Opintomatkalla Suomen suurlähetystössä

Oletko käynyt Kohtu 4:ssä? Erikoisesta osoitteesta Tallinnassa löytyy Suomen suurlähetystö. Opiskelijaryhmämme PM14T mukanaan opettajat Mari ja Hannele suuntasivat viime viikolla opintomatkalle Tallinnaan. Lue alapuolelta opiskelijoiden matkaraportti (by Pinja).

Lähimatkailu avartaa

Kahden vuoden kinuamisen jälkeen pääsimme toivomallemme reissulle ”ihan mihin vaan” luokan kesken! Kohteeksi osui siis Viro päiväristeilynä ja Suomen suurlähetystö kohteessa.

Tarkoituksena oli lähteä heti aamusta. Tapasimme siis porukalla Länsisatamassa ja pääsimme laivaan noin 9:45, josta suuntasimme suoraan aamiaiselle. Aamiaisella vietimme miltei puolet matkastamme, jonka jälkeen siirryimme tutkailemaan laivan kauppoja sekä kiertelemään vain paikkoja ajan tappamiseksi.

Upean suurlähetystörakennuksen värikäs historia

Maihin päästyämme (tovin myöhässä) lähdimme dallaamaan vanhaa kaupunkia sekä suurlähetystöä päin. Kävelyyn meni aikaa noin puolisen tuntia, mutta matka oli mukava maisemien kannalta.

Suurlähetystöön päästyämme kuuntelimme Hannu Arhinmäen kertomana Viron taloudesta ja turismista tovin, jonka jälkeen pääsimme pienelle kiertueelle suurlähetystön tiloihin. Tilat olivat erittäin upeita sekä yksityiskohtaisia. Kuulimme myös tapettien historiasta, joita on käytetty leuhkimiseen enempi kuin silmää miellyttämään.

Myöhässä mutta tyytyväisinä kohti kotia

Kiertueen jälkeen siirryimme ulos ottamaan muutamat selfiet sekä ryhmäkuvat, josta jatkoimme syömään. Syötyämme kaikki lähtivät omille teilleen vaatekauppoihin taikka tuliaisostoksille. Tapasimme takaisin satamassa 18:40 josta lähdimme yhdessä.

Tai no… Olisimme lähteneet, jos laivat olisivat olleet ajallaan. Todellisuudessa pääsimme vasta laivaan 19:30 ja lähdimme hieman alle tunnin myöhässä, mutta eipä se ketään tuntunut pahemmin haittaavan onneksi. Matka sujui mukavasti aallokosta huolimatta. Kävimme hakemassa iltapalaa kahviosta, istuksimme ja oleilimme, hoidettiin viimeisiä ostoksia ja koitettiin vaan saada aika kulumaan kivasti porukalla!

P.S. Osoite ”Kohtu” tarkoittaa suomennettuna ”oikeutta ja kohtuutta”, joten ei huono osoite lähetystöllekään.