Kestävä kehitys ja laatu

KASVUA KEHITTYEN JA INNOVOIDEN

Kestävä kehitys on kiinteä osa Perho Liiketalousopistoa. Koko toiminnan läpi leikkaava laatu ja sen hallinta toteutuvat, kun johto ja henkilöstö ovat ammattitaitoisia, osaavia ja laadun kehittämiseen sitoutuneita ja motivoituneita.

Perho Liiketalousopisto voitti vuoden 2022 ammatillisen koulutuksen laatupalkinnon valtakunnallisessa laatupalkintokilpailussa

Perho Liiketalousopistolle ammatillisen koulutuksen laatupalkinto 2022 →

Olemme tunnettuja ja tunnustettuja toimintamme korkeasta laadusta. Viimeisimpänä osoituksena tästä Perho Liiketalousopisto voitti vuoden 2022 ammatillisen koulutuksen laatupalkinnon valtakunnallisessa laatupalkintokilpailussa.

Palkintoperusteluiden mukaan Perho Liiketalousopisto on tehnyt pitkäjänteisesti työtä kestävän kehityksen edistämiseksi ja laadun varmistamiseksi.

Kestävä kehitys on strategian keskiössä ja läpäisee koko toiminnan. Opiskelijamme ovat aidosti toiminnan keskiössä ja he kokevat turvallisuutta ja välittämistä.

***

Green City Farm on yksi Perho Liiketalousopiston oppimisympäristöistä

Green City Farmilla opiskelijamme pääsevät tutustumaan ekologiseen maanviljelyyn ja tutustumaan ruoan matkaan pellolta takaisin peltoon

Henkilöstömme ja opiskelijamme tiedostavat ekologisen, taloudellisen, sosiaalisen ja kulttuurisen vastuunsa sekä sitoutuvat noudattamaan ja edistämään suunnitelmallisesti kestävän kehityksen periaatteita toiminnassaan.

Laatupolitiikan tavoitteena Perho Liiketalousopistossa on ammatillisen koulutuksen laatujohtajuus, joka johtaa asiakastyytyväisyyteen ja Perho Liiketalousopiston menestymiseen.


Arvo-lupaus: Vastuu ympäristöstä

Perho Liiketalousopiston ravintola-, matkailu- ja liiketoiminnan alojen sekä huippu-urheilun Helsingin Malmilla ja Töölössä sijaitsevilla kampuksilla opiskelee ja työskentelee päivittäin parituhatta henkilöä.

Negatiivinen ympäristövaikutuksemme on siis lähtökohtaisesti merkittävä, mutta pyrimme aktiivisesti pienentämään sitä hiomalla ja muuttamalla toimintatapojamme entistä vastuullisemmiksi muun muassa ’luopumalla, korvaamalla ja kierrättämällä’.

Muun muassa näin Perho Liiketalousopistossa tehdään kestävää tulevaisuutta:

 

Vastuulliseen toimintaan step-by-step -sitoutuneena oppilaitoksena myös positiivinen ympäristövaikutuksemme on suuri jo koulutustehtävämme myötä. Missiomme ”Luomme menestyksen mahdollisuuksia” kattaa ammatillisen osaamisen myös kestävän kehityksen osalta: meiltä työelämään valmistuu valveutuneita ammattilaisia, jotka vievät kestävän kehityksen arvot ja osaamisen mukanaan työpaikoilleen.

Pellolta peltoon

Aloitimme oman peltoviljelyn toukokuussa 2017. Green City Farmin ensimmäinen satokausi perustui enimmäkseen maanparannusviljelyyn, jolla elvytettiin peltoalueen maaperän ravintoaineet ja pieneliöt luonnonmukaisin menetelmin.

Viljelemme kaupunkipellollamme muun muassa porkkanaa, punajuurta, pensaspapuja, avomaankurkkuja, yrttejä, salaattia, lehtikaalia, fenkolia ja mesikasveja, joita myymme valikoidusti myös helsinkiläisille kestävän gastronomian huippuravintoloille.


Ympäristövastuun perholaiset stepit

Kiinnitämme huomiota hiilijalan- ja -kädenjälkeemme

Suurimmat ilmastopäästömme syntyvät ruokailun lisäksi opiskelijoiden ja henkilöstön liikkumisesta sekä kampusten energiankulutuksista. Pyrimme minimoimaan ilmastovaikutuksemme kannustamalla Perho Liiketalousopiston väkeä kestävään liikkumiseen. Lisäksi seuraamme vuosittain kampustemme energian- ja vedenkulutusta.

Hiilijalanjäljen lisäksi toiminnallamme on suuri hiilikädenjälki, sillä koulutamme oppilaistamme kestävyyden lähettiläitä.

Edistämme kierrätystä

Perho Liiketalousopistossa ruokailee päivittäin satoja ihmisiä, mikä tarkoittaa muun muassa ruokahävikkiä ja jätteitä. Pyrimme ennakoimaan valmistettavan ruoan määrää ja noudatamme kestävän ravinnontuotannon ympyrää biokompostoimalla ruokajätteen lähiruokaa tuottavan Green City Farm -kaupunkipeltomme maanparannusaineeksi.

Olemme mukana myös hankkeissa kehittämässä keinoja, joilla pääkaupunkiseudun lähiruoka saadaan helposti kaikkien saataville ja hävikkiruoka takaisin kiertoon.

Suojelemme luonnon monimuotoisuutta

Luomme monimuotoisen tilan ekologisille, sosiaalisille ja taloudellisille ideoille toteuttamalla luonnonmukaista viljelyä, maanhoitoa ja kumppanuusmaataloutta. Koulutuksissamme ovat läsnä Suomen puhdas ja monimuotoinen luonto sekä kestävä talous. Lisäksi kaikki opiskelijamme pääsevät kokemaan ekologista maanviljelyä Green City Farmillamme.

Peltoviljelyn ohella tarhaamme mehiläisiä ja omistamme omenaosuuksia kumppanuusmaatilalta.

Edistämme kestävää gastronomiaa

Ruoan ilmastovaikutukset ovat suunnilleen yhtä suuret kuin liikenteen tai asumisen.

Koulutamme opiskelijoistamme metsien, peltojen ja vesistöjen resursseja viisaasti käyttäviä sekä ruoan raaka-aineita ja luontoa kunnioittavia ammattilaisia. Uusia innovaatioita ja ratkaisumalleja kestävään gastronomiaan etsimme ja löydämme olemalla mukana hankkeissa, joissa kuluttajille kehitetään helppoja tapoja tehdä ilmaston ja ravitsemuksen kannalta hyviä ruokavalintoja.


Löydät ke 10.3.2020 julkaistun arvolupauksemme myös täältä >>