Mitä kuuluu johtajuudellesi?

Hei, päällikkö, mitä kuuluu sinne puun ja kuoren väliin? Onko yrityksen ylin johto asettanut haasteellisia tulostavoitteita ensi vuodelle?Samaan aikaan odotuksena on että Sinä huolehdit henkilökuntasi hyvinvoinnista,  ja omasta jaksamisestasi? Oletko kaiken kiireen keskellä tullut ajatelleeksi, etteivät nämä tavoitteet ole välttämättä mitenkään ristiriidassa keskenään, vaan jopa päinvastoin? Yrityksen toimintaympäristön muutosvauhdin kiihtyessä johtajuuteen kohdistuu yhä enemmän paineita ja odotuksia niin yrityksen johdolta, työntekijöiltä kuin asiakkailtakin. Esimiehen omat voimavarat ja osaaminen haastetaan joka päivä. Väistämättä herää kysymys: ”Kuka lohduttaisi esimiestä?”

Vastaako osaamisesi tämän päivän johtamisen haasteita?

Vaikka olisitkin jo monissa liemissä marinoitu ja varsin kokenut konkari esimiehenä, saatat törmätä tosiasiaan, etteivät vanhat johtamisoppisi enää vastaa tämän päivän, saati tulevaisuuden tarpeisiin. Yllättävän usein esimiehen voimavaroja koetteleekin eniten puutteet johtamisosaamisessa. Erityisesti kaupan alalla ja ravintola-alalla edetään usein vastuullisiinkin päällikkötehtäviin nopeasti. Suhteellisen matalapalkkaisella alalla, jossa vaihtuvuuskin on usein suurta, nimitykset ovat tärkeä keino sitouttaa ja palkita hyviä työntekijöitä ja potentiaalisia esimiehiä. Riittävästä johtamisosaamisesta ja -koulutuksesta ei kuitenkaan aina muisteta huolehtia.

Askeleen päässä Haaga-Perhon johtamisen erikoisammattitutkinto

Parasta lääkettä esimiehen työtaakan helpottamiseen ja stressin hallintaan saattaakin olla osaamisen kehittäminen. Tässä maailmanajassa johtajana et ole koskaan valmis. Ota vastuu omasta hyvinvoinnistasi, päivitä osaamistasi ja kehitä taitojasi! Ota ensimmäinen askel ja tutustu Haaga-Perhon johtamisen erikoisammattitutkintokoulutukseen osoitteessa https://www.haagaperho.fi/koulutukset/liiketalous-kaupan-ala-ja-yrittajyys/johtamisen-erikoisammattitutkinto/

Lisätietoja:

Heidi Malin
heidi.malin(at)haagaperho.fi
050 5746 867