Kokki peltotöissä

Opiskelija- ja uratarinat

Kuka #perholainen kokki

Selma, 24 v
helsinkiläinen ravintola- ja catering-alan opiskelija, kokki
missä vaan eräily, lukeminen

Kokki peltotöissä, kokiksi opiskeleva Selma

Mitä nyt, SELMA?

Valmistun keväällä 2021 ravintola- ja catering-alan ylioppilaspohjaisesta perustutkinnosta kokiksi. Olin loppukeväästä peltoharjoittelijana Green City Farmilla.

Tänään valmistaudun Romaniasta saapuvan vuoden ikäisen rescue-koiran mukanaan tuomaan elämänmuutokseen.  Olen tähän saakka hoitanut rescue-koiria kunnes ne ovat päässet omaan turvalliseen ja pysyvään kotiin, mutta nyt minulla on vihdoinkin oma koira.

Miksi/miten hakeuduit opiskelemaan Perho Liiketalousopistoon?

Minulle oli ennättänyt kertyä hieman kokemusta ja kavereita ravintola-alalta ja tiesin, että alalla riittäisi aina töitä.

Keittiöapulaisena lasten leirillä varhaisteininä valmistin keittiössä nälkäisille leiriläisille isoja satseja ruokaa – ja kuunneltiin hyvää musaa. Myös puskaradion kaiuttimet olivat korvan juuressa, ja pääsin joka paikan höyläksi pieneen kouluun rakennettuun hotelliin Turun saaristossa. Idyllisessä hotellissa onnistuin tuppautumaan apukäsineni kokkien riesaksi.

Helsinkiin muutettuani olin töissä kahvilassa ja mietin, mitä haluaisin seuraavaksi tehdä. Menin töihin ravintola Nollaan.

Erilaisen konseptin ravintola Nollassa kiinnostuin tosissani käsillä tekemisestä ja kestävästä ruoantuotannosta. Olin jo hakenut Perho Liiketalousopistoon, mutta täysiaikainen tarjoilijan työpaikka Nollassa ajoi sillä kertaa ravintola opintojen edelle. Vaan nyt olen täällä :)

Ravintola-alalle kaivataan hyviä tyyppejä ja tekijöitä. Jos kreisi meininki ja käsillä tekeminen kiinnostaa, ei muuta kuin nokka kohti ravintola-alan opintoja ja sitten töihin. Ravintoloita erilaisine konsepteineen löytyy jokaisen työnhakijan makuun. Tapoja tehdä ravintolatyötäkään ei ole vain ole yksi tai kaksi vaan monia.

Stoorisi

Arvostan luontoa ja toivon kestävyyden ja monimuotoisuuden lisääntyvän. Perho Liiketalousopiston Green City Farmilla olen kasvukauden alussa muokannut maata, istuttanut ja hoitanut taimia. Haluan nähdä kuinka mikroskooppisen pienestä siemenestä kasvaa syötävää. Moni nuori tai aikuinenkaan ei tunnista pellolla kasvavaa porkkanaa naatista samaksi kaupan kauppaamaksi juurekseksi.

Lähtökohtaisesti kokin on hyvä tietää miten kasvit kasvavat mullassa ravinnerikkaiksi, terveelliseksi syötäväksi ja kuinka paljon vaivaa koko prosessi vaatii, ennen kuin ne saadaan satokautena sekä sen jälkeen ravintolaan kokin kasariin.  Green City Farmin työntekijöillä on viljelystä paljon tietoa ja kokemusta, josta olen muiden peltoharjoittelijoiden tavoin itselleni pienen siivun lohkaissut.

Syyskuussa menen töihin Green City Farmin Sadonkorjuumarkkinoille  ja kovasti toivon pääseväni peltotöihin myös kesällä 2021.

Kokki peltotöissä – lisätiedot

Heidi Hovi-Sippola
viljelytoiminnan asiantuntija, Green City Farm
040 150 4252
heidi.hovi-sippola (at) perho.fi

Opiskelija- ja uratarina-arkisto >>