Rehtorin terveiset

Tule siksi, mikä haluat olla.

Kaikki Perho Liiketalousopiston toiminta perustuu vastuullisuuteen.

Vastuullisuusraportti rehtori Juha Ojajärvi Green City Farmin maisemissa

Tuemme opiskelijoidemme kasvua kestävän kehityksen lähettiläiksi, jotka haastavat myös työelämän vastuulliseen tapaan toimia, sanoo kuvassa oleva Perho Liiketalousopiston rehtori Juha Ojajärvi

Kyllä, näin se on. Vastuullisuus on meidän valintamme, joka kantaa pitkälle tulevaisuuteen.

Perustehtävämme on tietysti kouluttaa kovan luokan ravintola-, matkailu- ja liiketoiminnan ammattilaisia. Tulevaisuuden huippuosaajilta vaaditaan kuitenkin vielä enemmän. Alaan katsomatta ympäristötietoisuus ja kestävään elämäntapaan sitoutuneisuus ovat osa uutta ja uudistunutta ammattitaitoa. Pitää myös osata ja uskaltaa haastaa työelämä tekemään vastuullisia valintoja.

Vastuullisuus on kiinteä osa perholaista yhteisöllisyyttä, jonka kulmakiviä ovat arvomme edelläkävijä, innostava, vastuullinen ja palveleva. Vastuullisuus on siis osa jokapäiväistä aktiivista tekemistämme jopa siinä määrin, että olemme tunnustettu edelläkävijä muun muassa vastuullisen matkailun ja kestävän gastronomian koulutuksen osalta.

Vastuullisuus motivoi

Toimintamme alkoi vuoden 2017 alussa kahden koulun, Helmi Liiketalousopiston ja Ravintolakoulu Perhon, yhdistämisellä.

OKM:n valtionosuusleikkauksista huolimatta saimme tasapainotettua talouden ja luotua elinvoimaisen, hyvinvoivan oppilaitoksen ilman, että ainuttakaan työntekijää irtisanottiin. Tämä vaati koko henkilöstöltä suurta sitoutumista, mikä oli mielestäni lukuvuoden 2017–2018 suurimpia saavutuksia.

Lyhyen historiamme ajalta nostan esiin yhtenä saavutuksena myös Green City Farmin toiminnan vakiinnuttamisen ja kestävän gastronomian osaamiskeskuksen rakentamisen aloittamisen. Olemme toteuttaneet muun muassa useampia satomarkkinoita ja kestävän gastronomian huippuseminaareja.

Vastuullisuustyö on pitkäjänteistä, jatkuvaa innovointia ja ideoiden käytäntöön pukkaamista eli erittäin motivoivaa!

Rehtorin terveiset – lisätiedot

Juha Ojajärvi, rehtori, toimitusjohtaja
0400 939 269
juha.ojajarvi (at) perho.fi