RUOKAPALVELU

Kokki, ravintola- ja cateringalan perustutkinto

Ruokapalvelun osaamisalan opinnoissa valmistuu kokiksi. Ammatti on ruoanvalmistusta ja asiakaspalvelua sekä tiimityötä. Kokki oppii tuntemaan elintarvikkeet ja raaka-aineet hankinnasta varastointiin. Opetuskeittiössä valmistetaan  erilaisia ruokia ja ruokalajeja huomioiden ravitsemissuositukset ja erityisruokavaliot. Opetuskeittiöissä  työskennellään ajanmukaisia työvälineitä ja keittiölaitteita käyttäen. Ravintola-ala on vauhdikas, monipuolinen ja kansainvälinen.

Ruoanvalmistusta opitaan opetuskeittiöissä, Ravintola Perhon keittiössä, Perhon Ruokarekassa, yhteistyöprojekteissa, ja suuri osa ohjatusti työssäoppimalla. Jokaisen opiskelijan ammatilliset opinnot ovat yksilölliset ja joustavat. Opetus tapahtuu pääsosin Töölön kampuksella.

Kokin ammatti  valmistumisen jälkeen

Valmistumisen jälkeen kokin työpaikkoja ovat kahvilat ja lounasravintolat, ruoka- ja seurusteluravintolat, panimoravintolat, street food-paikat, tilaus- ja juhlaravintolat, fine dining-ravintolat,  hotellit ja cateringalan yritykset. Ravintola-ala työllistää hyvin.

Tutkinto: Ravintola- ja cateringalan perustutkinto
Osaamisala:
Ruokapalvelu
Tutkintonimike: Kokki
Pohjakoulutus: Peruskoulu-/lukio- tai muu tutkinto ja/tai työelämäkokemus
Koulutuksen laajuus: 180 osaamispistettä
Suunniteltu kesto: enintään 3 vuotta aiemmin hankkimastasi osaamisesta riippuen (esimerkiksi lukio/muu tutkinto ja/tai työkokemus) lyhentää opintojesi pituutta. Opinnot on mahdollista suorittaa koulutus- tai oppisopimuksella.
Työssäoppiminen: Suomessa, ja 18 v täyttänyt voi hakea työssäoppimisjaksolle ulkomaille
Opetuskieli: Suomi
Kampus: Päätoiminen kampus on Töölö.
Soveltuvuuskoe: Ei. Jatkuvassa haussa hakeneet kutsutaan hakemusten perusteella haastatteluun. Urheilijastatuksella hakevat kutsutaan urheilijahaastatteluun.
Kielikoe: Yhteishaun hakijat, jotka ovat hakeneet harkinnanvaraisen syyllä ”ulkomaalainen todistus” tai ”riittämätön kielitaito”, postitamme kutsun kielikokeeseen. Muistathan lähettää tarvittavat liitteet oppilaitokseemme, jotta harkinnanvarainen hakemuksesi voidaan huomioida. Kielikoe järjestetään keväällä 2020. Jatkuvassa haussa hakijan äidinkielen ollessa muu kuin suomi, selvitämme hakijan riittävät valmiudet opiskeluun kielikokeella. Riittävän kielitaidon vähimmäisvaatimus ravintola- ja cateringalan perustutkintoon hakeville on B1.1.

Opinnot voi suorittaa myös yhdistelmätutkintona >>

Yhteishaku @ opintopolku.fi

• Jos olet juuri päättänyt tai päättämässä peruskoulun etkä ole vielä suorittanut lukiota tai esim. ammatillista perustutkintoa, hae ravintola- ja catering-alan perustutkintoon yhteishaussa. Soveltuvuuskokeita emme järjestä kevään 2020 yhteishaussa. Kevään yhteishaussa hakeneiden opinnot alkavat elokuussa.

Jatkuva haku koko ajan @ Opintopolku.fi

• Hae opiskelemaan jatkuvassa haussa, jos sinulla ei ole vielä tutkintoa, tai olet suorittanut lukion, toisen asteen ammatillisen tai muun tutkinnon.
• Jos olet hankkinut työkokemusta tai sinulla on ravintola-alan työpaikka, voit suorittaa ravintola- ja catering-alan tutkinnon oppi- tai koulutussopimuksella. Opiskelet 2-3 päivää kuukaudessa Töölön kampuksella ja osaaminen hankitaan työelämässä oppien.

Jatkuvassa haussa hakeneiden opinnot alkavat: henkilökohtaisen osaamisen kehittämisen suunnitelman (HOKS) mukaisesti

Lisätiedot

Hakutoimisto
(09) 350 9210
hakutoimisto (at) perho.fi

Töölön kampus
Päivi Kaksonen, opinto-ohjaaja
040 4805 511
paivi.kaksonen (at) perho.fi

Mervi Vilén-Peltoniemi, koulutuspäällikkö
040 738 9375
mervi.vilen-peltoniemi (at) perho.fi

opo (at) perho.fi