ASIAKASPALVELU JA MARKKINOINTI

Merkonomi, liiketalouden perustutkinto

Asiakaspalveluun ja markkinointiin suuntautuneissa peruskoulupohjaisissa merkonomin opinnoissa perehtymisalueita ovat mm. asiakaspalvelu, kaupan palvelu ja myynti, visuaalinen myyntityö (näyteikkunoiden ja kampanjoiden rakentamista), markkinointiviestintä, tuoteneuvonta tai yrittäjyys ja sähköinen kaupankäynti.

Toiminnallisina ja työvaltaisina toteutettavissa opinnoissa toisena ja kolmantena vuonna opintoja suoritetaan noin kolmena päivänä viikossa pääosin Malmin kampuksella ja työssäoppimalla noin kahtena päivänä viikossa.

Kokemuksia koulutukseen liittyneestä yhteistyöprojektista

”Tämän kaltaiset yhteistyöprojektit ovat parhaimmillaan hedelmällisiä kaikkien osapuolten näkökulmasta – opiskelijat saavat ratkoa aitoja liike-elämän ongelmia ja pääsevät tutustumaan työelämään, koulu saa parempaa sisältöä kursseihinsa ja yritys saa tuoreita näkökulmia innostuneilta tulevaisuuden tekijöiltä. Bonuksena nuorten työn tuloksena voi tietysti syntyä uusia innovaatioita tai työllistymismahdollisuuksia hyvää työtä tehneille kurssilaisille.” Mathias Brunnsberg, asiakkuusjohtaja, LähiTapiola Pääkaupunkiseutu

Opinnot voivat painottua myös taloushallinnon avustaviin tehtäviin kuten laskutukseen ja reskontran hoitoon. Tavoitteena tietotekniikan hallitseva toimiston moniosaaja.

Tutkinto: Liiketalouden perustutkinto
Osaamisala: Asiakaspalvelu ja myynti
Tutkintonimike: Merkonomi
Pohjakoulutus: Peruskoulu

Koulutuksen laajuus: 180 osaamispistettä
Suunniteltu kesto: 3 vuotta
Opetusaika: Päiväopetus
Opiskelumuoto: Ohjattu opiskelu
Työssäoppiminen: Vähintään 30 osp (noin 6 kk) Suomessa tai ulkomailla
Opetuskieli: Suomi

Yhteishaku: Opintopolku.fi >>

Seuraava koulutus alkaa: elokuu 2018

Mikäli olet jo suorittanut esim. ammatillisen tutkinnon, hae päiväopintoihin jatkuvassa haussa >>

Ammatissa

Asiakaspalvelu ja markkinointi -suuntautuneista opinnoista valmistuneiden merkonomien tyypillisiä ammatteja ovat mm. kaupan myyjä, kassavastaava, tuote-esittelijä, vastuumyyjä, toimisto- ja markkinointiassistentti, myyntisihteeri.

Tyypillisiä tehtäviä ovat mm. asiakaspalvelu, tuotteiden ja palveluiden myynti, myyntityötä tukeva mainonta ja tiedottaminen, avustava markkinoinnin ja viestinnän suunnittelu, toimistotehtävät ja avustavat taloushallinnon tehtävät.

Lisätiedot

hakutoimisto (at) perho.fi
09 350 9210

Malmin kampus
Heidi Havumäki, koulutuspäällikkö, liiketalous
040 714 4246
heidi.havumaki (at) perho.fi