Vastaanottovirkailija

Matkailualan perustutkinto, majoituspalvelujen osaamisala

Matkailualan perustutkinnon majoituspalvelujen osaamisalalta valmistuu vastaanottovirkailijaksi.

Hotelliala on kasvussa – muun muassa pääkaupunkiseudulle on lähivuosina nousemassa lähes kolmekymmentä uutta hotellia, joissa tarvitaan ammattitaitoista työvoimaa.

Vastaanottovirkailijan työtehtäviä on huolehtia esimerkiksi hotellin tai kylpylän vastaanoton asiakaspalvelusta – ottaa vastaan huonevarauksia sekä hoitaa asiakkaiden tulo- ja lähtöselvitykset ja laskutus. Työllistymismahdollisuudet ovat hyvät niin Suomessa kuin ulkomailla. Vastaanottovirkailijan opinnoissa sekä itse ammatissa mm. asiakaspalvelutaidot, järjestelmällisyys ja kielitaito ovat valttia.

Voit suorittaa koko tutkinnon tai osan/osia siitä – poimi itse parhaat palat! Opinnoilla voit siis hankkia alan osaamisen nollasta sataan tai täydentää osaamistasi haluamillasi tutkinnon osilla. Jos toimit jo matkailualalla, mutta sinulla ei ole pätevyyttä, voit hankkia sen sujuvasti myös työn ohessa.


Matkailualan perustutkinto tiivistetysti

Tutkinto: Matkailualan perustutkinto
Tutkinnon osat >>
Tutkintonimike: Matka-asiantuntija
Osaamisala:
Matkapalvelujen myynti (opiskelijavalinnat tehdään matkailualan perustutkintoon)
Pohjakoulutus: Peruskoulu- tai lukio-/muut opinnot ja/tai työkokemus
Koulutuksen laajuus:
180 osaamispistettä
Suunniteltu kesto: Yksilöllinen. Mahdollinen aiemmin hankimasi osaaminen (lukio/muu tutkinto ja/tai työkokemus) lyhentää opintojesi pituutta. Esim. lukion päättötodistuksen omaavalla opintojen kesto on enintään 2 vuotta.
Opintojen muoto:
Määritellään henkilökohtaisessa osaamisen kehittämissuunnitelmassa (HOKS).
Työelämässä oppiminen: Suomessa tai ulkomailla
Opetuskieli:
Suomi
Kampus:
Pääkampus on Malmi.  Jos haet kaksoistutkintoon, voit valita pääkampukseksi Malmin tai Töölön.
Pääsykoe: Ei (yhteishaku). Jatkuvassa haussa hakeneet kutsutaan hakemusten perusteella soveltuvuushaastatteluun. Urheilijastatuksella hakevat kutsutaan urheilijahaastatteluun.
Kielikoe: Hakijan äidinkielen ollessa muu kuin suomi, selvitämme hakijan riittävät valmiudet opiskeluun kielikokeella. Riittävän kielitaidon vähimmäisvaatimus matkailualan perustutkintoon hakeville on B2.1.


Hakeminen matkailualan perustutkintoon: majoituspalvelujen osaamisala, vastaanottovirkailija

Yhteishaku keväisin

Jos olet juuri päättänyt tai päättämässä peruskoulun, hae matkailualan perustutkintoon yhteishaussa. Peruskoulupohjalta suoritettavassa matkailualan perustutkinnossa voit suorittaa myös lukio-opintoja. Vaikka lukio-opinnot eivät johtaisi ylioppilastutkintoon, voit silti valmistua ammatilliseen perustutkintoon.

Yhteishaussa hakeneille ei ole pääsykoetta tai soveltuvuushaastattelua. Opinnot alkavat elokuussa.

Lisätietoa yhteishausta >>

Jos et tullut valituksi suoraan yhteishaussa, voit hakea meille jatkuvassa haussa.

Jatkuva haku koko ajan

Jos olet jo suorittanut toisen asteen (lukio, ammatilliset opinnot) tai korkeakoulututkinnon tai sinulta ovat jääneet opinnot kesken ja/tai sinulla on työelämäkokemusta, voit hakea myös jatkuvassa haussa.

Jos olet hankkinut matkailualan työkokemusta/sinulla on alan työpaikka, voit suorittaa opinnot myös oppi- tai koulutussopimuksella.

Sähköiseen hakemukseen, jonka löydät myös Opintopolku.fi:stä, tulee liittää kaikki aikaisemmat koulu- ja työtodistukset. Kutsumme hakijoita hakemusten perusteella soveltuvuushaastatteluun.

Lisätietoa jatkuvasta hausta >>

Matkailualan perustutkinto, vastaanottovirkailija – lisätiedot

hakutoimisto (at) perho.fi
09 350 9210

Satu Sandman, koulutusalajohtaja, matkailuala
040 775 3266
satu.sandman (at) perho.fi

Opiskelijaksi valinta >>

Tule siksi, mikä haluat olla.