Merkonomi

Liiketoiminnan perustutkinto, merkonomi

Merkonomiksi valmistavilla liiketoiminnan opinnoilla sekä niitä fiksusti tukevalla työelämässä oppimisella hankittu käytännönläheinen osaaminen on haluttua valuuttaa tehtävissä, joissa on osattava tarttua myös toimeen.

Valinnaisilla tutkinnon osilla luot omanlaisesi merkonomin tutkinnon. Omista tutkinnonosavalinnoistasi riippuen voit suuntautua esimerkiksi asiakaspalveluun ja markkinointiin, kaupan alaan, b2b-myyntiin, finanssialan asiakasneuvontaan, kirjanpitoon jne. 


Tule siksi, mikä haluat olla.

Tutkinto: Liiketoiminnan perustutkinto
Tutkinnon osat >>
Tutkintonimike: Merkonomi
Pohjakoulutus: Peruskoulu- tai lukio-/muut opinnot ja/tai työkokemus
Koulutuksen laajuus: 180 osaamispistettä
Suunniteltu kesto: Yksilöllinen. Peruskoulupohjaiset opinnot noin 3 vuotta.
Lukion, muun ammatillisen tutkinnon suorittaneilla ja/tai pitkän työkokemuksen hankkineilla opintojen kesto on hyvin yksilöllinen, keskimäärin noin vuosi.
Opintojen muoto: Määritellään henkilökohtaisessa osaamisen kehittämissuunnitelmassa (HOKS).
Työelämässä oppiminen: 
Suomessa tai ulkomailla
Opetuskieli:
Suomi
Kampus:
Liiketoiminnan opintojen pääkampus on Malmi, mutta opintoja voi olla myös Töölön kampuksella
Pääsykoe: Ei (yhteishaku). Jatkuvassa haussa hakeneet kutsutaan hakemusten perusteella soveltuvuushaastatteluun. Urheilijastatuksella hakevat kutsutaan urheilijahaastatteluun.
Kielikoe: Hakijan äidinkielen ollessa muu kuin suomi, selvitämme hakijan riittävät valmiudet opiskeluun kielikokeella. Riittävän kielitaidon vähimmäisvaatimus liiketoiminnan perustutkintoon hakeville on B2.1.

Merkonomiksi myös kaksoistutkintona

Liiketoiminnan peruskoulupohjaisen perustutkinnon voi suorittaa myös kaksoistutkintona (perustutkinto ja lukio-opintoja). 


Liiketoiminnan perustutkinto, merkonomi

Yhteishaku @ Opintopolku.fi

Jos olet juuri päättänyt tai päättämässä peruskoulun, hae liiketoiminnan perustutkintoon (myös kaksoistutkinto) yhteishaussa. Opinnot alkavat elokuussa 2

Lisätietoa yhteishausta >>

Jatkuva haku koko ajan

Jos olet jo suorittanut toisen asteen (lukio, ammatilliset opinnot) tai korkeakoulututkinnon tai sinulta ovat jääneet opinnot kesken ja/tai sinulla on työelämäkokemusta, hae jatkuvassa haussa.

Jos olet hankkinut ravintola-alan työkokemusta/sinulla on alan työpaikka, voit suorittaa opinnot myös oppi- tai koulutussopimuksella.

Sähköiseen hakemukseen, jonka löydät myös Opintopolku.fi:stä, tulee liittää kaikki aikaisemmat koulu- ja työtodistukset.

Lisätietoa jatkuvasta hausta >>

Merkonomi – lisätiedot

Peruskoulupohjaiset opinnot, myös kaksoistutkinto
Heidi Havumäki, koulutuspäällikkö
040 714 4246
heidi.havumaki (at) perho.fi

Lukio- ja muu tutkinto- ja/tai työelämäpohjaiset opinnot
Kirsi Kärki-Luoto, koulutuspäällikkö
040 7144 264
kirsi.karki-luoto (at) perho.fi

Opiskelijaksi valinta >>