Kokin intensiivikoulutus alan ytimeen – To get to the point of Restaurant Cook (koulutusnumero 680536)

Kokin intensiivikoulutus alan ytimeen -koulutus on suunnattu ensisijaisesti ilman ammatillista koulutusta oleville vähintään 18-vuotiaille työttömille ja työttömyysuhan alaisille, joiden tavoitteena on kokin ammatissa työskenteleminen ja unelmana ehkä jopa alan yrittäjyys.

Koulutuksen toissijaisena kohderyhmänä ovat työttömät ja työttömyysuhan alaiset alalle suuntaavat ammatinvaihtajat. Hakijoilta edellytetään vahvaa motivaatiota kokin työhön, kiinnostusta palvelualalla työskentelemiseen, keittiötyöskentelyyn soveltuvaa terveyttä, valmiutta käsitellä ja maistaa kaikkia ruoanvalmistamisessa käytettäviä raaka-aineita, valmiutta ajoittain nopeatempoiseen vuorotyöhön sekä riittävää suomen kielen taitoa.

KOULUTUKSEN SISÄLTÖ

  • Koulutuksen aloitus, sisältö, ohjeet ja apuvälineet (verkkokampus)
  • Kokin työnkuva ja toimialatuntemus
  • Keittiön koneet, laitteet ja välineet, ergonomia ja turvallinen työskentely
  • Ammattikeittiötyön perusteet
  • Hygieniaosaaminen, testi
  • Työskentely- ja vuorovaikutustaidot
  • Kaksi työssäoppimisjaksoa yhdessä tai kahdessa työssäoppimispaikassa
  • Tutkinnon osien (Ravintola- ja catering-alan perustutkinto: Ravitsemispalveluissa toimiminen, Annosruokien valmistus) suorittaminen ja arviointikeskustelut
  • Koulutuksen päätöspäivä

KOULUTUKSEEN HAKEMINEN

Voit hakea koulutukseen täyttämällä sähköisen hakemuksen osoitteessa www.te-palvelut.fi > Haussa oleva työvoimakoulutus (sanahakuna toimii koulutuksen numero 680536 tai koulutuksen nimi > Näytä ilmoitukset, sivun vasen alareuna > klikkaa koulutusta, johon olet hakemassa > valitse Tiedot-välilehti, sivun yläreuna > Hae tähän koulutukseen).

Mikäli täytät sähköisen koulutushakemuksen ilman pankkitunnuksia, sinun on vahvistettava hakemuksesi TE-toimistossa ennen hakuajan päättymistä. Vaihtoehtoisesti voit hakea jättämällä paperihakemuksen työ- ja elinkeinotoimistoon. Koulutushakemuksesi käsittelyä voit seurata www.te-palvelut.fi > Oma asiointi > koulutushakemus.

Esivalinta tehdään koulutushakemusten perusteella. Hakemuksessa on tärkeää tuoda esille soveltuvuutta ja motivaatiota koulutukseen. Voit hakemuksessa kuvata myös mahdollista aiempaa ravintola-alan osaamistasi ja/tai suhdettasi ruokamaailmaan. Esivalinnan jälkeen osa hakijoista kutsutaan ryhmähaastatteluun. Ryhmähaastattelut järjestetään Perho Liiketalousopiston tiloissa viikolla 39. Opiskelijavalinnasta vastaa Uudenmaan TE-toimisto.

Tietoa työvoimakoulutuksesta ja koulutuksen aikana maksettavista taloudellisista etuuksista saa puhelimitse p. 0295 020 702 ma-pe klo 9-16.15 tai sähköpostilla koulutusneuvonta@te-toimisto.fi tai www.facebook.com/koulutusneuvonta

LISÄTIETOJA

Sami Rantanen, Perho Liiketalousopisto Oy/Perho PRO, sami.rantanen@perho.fi, 040 5959 644

Salla Frydrychová, Uudenmaan TE-toimisto koulutusyksikkö, salla.frydrychova@te-toimisto.fi