ASIAKASPALVELU

Tarjoilija, ravintola- ja cateringalan perustutkinto

Tarjoilija on asiakaspalvelun- ja myyntityön ammattilainen, jolla on hyvät sosiaaliset taidot, hyvä kielitaito ja laaja tuotetuntemus. Tarjoilija suosittelee ruokiin sopivia juomia ja valmistaa erilaisia juomasekoituksia.

Tarjoilua ja ravintolan asiakaspalvelutaitoja opitaan Ravintola Perhossa, Perhon Ruokarekassa, yhteistyöprojekteissa, ja suuri osa ohjatusti työpaikoilla. Opintoihin kuuluu myyntiä, ruoanvalmistusta ja vieraskielistä ammattisanastoa. Jokaisen opiskelijan ammatilliset opinnot ovat yksilölliset ja joustavat. Lähiopetus tapahtuu pääosin Töölön kampuksella.

Tarjoilijan ammatissa valmistumisen jälkeen

Tarjoilijana voi työllistyä sekä kotimaassa että ulkomailla. Työllistymismahdollisuudet ovat hyvät. Työpaikkoja ovat trendikahvilat, cocktailbaarit, olutravintolat, yö- ja rockklubit, ruoka- ja seurusteluravintolat, tilaus- ja juhlaravintolat ja hotellit.

Tutkinto: Ravintola- ja cateringalan perustutkinto
Osaamisala: Asiakaspalvelu
Tutkintonimike: Tarjoilija
Pohjakoulutus: Peruskoulu-/lukio- tai muu tutkinto ja/tai työelämäkokemus
Koulutuksen laajuus: 180 osaamispistettä
Suunniteltu kesto: enintään 3 vuotta aiemmin hankkimastasi osaamisesta riippuen (esimerkiksi lukio/muu tutkinto ja/tai työkokemus) lyhentää opintojesi pituutta. Opinnot on mahdollista suorittaa koulutus- tai oppisopimuksella.
Työssäoppiminen: Suomessa, ja 18 v täyttänyt voi hakea työssäoppimisjaksolle ulkomaille
Opetuskieli: Suomi
Kampus: Päätoiminen kampus on Töölö. Yksittäisiä aineopintoja voi suorittaa Malmin kampuksella.
Hakeminen: Jatkuva haku  ja kevään 2019 yhteishaku Opintopolku.fi-palvelussa

Jatkuva haku ja yhteishaku Opintopolku.fi—palvelussa

Lukion, toisen asteen ammatillisen tai muun tutkinnon jälkeen ja/tai jos sinulla on alan työkokemusta, voit hakea ravintola- ja cateringalan perustutkintoon jatkuvassa haussa.

Jatkuvassa haussa hakeneiden opinnot alkavat: henkilökohtaisen osaamisen kehittämisen suunnitelman (HOKS) mukaisesti

Jos olet juuri päättänyt tai päättämässä peruskoulun etkä ole vielä suorittanut lukiota tai esim. ammatillista perustutkintoa, hae ravintola- ja catering-alan perustutkintoon yhteishaussa.

Jos et täytä yhteishaun hakukriteerejä, ota yhteyttä hakutoimistoomme ja kysy muista hakumahdollisuuksista.

Lisätiedot

Hakutoimisto
(09) 350 9210
hakutoimisto (at) perho.fi

Töölön kampus
Päivi Kaksonen, opinto-ohjaaja
040 4805 511
paivi.kaksonen (at) perho.fi

Mervi Vilén-Peltoniemi, koulutuspäällikkö
040 738 9375
mervi.vilen-peltoniemi (at) perho.fi

opo (at) perho.fi