Näin haet meille

Ammatillinen perustutkinto on ponnahduslauta työelämään sekä jatko-opintoihin ammatti- tai tiedekorkeakouluun riippumatta siitä, suoritatko perustutkinnon lukio- vai peruskoulupohjalta.

Akateemiset opinnot pääsykokeineen saavat nekin hyvän pohjan Perho Liiketalousopistossa tekemällä oppien hankitusta ja työelämän arvostamasta tieto-taidosta, jossa on kansainvälinen pore.

Haku perustutkintoon jatkuvassa haussa ja yhteishaussa @ Opintopolku.fi

  • keväisin järjestettävä valtakunnallinen yhteishaku on peruskoulupohjaisten hakijoiden ensisijainen väylä toisen asteen opintoihin. Yhteishaussa hakeneille ei järjestetä pääsykoetta. Opiskelupaikan vastaanottaminen tapahtuu saapumalla sovitulle kampuksellemme.
  • lukio- ja muu opinto- ja/tai työkokemuspohjalta koulutuksiin hakeutuminen tapahtuu pääsääntöisesti jatkuvassa haussa, mutta lukion päättötodistuksella voi hakea myös yhteishaussa. Jatkuva haku on auki läpi vuoden. Jatkuvan haun hakijat kutsumme haastatteluun.

Ammatillisen koulutuksen ja ammattikorkeakoulujen/yliopistojen haut ovat omia erillisiä hakujaan. Voit siis hakea ammatilliseen oppilaitokseen ja korkeakouluun saman aikaisesti ilman, että haut vaikuttaisivat toistensa tuloksiin.

Pääsykoe – ei

Yhteishaussa hakeville emme järjestä pääsykoetta. Poikkeuksena urheilijastatuksella hakevat, jotka kutsutaan urheilijahaastatteluun.

Jatkuvassa haussa hakeneet kutsutaan hakemusten perusteella soveltuvuuskokeeseen, joka on haastattelumuotoinen.

Kielikoe – mahdollisesti

Hakijan äidinkielen ollessa muu kuin suomi, selvitämme hakijan riittävät valmiudet opiskeluun kielikokeella.

Riittävän kielitaidon vähimmäisvaatimus

  • ravintola-ala B1.1
  • matkailuala ja liiketoiminta B2.1