Kaisla

Kokkitaituri & Bocuse d’Or -assistentti

Kaisla Heimala, 18 v
Perho Liiketalousopiston kolmannen eli viimeisen vuoden opiskelija, hotelli-, ravintola ja cateringalan perustutkinto, kokki.

Moi Kaisla! Mikä meininki?

Tulossa Taitaja2017 finaalit 15.–18.5. sekä valmistujaisjuhla 2.6.2017.

Missä olen menestynyt?
Sijoituin toiseksi Taitaja2017-semifinaalissa
Rovaniemellä helmikuussa 2017 ravintolakoulujen SM-kilpailussa kokkiparini kanssa sijalle 2.
Eero Vottosen ja Miikka Mannisen assistenttina Bocuse d´Or–kilpailuharjoittelujen ajan talvesta 2016 alkutalveen 2017

Miksi kilpailutoimintaan?
Halusin ottaa ruonvalmistuksesta irti kaiken mahdollisen Perhossa. Minua kiinnostaa etenkin fine dining-ruoanvalmistus, joka on luovan ihmisen kädentaidoille parasta harjoitusta. Ujolle ihmiselle kilpailutilanteen jännittämisen, kun kaikki katsoo, aiheuttama adrenaliinimyrsky on mahtavaa tunne. Pieni, pian hälvenevä alkujännitys auttaa keskittymään ja tehostaa tekemisiäni.

Kilpailuihin valmentautuminen?
Valmentajani on tällä hetkellä Jarmo Liimatainen. Treenaan kolmesti viikossa. Aikaa on, nyt kun opintoni ovat valmiit. Loppupuolella, kisojen lähestyessä treenikertoja on tiheämmässä. Harjoittelen viiden ryppään tehtävistä niin sanottua ennakkotehtävää, johon Taitaja-organisaation puolesta on määrätty menu ja raaka-aineet. Lempparini raaka-aineista on kana, josta voin tehdä monipuolisesti ruoka-annoksia, ja toisaalta mietityttää kun raparperin hapokkuus juoksettaa helposti kermaisen moussen.

Käykö kisaodotus voimille?
Ei ehkä vielä. Annokset kehittyvät hyvin. Minulle vieras vegaanikaturuoka-tehtävä asettaa haasteita.

Millä mielellä lähdet Taitaja-kisaan?
Haen Taitaja2017-kilpailusta voittoa.

Millaista on ollut opiskelu Perho Liiketalousopistossa? Tai Helmi Liiketalousopistossa – miten vain!
Hain silloiseen Ravintolakoulu Perhoon, jossa opiskelu oli ykkösvalintani. Olen saanut ja oppinut paljon ammattitaitoisilta opettajilta. Opetustilat ja etenkin keittiöt ovat niin tikissään kuin olla voi. Ensimmäisenä vuotena ujostutti, mutta työskentely uusien ja jonkin verran vaihtuvien ihmisten kanssa vahvisti sisäistä minua, ja työskentely kävi helpommaksi. Keittiössä olemme ryhmässä yksilöitä.