasveja, joita myymme valikoidusti myös helsinkiläisille kestävän gastronomian huippuravintoloille.
Ympäristövastuun perholaiset stepit
Kiinnitämme huomiota hiilijalan- ja -kädenjälkeemme
Suurimmat ilmastopäästömme syntyvät ruokailun lisäksi opiskelijoiden ja henkilöstön liikkumisesta sekä kampusten energiankulutuksista. Pyrimme minimoimaan ilmastovaikutuksemme kannustamalla Perho Liiketalousopiston väkeä kestävään liikkumiseen. Lisäksi seuraamme vuosittain kampustemme energian- ja vedenkulutusta.
Hiilijalanjäljen lisäksi toiminnallamme on suuri hiilikädenjälki, sillä koulutamme oppilaistamme kestävyyden lähettiläitä.
Edistämme kierrätystä
Perho Liiketalousopistossa ruokailee päivittäin satoja ihmisiä, mikä tarkoittaa muun muassa ruokahävikkiä ja jätteitä. Pyrimme ennakoimaan valmistettavan ruoan määrää ja noudatamme kestävän ravinnontuotannon ympyrää biokompostoimalla ruokajätteen lähiruokaa tuottavan Green City Farm -kaupunkipeltomme maanparannusaineeksi.
Olemme mukana myös hankkeissa kehittämässä keinoja, joilla pääkaupunkiseudun lähiruoka saadaan helposti kaikkien saataville ja hävikkiruoka takaisin kiertoon.
Löydät ke 10.3.2020 julkaistun arvolupauksemme myös täältä >>