MATKAILUALA

Matkailualan perustutkinto, matka-asiantuntija, matkailupalvelujen tuottaja tai vastaanottovirkailija

Matkailuvirkailija-nimike muuttui 1.8.2018 matka-asiatuntijaksi ja osaamisala matkailupalvelujen myynti ja tietopalvelut matkapalvelujen myynniksi.

Matkailuala kutsuu!

Perho Liiketalousopiston matkailualan perustutkinto on innostava reitti alan monipuolisiin ammatteihin. Jos kansainvälisyys kiehtoo ja olet kielitaitoinen, palvelu-/myyntihenkinen, luova mutta pitkäpinnainen, hae meille opiskelemaan matkailualaa!

Voit liittää matkailualan perustutkintoosi osia ravintola- ja liiketoiminnan alojen perustutkinnoista ja rakentaa näin oman näköisesi osaamisen. Päätoiminen opiskelupaikkasi on Malmin kampus, mutta voit suorittaa opintoja myös Töölön kampuksella.

Voit suorittaa opinnot
  • peruskoulupohjalta yhdistelmätutkintona (kaksoistutkinto – perustutkinto ja lukio-opintoja/ylioppilastutkinto)
  • lukio-/muu koulutus- ja/tai työkokemuspohjaisina

Huippu-urheiluvalmentautumisen kriteerit täyttävillä opiskelijoillamme on mahdollisuus osallistua myös urheiluvalmennukseen ja -ohjaukseen omaan henkilökohtaiseen opintosuunnitelmaan sovitetusti.

Tule siksi, mikä haluat olla.

Opiskelijavalinnat tehdään matkailualan perustutkintoon. Matkailualan perustutkinnon eperusteet >>

Osaamisalat

Matkailualan yhdistelmätutkinto

Soveltuvuus- ja kielikoe

  • Emme järjestä soveltuvuuskoetta. Poikkeuksena urheilijastatuksella hakevat, jotka kutsutaan urheilijahaastatteluun.
  • Jatkuvassa haussa hakeneet kutsutaan hakemusten perusteella haastatteluun.
  • Yhteishaun hakijat, jotka ovat hakeneet harkinnanvaraisen syyllä ”ulkomaalainen todistus” tai ”riittämätön kielitaito”, postitamme kutsun kielikokeeseen. Muistathan lähettää tarvittavat liitteet oppilaitokseemme, jotta harkinnanvarainen hakemuksesi voidaan huomioida. Kielikoe järjestetään tiistaina 24.4.2019.
  • Jatkuvassa haussa hakijan äidinkielen ollessa muu kuin suomi, selvitämme hakijan riittävät valmiudet opiskeluun kielikokeella. Riittävän kielitaidon vähimmäisvaatimus matkailualan perustutkintoon hakeville on B2.1.

Yhteishaku keväisin ja jatkuva haku koko ajan @ opintopolku.fi

Opiskelijavalinnat tehdään matkailualan perustutkintoon.

  • Jos olet juuri päättänyt tai päättämässä peruskoulun tai et ole vielä suorittanut lukiota tai esim. ammatillista perustutkintoa, hae yhteishaussa.
  • Hae jatkuvassa haussa, jos sinulla ei ole vielä tutkintoa, tai olet suorittanut lukion, toisen asteen ammatillisen tai muun tutkinnon ja/tai jos sinulla on alan työkokemusta.

Jos et täytä yhteishaun hakukriteerejä/tule valituksi meille yhteishaussa, ota yhteyttä ja kysy muista hakumahdollisuuksista >>

Jatko-opinnot
Perustutkinto antaa hakukelpoisuuden ammatti- ja tiedekorkeakouluopintoihin sekä vahvistaa niissä onnistumista.

Matkailualan yhteistyökumppaneitamme

Finnair Oyj >> toteutamme Finnairin kanssa yhteistyössä valinnaisen tutkinnonosan ”Service Guide”, joka antaa opiskelijalle perusosaamisen lentokentän asiakaspalvelutehtäviin

SMAL >> – Suomen matkatoimistoalan liitto ry:n toimialanjäsen

FBTA >> – Finnish Business Travel Association eli Suomen liikematkayhdistys ry:n partnerijäsen

Amadeus >>  – koulutamme globaalin Amadeus-varausjärjestelmän käyttöä ja olemme ensimmäinen oppilaitos, joka sai valtuudet Amadeus Certification Test for Finnish Travel School Students -sertifiointiin