YHDISTELMÄTUTKINTO: KAKSOISTUTKINTO, RUOKAPALVELU

Kokki, ravintola- ja catering-alan perustutkinto + ylioppilastutkinto

Ruokapalvelun osaamisalan yhdistelmätutkinto-opinnoista valmistuu kokiksi. Kaksoistutkinnossa suoritetaan samanaikaisesti ammatillisen perustutkinnon ohella lukion aineopintoja ja ylioppilastutkinto. Opinnot on rytmitetty siten, että lukiopäiviä on kaksi ja ammatillisia opintoja Töölön kampuksella kolmena päivänä viikossa. Ammatillisten yhteisten aineiden opinnot korvataan lukion vastaavilla aineilla. Kokin opinnoissa voi suorittaa myös koko lukion oppimäärän.  Lukio-opinnot järjestetään Eiran aikuislukiossa >>

Kokin ammatti on ruoanvalmistusta, tiimityötä ja asiakaspalvelua. Kokki valmistaa erilaisia ruokia ja ruokalajeja huomioiden ravitsemussuosituksia ja erityisruokavalioita. Työnkuvaan kuuluu elintarvikkeiden ja raaka-aineiden tuntemusta hankinnasta varastointiin.

Ruoanvalmistusta opitaan opetuskeittiöissä, Ravintola Perhon keittiössä, Perhon Ruokarekassa, yhteistyöprojekteissa, jsuuri osa ohjatusti työssäoppimalla.  Jokaisen opiskelijan ammatilliset opinnot ovat yksilölliset ja joustavat. Ravintola-ala on vauhdikas, monipuolinen ja kansainvälinen.

Kokin ammatti valmistumisen jälkeen

Valmistumisen jälkeen työpaikkoja ovat kahvilat ja lounasravintolat, ruoka- ja seurusteluravintolat, panimoravintolat, street food-paikat, tilaus- ja juhlaravintolat, fine dining-ravintolat,  hotellit ja cateringalan yritykset. Ravintola-ala työllistää hyvin.

Tutkinto: Ravintola- ja catering-alan perustutkinto
Osaamisala: Ruokapalvelu
Tutkintonimike: Kokki
Pohjakoulutus: Peruskoulu
Koulutuksen laajuus: 180 osaamispistettä
Suunniteltu kesto: 3 vuotta
Opetusaika: Päiväopetus
Opiskelumuoto: Ohjattu opiskelu
Työssäoppiminen: Suomessa ja, 18 v täyttänyt voi hakea työssäoppimisjaksolle ulkomaille
Opetuskieli: Suomi
Kampus: Päätoiminen kampus on Töölö. Lukion aineopinnot Eiran aikuislukiossa.
Soveltuvuuskoe: Ei.
Kielikoe: Hakijan äidinkielen ollessa muu kuin suomi, selvitämme kielikokeella hakijan riittävät valmiudet opiskella suomenkielellä.  Riittävän kielitaidon vähimmäisvaatimus kaksoistutkintoon (ravintola- ja catering-alan perustutkinto ja ylioppilastutkinto) hakeville on B2.1.

Yhteishaku @ opintopolku.fi

Hakutoive ravintola- ja cateringalan perustutkinto ja lukio -yhdistelmäopinnoista merkitään Opintopolun hakulomakkeeseen (kiinnostus lukio-opintoihin/ylioppilastutkintoon).

Jos et täytä yhteishaun hakukriteerejä, ota yhteyttä hakutoimistoomme ja kysy muista hakumahdollisuuksista!

Hakutoimisto

(09) 350 9210
hakutoimisto (at) perho.fi

Töölön kampus
Päivi Kaksonen, opinto-ohjaaja
040 4805 511
paivi.kaksonen (at) perho.fi

Mervi Vilén-Peltoniemi, koulutuspäällikkö
040 738 9375
mervi.vilen-peltoniemi (at) perho.fi

opo (at) perho.fi