NÄIN HAET MEILLE

Suuntaa suoraan ammattiin

Ammatillinen perustutkinto on ponnahduslauta työelämään sekä jatko-opintoihin ammatti- tai tiedekorkeakouluun riippumatta siitä, suoritatko perustutkinnon lukio- vai peruskoulupohjalta. Akateemiset opinnot – pääsykokeet mukaan lukien – saavat myös hyvän pohjan Perho Liiketalousopistossa tekemällä oppien hankitusta ja työelämän arvostamasta tieto-taidosta, jossa on kansainvälinen pore.

Ammatillisen koulutuksen ja ammattikorkeakoulujen/yliopistojen haut ovat omia erillisiä hakujaan. Voit siis hakea ammatilliseen oppilaitokseen ja korkeakouluun saman aikaisesti ilman, että haut vaikuttaisivat toistensa tuloksiin.

Näin haet meille Perho Liiketalousopisto

Näin haet meille: jatkuva haku ja yhteishaku perustutkintoihin @ Opintopolku.fi

• keväisin järjestettävä valtakunnallinen yhteishaku on peruskoulupohjaisten hakijoiden ensisijainen väylä toisen asteen opintoihin
• lukio- ja muu opintopohjalta koulutuksiin hakeutuminen tapahtuu pääsääntöisesti jatkuvassa haussa, mutta lukion päättötodistuksella voi hakea myös yhteishaussa. Jatkuva haku on auki läpi vuoden.

Haastattelut

  • Emme järjestä soveltuvuuskoetta. Poikkeuksena urheilijastatuksella hakevat, jotka kutsutaan urheilijahaastatteluun.
  • Jatkuvassa haussa hakeneet kutsutaan hakemusten perusteella haastatteluun.

Kielikoe

  • Yhteishaun hakijat, jotka ovat hakeneet harkinnanvaraisen syyllä ”ulkomaalainen todistus” tai ”riittämätön kielitaito”, postitamme kutsun kielikokeeseen. Muistathan lähettää tarvittavat liitteet oppilaitokseemme, jotta harkinnanvarainen hakemuksesi voidaan huomioida. Kielikoe järjestetään ti 24.4.2019.
  • Jatkuvassa haussa hakijan äidinkielen ollessa muu kuin suomi, selvitämme hakijan riittävät valmiudet opiskeluun kielikokeella. Riittävän kielitaidon vähimmäisvaatimus ravintola-ala B1.1 ja matkailuala sekä liiketoiminta B2.1

Lisätiedot

Ravintola-ala
Marja Hemmi, koulutusalajohtaja
040 480 5577
marja.hemmi (at) perho.fi

Liiketoiminta
Katriina Klén, koulutusalajohtaja
050 366 6711
katriina.klen (at) perho.fi

Matkailuala
Satu Sandman, koulutusalajohtaja
040 775 3266
satu.sandman (at) perho.fi

Urheiluakatemia (urheilijakoulutus)
Tuuli Merikoski, koulutuspäällikkö
0400 711 728
tuuli.merikoski (at) perho.fi