Perho Green City Farm

Hyvinvointia kestävän kehityksen hengessä

Longinojalta, Perho Liiketalousopiston Malmin kampuksen kupeesta, Helsingin kaupungilta vuokrattu 1,2 hehtaarin peltoalue, Perho Green City Farm, on kiinteä osa Malmilla, Töölössä ja verkossa toimivan oppilaitoksen toiminta- ja opetussuunnitelmaa, jonka keskiössä on hyvinvointi.

Perho Green City Farmilla perholaiset ravintola-, matkailu- ja liiketalouden opiskelijat pääsevät kokemaan ruoan kestävän tien ekologiselta pellolta keittiöön ja asiakkaan pöytään. Ilmiöpohjaisessa pelto-oppimisympäristössä matkaan kytkeytyy yrittäjyyttä, markkinointia ja tuotekehitystä.

Perho Green City Farmin juuret ovat kumppanuusmaataloudessa, joka tukee pienimuotoista ja luonnonmukaista viljelytoimintaa samalla yhdistäen lähialueen asukkaita, kaupunkilaisia ja sidosryhmiä.

”Haluamme luoda pellon ympärille yhteisöllisen ja gastronomisen verkoston, jossa toimivat viljelijät, opiskelijat, opettajat ja sidosryhmät edistävät terveellisen, ravitsemuksellisen ja maistuvan ruokakulttuurin kehittymistä Suomessa”, sanoo rehtori Juha Ojajärvi.

Lähialueen asukkaille Longinojan pelto ja Malmin kampus tuottavat tulevaisuudessa virikkeitä ja tilaisuuden osallistua viljelyyn ja ruoanvalmistukseen sekä asukkaiden omista toiveista muodostuvaan yhteisölliseen toimintaan.

Perho Green City Farm

– Helsingin Uutiset 14.6.2017 s. 4–5 (klikkaa kuvaa) –

Ensimmäisen satokauden työsarkana maanparannus

Perho Green City Farmin pellon viljely aloitettiin elvyttämällä maaperää maanparannusviljelyllä, jossa maaperä saa ravintoaineita ja pieneliöitä luonnonmukaisilla menetelmillä. Maaperän ravinteita parantavat viljeltävät kurpitsat, auringonkukat, härkäpavut ja viherlannoskasvit kuten ruisvirna & italianraiheinä, kaalikasvit sekä perunalajikkeet Annabelle ja Nicola. Pellon muokkauksessa ovat olleet apuna Herttoniemen ruokaosuuskunnan puutarhurit.

Kestävä yritys ja tiedostava kuluttaja

Artikkeli Editor Helsingin e-lehdessä to 5.10.2017/sivu 7 >>

ePerho Green City Farm

Perho Green City Farm on osa oppimisympäristöä myös verkkokampuksellamme. Tervetuloa tutustumaan kuviin ja videoihin pellon toiminnasta! Jatkossa löydät täältä myös mm. tehtäviä, ruokaohjeita ym. mielenkiintoista.

Kirjaudu Vierailijana

Perho Green City Farmin keväällä 2017 muokatun pellon ensimmäinen satokasvu kerättiin, myytiin ja kokattiin ruokapöytiin la 23.9.2017 sadonkorjuumarkkinoilla (klikkaa kuvaa)

30.8.2017 >>24.8.2017 >> | 4.8.2017 >>22.7.2017 >>8.6.2017 >>28.4.2017 >>

Kestävästä gastronomiasta ja matkailusta valtavirtaa >>
Huhkimista Korsossa Kaupunkilaisten oma pelto -ruokaosuuskunnan plantaaseilla >>

Lisätiedot
Perhon ruokaosuuskunta Helsinki-Malmi/Perho Liiketalousopisto Oy
Juha Ojajärvi, rehtori ja toimitusjohtaja
0400 939 269, juha.ojajarvi (at) perho.fi

Perho Green City Farm – pääyhteistyökumppanit

Perho Liiketalousopisto

Fazer Food Services Oy >>Setlementtiasunnot Oy >> | Viittakivi Oy >>Haaga-Helia ammattikorkeakoulu >>

Fazer Culinary Team Finland