Sanottu ja tehty
Kouluyhtiö Perho Liiketalousopisto Oy
Perho Liiketalousopisto kouluttaa ammattitaitoisia ja ennakkoluulottomia palvelualojen osaajia ja varmistaa heidän työllistymisensä ja urakehityksensä.
Opetus- ja kulttuuriministeriö palkitsi meidät 2022 ammatillisen koulutuksen laatupalkinnolla, joka myönnetään tunnustuksena toiminnan, sen jatkuvan kehittämisen ja tulosten laadusta sekä esimerkillisestä työstä ammatillisen koulutuksen kehittämisessä.
Lue lisää >>
Koulutuksemme tavoitteet
Tarjoamamme koulutuksen tavoitteet*
- kohottaa ja ylläpitää väestön ammatillista osaamista
- antaa mahdollisuus ammattitaidon osoittamiseen sen hankkimistavasta riippumatta
- kehittää työ- ja elinkeinoelämää ja vastata sen osaamistarpeisiin
- edistää työllisyyttä
- antaa valmiuksia yrittäjyyteen ja työ- ja antaa
- valmiuksia toimintakyvyn jatkuvaan ylläpitoon
- tukea elinikäistä oppimista ja ammatillista kasvua.
*ammatillista koulutusta koskevan laki
Tehtävämme on myös
- edistää tutkintojen tai niiden osien suorittamista
- tukea opiskelijoiden kehitystä hyviksi, tasapainoisiksi ja sivistyneiksi ihmisiksi ja yhteiskunnan jäseniksi
- antaa opiskelijoillemme jatko-opintovalmiuksien, ammatillisen kehittymisen, harrastusten sekä persoonallisuuden monipuolisen kehittämisen kannalta tarpeellisia tietoja ja taitoja.
Perho Liiketalousopisto on ravintola-, matkailu- ja liiketoiminnan alojen yksityinen oppilaitos. Toimintamme Perho Liiketalousopistona alkoi 1.1.2017, kun Helmi Liiketalousopisto, Ravintolakoulu Perho ja Haaga-Perho yhdistettiin.
Olemme pääkaupunkiseudun urheiluakatemia Urhean aktiivinen jäsen, jolle opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt urheilijoiden ammatillisen koulutuksen erityistehtävän, valtakunnallisen urheiluoppilaitoksen statuksen.
Mahdollistamme opiskelijoillemme kansainväliset yksilölliset opintopolut kiinnostusten kohteiden ja oppimistavoitteiden mukaisesti. Monikulttuurisuus ja kansainvälisyys – vieraat kielet ja kulttuurit, kansainvälisyys työelämässä oppimisen jaksot, monialaiset hankkeet ja projektit sekä opintomatkat – kuuluvatkin luontevasti opetussuunnitelmiimme ja sitä myöten kaikkien perholaisten arkeen.
Ammatillinen lisä- ja lyhytkoulutus sekä yritysvalmennus on keskitetty kouluyhtiömme Perho PRO -aikuiskoulutusyksikköön.
Perho Liiketalousopiston omistavat Haaga Instituutti -säätiö (50 %) ja Helmi Liiketalousopisto Oy (50 %).
Perholainen valmistuu suoraan työelämään
Perho Liiketalousopistolla on läsnäolevana noin 1.600* ravintola-alan, matkailualan, liiketoiminnan ja urheilijan ammatillisen koulutuksen opiskelijaa (*kevät 2021). Vuoden 2020 aikana valmistui yhteensä 654 uutta osaajaa. Opintojen läpäisyprosentti on jopa 80 ja lähes jokainen perholainen työllistyy heti opintojen päätyttyä.
Toimintamme tärkeimmät vastuullisuusnäkökulmat
Toimivat ja turvalliset oppimisratkaisut, yhteisöllisyys ja tasa-arvoisuus, hyvinvoinnin kehittäminen, vahvuuksien ja moninaisuuksien hyödyntäminen, kestävä kehitys osana opetusta, hiilijalanjälki ja ympäristökädenjälki, kestävä gastronomia, kiertotalouden edistäminen, monialainen yhteistyö, vastuulliset hankintakäytännöt ja rahoituspohjan laajentaminen
Megatrendit oppilaitostoimintaympäristössä
Hyvinvoinnin trendikkyys korostuu
>> edistämme henkilöstön ja opiskelijoiden hyvinvointia eri keinoin
Liiketoiminnan digitalisoituminen jatkuu
Seuraamme digitalisoitumisen etenemistä ja reagoimme siihen nopeasti
>> käytössämme on verkkokampus
Itsensä työllistäminen on valtavirtaa
Tulevaisuudessa työpaikkaa vaihdetaan usein ja itsensä työllistäminen korostuu
>> lisäämme tekemällä ja kokemalla oppimisen määrää opetuksessa
Väestön alueellinen kasvu
Nuorten ikäluokkien kasvu lisää opiskelijamääriä ja maahanmuuttajien päävirrat suuntautuvat pk-seudulle
>> varaudumme opiskelijamäärän kasvuun
Kestävän kehitys
Kestävän kehityksen ja vastuullisuuden merkitys korostuu
> kestävä kehitys sisältyy koulutuksemme osaamistavoitteisiin ja on osa työelämän kehitystehtäväämme
Sanottu ja tehty – lisätiedot
Juha Ojajärvi, rehtori, toimitusjohtaja
0400 939 269
juha.ojajarvi (at) perho.fi